Forventninger til Microsoft og Windows 10 i 2021

Windows Core Polaris OS lækket
Kalenderen siger 2021, og Microsoft planlægger at frigive nogle spændende nye funktioner og opdateringer i år til Windows 10 operativsystemet og andre produkter. Microsoft har allerede bekræftet, at Windows 11 ikke vil blive frigivet, og virksomheden planlægger at opdatere Windows 10 med nye varianter, funktioner, forbedringer og rettelser. I denne artikel kigger på vi, hvad vi kan forvente af Microsoft og Windows 10 i 2021.

Microsoft vil fortsætte med at udvikle nye Surface-produkter med Windows 10, Windows på ARM og Windows 10X.


Windows 10 21H1

Årets første Windows 10-opdatering bærer kodenavnet version 21H1, og den kunne frigives senere i foråret med build-nummer 19043.

I modsætning til maj 2020 opdateringen (version 2004) forventes Windows 10 version 21H1 at være en mindre udgivelse med kvalitetsforbedringer, fejlrettelser og sikkerhedsforbedringer sigtet efter erhvervskunder.

https://tweak.dk/computer/windows-10-version-2004:-alt-du-skal-vide

Dette betyder, at det vil være en lille opdatering, der kan installeres hurtigt, forhåbentlig med færre problemer end en mere omfattende opdatering med mange nye funktioner.

 

Windows 10X

Efter 21H1 planlægger Microsoft at lancere sit meget forventede modulære OS kaldet "Windows 10X", der oprindeligt blev afsløret for produkter med dobbelt skærm.

10X-menu.jpg

Source: Microsoft

Mens den dual-screen optimerede version af Windows 10X er på standby, forsøger Microsoft nu at få Windows 10X til at arbejde på enhederne med enkelt skærm til foråret 2021.

Windows 10X er blevet opdateret for at imødekomme de voksende behov for budgetvenlig low-end hardware på blandt andet uddannelsesmarkedet og rygtes at få debut på enheder omkring $ 600.

Ifølge Microsoft kommer Windows 10X med en ny Start Menu Experience og et nye sæt farvede ikoner, der giver en mere simplificeret oplevelse med færre tilpasningsmuligheder.

 

Windows 10 21H2 ”Sun Valley”

Efter 21H1 og 10X planlægger Microsoft at frigive ”21H2” opdateringen til Windows 10. Som typisk for Microsofts frigivelsesplan skal Windows 10s 21H2 lande i efteråret 2021 med en ny brugergrænseflade-opdatering med kodenavnet "Sun Valley."

Design-mockup.jpg

Source: Microsoft


For eksempel forklarede Microsoft, at de udforsker nye designideer med afrundede hjørner og Fluent Design til app-menuer og elementer, såsom ListView, knapper, sliders osv.

På samme måde beta-tester Microsoft også af en ny animation til Windows 10s app-vinduer, herunder UWP-apps og ældre apps.

Windows10-animation.gif

Source: Microsoft

Denne opdatering vil være en fuldt opdateret opdatering, der inkluderer adskillige forbedringer til Start-menuen, proceslinjen, Handlingscenter og mere.

 

Cloud PC

Microsoft arbejder på en ny virtualiseret Windows-pc oplevelse kaldet ”Cloud PC”, der giver forretningskunder mulighed for at køre deres personlige skrivebord i skyen og få adgang til det eksternt ved hjælp af deres enheder.

Cloud PC er sandsynligvis en del af virksomhedens "Windows as a Service" tagline, og det vil også muliggøre streaming af Win32-apps understøttelse på Windows 10X.

Cloud PC erstatter ikke eksisterende tjenester, og det tilbydes som en betalt service til virksomhedskunder, der ønsker at få adgang til deres Windows-pc hvor som helst og når som helst.

 

Understøttelse af Android-streaming

Rapporter har antydet, at Microsoft opretter et Android-subsystem til Windows 10 for at aktivere native support til Android-apps. Microsoft arbejder også på et nyt udviklerværktøj, der gør det muligt at distribuere Android-apps via Microsoft Store i MSIX-pakke.

 

Microsoft Surface produkter

Ud over nye Windows opdateringer planlægger Microsoft også at opdatere Surface lineup med to nye tilføjelser - Surface Pro 8 og Surface Laptop 4. Mens Surface Pro 8 (2021) forventes at inddrage Intel Tiger Lake CPU'er, vil Surface Laptop 4 tilbydes med både Intel og AMD processorer.

Surface Laptop 4 ville komme med AMD Ryzen 4000 processorer og Intel Tiger Lake-U-CPU'er i henhold til lækkede benchmarks. På den anden side forventes Surface Pro 8 at bruge Intel Tiger Lake CPU'er med op til 32 GB RAM og 1 TB intern SSD-lagring.

 

Vores partnere