Android 12 leak afslører større designændringer

Android 12 maj 2021 Jon Prosser
Widgets og notifikationer får en komplet visuel overhaling. Google annoncerede Android 12 i februar i år, men det var kun i form af et developer preview på operativsystemet, der manglede en masse brugerorienterede ændringer. Virksomheden forventes at dele flere detaljer om Android 12 og fremhæve de vigtigste funktioner på Google I / O planlagt til 18. - 20. maj.

YouTuber Jon Prosser, der som altid kommer Googles i forkøbet, har leaket et sneakpeak på nogle af de store ændringer, der vil være en del af den offentlige frigivelse af Android 12.

Læs også: Mangel på Xbox Series X indtil april 2021


Android 12 vil medbringe et markant visuel overhaul

Android 12 kommer iklædt markante visuelle ændringer, hvor Google redesigner mange vigtige aspekter af operativsystemet. Widgets-oplevelsen i Android er ikke blevet forbedret i årevis, og piben får tilsyneladende en anden lyd med ankomsten af Android 12.

De redesignede widgets gøres mere moderne, og bør også tilbyde forbedret funktionalitet. Der kommer også et nyt panel med hurtig-indstillinger med større og afrundede tiles.

Notifikationsområder er også blevet forbedret med den nydesignede Notifikations-shade, der stabler flere notifikationer fra den samme app for at reducere rod.


YouTuberen delte også en Android 12-promovideo, som giver et hurtigt overblik over alle ændringerne. Set ud fra videoen, fremkommer det, at Google vil ændre, hvordan præsenterer ulæste underretningsikoner i statuslinjen.

Andre ændringer inkluderer et redesignet tastatur, nye systemanimationer og mere afrundede UI-elementer. Android 12 rygtes at omfatte en temaindstilling, som promovideoen også antyder.


Opdateringen vil også fokusere på privatlivets fred

Android 12 kommer også med nye og forbedrede privatlivsfunktioner. Dette inkluderer ”clipboard access prompts” svarende til det, som Apple debuterede i iOS 14, en forbedret dialogboks om placeringstilladelse, muligheden for kun at give adgang til visse typer meddelelser til en underretningstjeneste og meget mere.

android-12.jpg

Google annoncerede for nylig også nogle større fortrolighedsændringer for Play Butik. Dette omfatter blandt andet tilføjelse af fortrolighedsetiketter til apps og har også bedt udviklere om at stoppe med at spamme Play Butik med vildledende app-titler og grafik. Noget som mange brugere har klaget over.

Google vil præsentere flere detaljer om Android 12 og kickstarte sit beta-program på Google I / O, deres udviklerkonference, som er planlagt til at starte 18. maj.

 

Source: Google, Jon Prosser,

Vores partnere