Netflix advarer brugerne mod at dele adgangskoder

Netflix logo marts 2021 12
Vi har ikke selv stiftet bekendtskab med advarslen fra Netflix, men flere og flere på de sociale medier har rapporteret at være præsenteret for en advarselsskærm, når de logger ind på Netflix.

At folk deler deres adgangskoder til streamingtjenester, er ikke nyt under solen, men noget kunne tyde på, at Netflix overvejer tiltag mod disse ulovligheder.

Som rapporteret af GammaWire modtager nogle Netflix-brugere en pop op-meddelelse, der advarer mod at bruge kontoen personer, de ikke bor sammen med.

chante most.JPG

"If you don't live with the owner of this account, you need your own account to keep watching," lyder meddelelsen fra Netflix, og beder herefter brugeren om at bekræfte sin konto via en e-mail eller SMS-kode.

Intet kan naturligvis forhindre dig i at bede om bekræftelseskoden, men problemet opstår, hvis du ikke længere er i kontakt med opretshaveren af kontoen.

Alternativt kan du vælge at bekræfte senere. Dette fjerner tilsyneladende beskeden og lader dig fortsætte med at bruge Netflix som normalt. Om meddelelsen vender tilbage på et senere tidspunkt med strammere begrænsninger er uklart.

I en udtalelse til The Verge bekræftede en Netflix-talsmand, at meddelelserne er legitime og en del af en verdensomspændende test:

“This test is designed to help ensure that people using Netflix accounts are authorized to do so.”

Kilde: Netflix, The VergeMens Netflix understøtter flere profiler på en enkelt konto, er disse designet til brugerne i samme husstand. Det er dog ikke usædvanligt, at folk giver deres detaljer til andre i deres omgangskreds.

Det er ikke en ulovlig praksis, men de vilkår man accepterer på Netflix indikerer, at du ikke skal dele din konto med enkeltpersoner ud over din husstand.

I 2016 forklarede Reed Hastings, Netflix CEO, at folk, der delte deres konti er, ”a positive thing”.

Dette på grund af at disse ofte ender med at blive betalende abonnenter.

 

Source & Image credit:

Netflix, The Verge

Vores partnere