Microsoft opdaterer Windows 10 med nye ikoner

Windows 10 nye ikoner marts 2021
Ikonerne vil nu favne Microsofts Fluent Design-stil og kan være en af mange ændringer til den kommende Sun Valley overhaling.

Microsoft har netop skubbet en ikon opgradering til Insider-builds, og hvis tingene går efter planen, vil de snart ramme offentligheden via en Windows opdatering.


Microsofts planer for Windows 10s ikoner

Microsoft annoncerede opdateringen på Windows Insider Blog. Ikonerne er en del af Windows 10 Insider Preview Build 21327, som brugerne på Insider Dev-kanalen kan downloade og bruge med det samme.

Læs også: LEAK: Det nye Windows kommer snart

Opdateringen leveres med nogle helt nye systemikoner. Med ikon opgradering jagter Microsoft at forbinde disse nye ikoner med det, de kalder "Microsoft Fluent Design-stil". For at opnå dette introducerer Microsoft en ny skrifttype kaldet Segoe Fluent Icons, og alle de gamle Segoe MDL2-ikoner, vil nu få en overhaling på designfronten.

windows-10-nye-ikoner.jpg

Source: Microsoft

Systemikonerne er ikke de eneste aktiver, der får en touch-up. Microsoft tilføjer også et stænk af farve til deres News & Interests feed.

giphy.gif

Source: Microsoft

Det er altid rart, når en virksomhed tager sig tid til at modernisere sit efterhånden aldrende operativsystem, men denne opdatering kan være mere end bare en simpel design touch-up. Vi kan meget vel se de første spæde skridt i retning af at give Windows 10 sin kommende store "Sun Valley" modernisering.

Sun Valley er kodenavnet på en forventet stor visuel overhaling af Windows 10, der i øjeblikket er i gang. Vi kender ikke til fulde indholdet af denne opdatering, men disse drypvise opdateringer, kan meget vel være et led i planen fra Microsoft, der bringer operativsystemet op til Sun Valley-standarder.

Læs også: Windows 10 Sun Valley 21H2: Alt du skal vide

For eksempel er det ikke længe siden, at vi så et nyt Sun Valley-ur og alarm-app ankomme til Insider-builds.

Der kunne være en vis fornuft i, at Microsoft løbende opdaterer Windows 10 fremfor at give operativsystemet en med den helt store pensel på en og samme tid. I stedet synes virksomheden at foretrække en langsom udrulning for at få folk til at akklimatisere sig til ændringerne.

 

Source & Image credit:

Microsoft
Vores partnere