iOS 14.4.2 lukker alvorligt sikkerhedshul i Safari

iOS 14.4.2 lukker alvorligt sikkerhedshul i Safari
Hvis du ejer en iPhone, iPad eller Apple Watch, skal du muligvis opdatere dine enheder ASAP. Dette skyldes, at Apple har frigivet iOS 14.4.2, der kommer med en rettelse til en udnyttelse/exploit i Safari, der kan give hackere mulighed for at manipulere hjemmesider gennem scripting på tværs af websteder, når de ses gennem Safari på dine mobile enheder.

Mens disse former for exploits fra tid til anden dukker op, ser det ud til, at denne er registreret som en af de slemme drenge i klassen, fordi det ifølge Apple forlyder, at hackere allerede udnytter dette sikkerhedshul i softwaren. Dette betyder, at der ikke er tale om et potentielt teoretisk hack, men hackere allerede angriber dette hul i forsvaret, hvilket forklarer, hvorfor Apple opfordrer brugerne til hurtigt at opdatere deres enheder.

Læste du også: Apple iOS 14: Alt du skal vide

Normal proces for Apple er, at sende sine opdateringer til udviklere til beta-test for at kontrollere, om app-kompatibiliteten sidder i skabet inden de ruller opdateringer ud til det brede publikum, men det ser ud til, at denne situation er presserende nok til, at Apple sender opdateringen direkte til frigivelse. Interessant nok påvirker dette kun mobilversionen af Safari, fordi macOS-versionen af Safari ikke påvirkes af denne udnyttelse, så Mac-brugere behøver ikke bekymre sig om dette problem.

Hvis du ikke allerede ser en underretning, skal du gå til indstillingerne på din iPhone / iPad, gå til Generelt og derefter trykke på Softwareopdatering for manuelt at søge efter og trække opdateringen ned på systemet.


Source & Image credit:

Apple, yokogawa, managementevents

Vores partnere