SanDisk Extreme Pro Portable SSD: TEST

Lightweight WD Pro Ruggedized size Extreme 1050MBs USB-c Blazing-fast pocket SSD Sandisk Portable
Teknologien udvikler sig hele tiden og SanDisk har taget skridtet videre, når det kommer til eksterne harddiske. Med deres Extreme PRO Portable SSD, som gør brug af NVMe teknologien der bringer hurtige hastigheder i et lille format. Harddisken har nemlig en størrelse som gør at du kan have den med dig på farten og med en IP55 certificering, kan den overleve at blive udsat for lidt vand og støv.

Inden vi skal kigge på SanDisk Extreme Pro Portable SSD, skal vi først se på nogle nøgletal. Jeg har været forbi Western Digital for at finde alle relevante oplysningerne frem. 


Specifikationer og features SanDisk Extreme PRO 500GB

 • IP55-rated for water- and dust-resistance
 • Operating temperature: 0 grader til 45 grader. 
 • Storage temperature: -20 grader til 70 grader. 
 • Størrelse: 110.260 mm x 57.340 mm x 10.220 mm (LxBxH)
 • USB 3.1 Gen 2, USB-C
 • 1050MB/s read speed
 • 500GB, 1TB, 2TB
 • Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Mac OS 10.9+
 • 5-year warranty. 


Rundt om SanDisk Extreme PRO

SanDisk Extreme Pro Portable SSD kommer I en sort æske. Bunden af æsken har en rødlinje med producent navn, Sandisk. Udover det kan man hurtigt få et overblik på æsken med de vigtigste fakta; der står antal GB, hastighed og IP-klassificering. Den model vi har fået ind er på 500GB, med hastighed på op til 1050 MB/s og den er vand og støv resistent. 

Pro size WD Blazing-fast SSD Ruggedized Sandisk Portable Lightweight USB-c pocket 1050MBs Extreme.jpg

Vender vi kassen, finder vi flere informationer. SanDisk har valgt at have fire fokusområder. Det første er omkring at spare tid, da Extreme PRO gør brug af NVMe teknologi til at give utrolig hurtig hastighed. Den næste er omkring IP55 certificeringen. 

” A product with an IP55 rating is protected against quantity of dust that could interfere with the normal operation of the product but is not fully dust tight. The product is completely protected against solid objects. It is also protected against water jets projected by a nozzle (6.3mm) from any angle.”

Efterfølgende har vi omkring det kompakte design og at harddisken fungerer både til Windows og Mac. 

1050MBs SSD WD Portable pocket size Lightweight Ruggedized USB-c Sandisk Extreme Pro Blazing-fast.jpg

Det er ikke meget der kommer med til Extreme PRO. Vi har en manual og to ledninger, den første ledning er USB-A til USB-C og den anden byder på USB-C til USB-C. 

Ruggedized Blazing-fast Portable 1050MBs Pro USB-c size Extreme Sandisk Lightweight pocket WD SSD.jpg

SanDisk Extreme PRO holder hvad de skriver omkring at, designet er kompakt og selve produktet er belagt med en form for gummi belægning. Hvilket giver det et rigtig lækkert feel. Belægning kan forklares med IP-certificering, hvor de ikke har kunne gøre brug af normale materialer, som vi ellers ser på andre eksterne harddiske. 

SSD Portable size Ruggedized Sandisk Pro 1050MBs Extreme USB-c WD Lightweight Blazing-fast pocket.jpg

Vender vi harddisken om på bagsiden, kan vi bekræfte det er 500GB modellen, sammen med harddisken fulde produktnavn, nemlig SanDisk Extreme Pro Portable SSD. Nedenunder står modelnummeret til harddisken. 

Extreme size USB-c Pro Portable pocket Sandisk SSD Blazing-fast Ruggedized Lightweight 1050MBs WD.jpg

Harddisken har et meget tyndt design, og den kan nemt være i en bukselomme. Farven er mørke blå og på siden har vi en orange kant. 

SSD Ruggedized Lightweight Sandisk 1050MBs Blazing-fast Portable Pro Extreme USB-c pocket WD size.jpg

Testen – Brugen og komfort

Extreme Pro, har ikke meget mere at byde på rent visuelt, men vi skal selvfølgelig have den igennem nogle tests for at se hvordan den yder. 


Testsystem

 • ASRock Phantom Gaming Z390
 • Intel 8700K
 • HyperX Fury RGB DDR4 3200 MHz 2x16GB DDR4 RAM
 • Samsung 970 Evo Plus 500GB 

 Testprogrammer

 • CrystalDiskMark
 • ATTO Disk Benchmark
 • Anvil’s Storage Utilities

 Vi starter med CrystalDiskMark som viser, hvor meget vi i teorien burde kunne hive ud af vores overførsler med Extreme Pro. Vi starter med at bruge USB-C kablet, for at være sikker på at der ikke vil være nogle hæmsko under vores test. Det ses også tydeligt, da vi opnår den ønskede hastighed hvor vi rammer 1061.41. 

Sandisk Ruggedized USB-c SSD 1050MBs Portable size Lightweight WD Blazing-fast Extreme pocket Pro.png

Køre vi testen igen med USB-A, får vi stort set samme resultat. Det er altså ikke tilslutningen som kommer til at hæmme harddiskens ydeevne med sin høje overførelseshastighed. 

pocket Portable Ruggedized Extreme Pro SSD USB-A size WD Sandisk Blazing-fast 1050MBs Lightweight.png

I ATTO ser vi mere et praktisk eksempel på ydelsen af Extreme Pro. Vi ser også at de 1050 MB/s ikke helt holder ved forskellige størrelse filer. Det er faktisk først ved de lidt større filer, hvor vi begynder at se hastigheden slår ind. 

Fordi at produktet primært henvender sig til brugeren der skal flytte billeder og videoer, giver det også mening at det specielt er her at man virkelig får hastigheden at se.  

pocket 1050MBs SSD WD Sandisk Lightweight Pro USB-c size Portable Extreme Blazing-fast Ruggedized.png

Sandisk Portable USB-c Pro SSD Ruggedized WD pocket 1050MBs Blazing-fast size Lightweight Extreme.png 

Til slut kigger vi på resultater fra Anvil, hvor vi lige kommer ned på omkring 900 MB/s, men stadig med et flot resultat. 

Ruggedized SSD WD Extreme Pro USB-c size Portable 1050MBs Lightweight pocket Sandisk Blazing-fast.png

 

Lightweight WD Pro Ruggedized size Extreme 1050MBs USB-c Blazing-fast pocket SSD Sandisk Portable.jpg 

Pris

Vi er kommet til prisen, og SanDisk Extreme Pro Portable SSD ligger i skrivende stund, d. 01/01 2021, på henholdsvis 859,- DKK / 1.463, - DKK / 2.572, - 500GB / 1TB / 2TB modellerne.  


Konklusion

SanDisk Extreme Pro Portable SSD henvender sig til en helt bestemt gruppe, nemlig fotografen som bevæger sig i naturen. Selvom harddisken ikke kan tåle at komme med på en svømmetur, kan den godt klare at få lidt vand eller støv på sig. 

Jeg havde dog stadig mine problemer med materialet som er blevet brugt til at danne skallen. Bare jeg tog den ud af æsken, blev den angrebet af støv og fnug. Jeg tør slet ikke tænke på, hvis jeg havde smidt den i rygsækken og haft den med ude i naturen en weekend, hvor den sikkert havde taget halvdelen af skoven med hjem. 

Når det så er sagt, bringer harddisken også mange gode ting med sig. Blandt andet giver SanDisk fem års garanti på produktet, udover det kommer der krypteringssoftware med på harddisken, som du kan vælge at bruge. Den har et lille lækkert design og du har mulighed for at gøre brug af USB-C og USB-A.

Når vi kigger på selve ydelsen, så skuffer SanDisk Extreme Pro heller ikke. Slet ikke når vi kigger på at det er en ekstern harddisk, hvor det ikke er tit vi ser på de høje hastigheder her. Som testen viste, var det specielt ved de lidt større filer, hvor den kom op på de 1050 MB/s. 

Fordi produktet netop henvender sig til fotografen, har de sikret at den er kompatibel med både Mac og Windows. Det giver lige lidt ekstra plus i bogen der. 

Vi slutter af med at give SanDisk Extreme Pro Portable SSD en karakter på 8/10. Det er helt klart et produkt som leverer lidt ekstra end hvad vi normalt ser i en ekstern harddisk. Men prisen ender også med at være højere end mange andre tilsvarende. Som for eksempel deres ikke Pro version. Jeg tror aldrig jeg bliver ven med det silikonegummi materiale som er blevet brugt, da det suger alt til sig. Men jeg kan dog godt se det smarte omkring en harddisk som kan lidt mere end udover det sædvanlige og har den perfekte størrelse til at tage med på farten.  

Pros

 • Krypteringssoftware 
 • God ydelse for en ekstern harddisk
 • 5 års garanti
 • Kompakt design
 • USB-C forbindelse
 • IP55 certificering
 • Virker både til Windows og Mac. 

Cons

 • Støvmagnet på gummibelægningen (Hvis det har en betydning for dig)

Vores partnere