BMW iDrive - et skridt mod autonom kørsel

BMW iDrive 8
BMW har opdateret og opgraderet sit infotainmentsystem, der kan løfter softwaren til et nyt niveau. BMW iDrive huser tre køremodes: Sport, Personal og Efficient, hvor hver af disse tilstande har forskellige kørefunktioner, herunder måden bilen håndterer bremsning, chassisindstillinger, interne og eksterne lyde og endda motorens lyd.

Den nye iDrive 8 lanceres i BMW iX efterfulgt af BMW i4, og det er en markant forbedring i forhold til den syvende generation iDrive-system, den erstatter. Du kan foretage forskellige justeringer inde i din bil ved hjælp af stemmeaktivering eller gestusstyring, og systemet leveres med tre hovedlayouter: Drive, Focus og Gallery. Hver af disse giver forskellige funktioner, så du kan maksimere eller minimere køreindholdet på displayet foran dig.

IDrive 8 infotainmentsystemet har to skærme: et 12,3 tommer panel og en 14,9 tommer central berøringsskærm. Kombineret fungerer disse to skærme sammen for at skabe et samlet view, så du får adgang til kørekontrolelementerne inden for samme enhed.


Desuden har BMWs iDrive-skærm fået ny hardware, et helt nyt look på skærmen og et grafisk designsprog, der findes i apps, menuer og navigationssystem. Faktisk er disse udseendelsesopgraderinger nogle af de vigtigste forbedringer i det opgraderede drev-system. Og der er flere layouts på det centrale display, du kan vælge imellem.

BMWs-iDrive-display-01.webp

Den nye iDrive-skærm leveres med en opdateret version af BMWs Intelligent Personal Assistant, som bilfirmaet hævder er blevet mere personlig end tidligere. Her vil man fremadrettet kunne give stemmeassistentsoftwaren et navn, og infotainmentsystemet giver så visuelle meddelelser om en given information, når du interagerer med bilen.

Derudover kan du gemme alle indstillingerne fra Intelligent Personal Assistant til din BMW-profil, som er udstyret med yderligere personaliseringstilstande i forhold til tidligere generationer. Softwaren kan sågar forudsige, hvor du skal hen, hvilket kan være nyttigt i en eventuel daglig pendling situation. Bilen kan også forudsige, om er på vej til arbejde. I så fald forbereder den automatisk den bedste rute vedrørende trafik, uheld i trafikken, vejarbejde med videre.

Det bedste af alt er, at BMWs iDrive-skærm kommer med køreassistance, som vender tilbage til udgangspunktet, autonom kørsel.

BMWs-iDrive-display-02.jpg

Source: BMW

“This lane-keeping, blind-spot detective, adaptive cruise control, and automatic emergency braking. These features are described as Level 2 by the Society of Automotive Engineers. Level 3 would refer to highly automated driving, where the car can essentially drive itself.”

Kilde: BMW


BMWs-iDrive-display-03.webp

Source: BMW

Endelig løfter iDrive 8 også den indvendig stemning og en forbedret køreoplevelse. Den nye My Modes-funktion giver dig mulighed for at vælge den indvendige belysning og muligheden for at justerer, hvor hård styringen skal være via berøringsskærmen. Kombineret med semi-autonome funktioner, kan BMWs iDrive-skærm få føreren til at føle sig mere behagelig til mode og ikke mindsr mere sikker.

Hvad tænker du om ottende generation af iDrive?

 

Source & Image credit:

BMW