Du kan stadig opgradere gratis til Windows 10

Windiws 10 gratis
En Microsoft-medarbejder har omtalt, at man stadig kan opgradere gratis til Windows 10 fra Windows 7 / 8.1 selvom tilbuddet officielt er over sidste salgsdato.

Microsoft afsluttede officielt support til Windows 7 i januar 2020, og sikkerhedsopdateringer frigives nu kun til virksomhedskunder med udvidet betalt support. For at øge Windows 10 markedsandelen og hjælpe brugerne med at undgå at blive sårbare over for udnyttelse, er det tilsyneladende stadig muligt, at opgradere til Windows 10 kvit og frit.

Hvis du kører på Windows 7 / 8.1, eller hvis du har en ekstra licens til det pensionerede operativsystem, kan du drage fordel af Windows 10 gratis opgraderingshul, ifølge et nyt forumindlæg fra Microsoft.

“Yes, you can,” lyder det fra en Microsoft-medarbejder, som svar til en bruger, da de spurgte om Windows 10 gratis opgraderingstilbud. Når jeg personligt tester muligheden af, fungerer Windows 10 gratis opgraderingshullet kun, når min Windows 7 / 8.1 licensnøgle er gyldig.

Hvis du bruger Windows 8, skal du opgradere til Windows 8.1 og derefter opgradere maskinen til Windows 10 gratis ved hjælp af Microsofts eget Windows Media Creation Tool.

Læs flere af vores softwareguides

Husk at deltage i vores KÆMPE GIVEAWAY med dele for over 26.000 kroner. Nye giveaways hver måned.

medlem af tweak.jpg


Sådan får du Windows 10 gratis

For at få Windows 10 gratis skal du downloade og installere Windows Media Creation Tool på en enhed / virtuel maskine, hvor Windows 7 / 8.1 allerede er aktiveret. Når du er færdig, skal du åbne værktøjet og sørge for, at du vælger den mulighed, der lader dig gemme alle filer og programmer.

Ifølge Microsoft er du ikke garanteret Windows 10 gratis ved at lave en ny installation via Media Creation Tool.

“Doing a fresh install via the Media Creation Tool may not get you Windows 10 for free, so be careful,” advarede medarbejderen I opslaget.

Media Creation Tool scanner automatisk din pc for kompatibilitetsproblemer og installerer Windows 10 med en digitalt aktiveret licens.


Hvorfor fungerer Windows 10 gratis opgraderingstilbuddet stadig?

Reddit afslørede en selvudråbt Microsoft-ingeniør tidligere, at Windows 10s gratis opgraderingsaftale var "marketing fluff", og at sammenligningen handler mere om opgraderingsstatistikker.

Så det ser ud til, at Windows 10 opgraderingshullet ikke umildbart er på vej til nedlukning i nær fremtid, men husk at en vellykket aktivering af Windows 10 ikke er helt det samme som en lovlig licens, især hvis du er virksomhedskunde.

Læs også  Sådan installeres Windows 10 fra USB: Guide


 Source & Image credit:

Reddit, Microsoft

 

Vores partnere