Windows 11 Start menu: Hands-on

Start menu OS 11 Windows
Igår lækkede preview-builds af Windows 11 online, og vi valgte at bruge tid på at se nærmere på den nye Start-menu, der findes i den lækkede opdatering. Dette er en "near final" version af Start-menuen, så vi finder det sandsynligt, at næste generation af Windows får et forbedret interface, inden den sendes i produktionskanalen.

Tilbage i februar 2020, kom det frem, at Windows 10 ville få en redesignet Start-menu, og Microsoft vil aflive Live-Tiles en gang for alle. Ifølge kilder, der er fortrolige med udviklingen, har brugen af Live-Tiles altid været begrænset, især på desktops, og de fleste brugere ikke deres Live-Tiles i Start-menuen.

Windows 10 debuterede i 2015 uden Windows 8s Metro-interface, men Live-Tiles formåede at holdbide sig fast i Skrivebordet.

Ifølge den lækkede preview-version opgiver Microsoft nu berøringsvenlige tiles med Windows 11-opdatering, virksomhedens efterfølger til Windows 10.


Et nærmere kig på den nye Start-menu på Windows 11

Microsoft erstatter Live Tiles med statiske ikoner (gitterlayout) på Windows 11, som forventes at lande i anden halvdel af 2021 for forbrugerne. Dette betyder, at vi kunne se afslutningen på Live Tiles om et par måneder.

Start-menu-oplevelsen på Windows 11 er blevet fuldstændigt redesignet med fokus på dine apps og produktivitet. Windows-11-Start-Menu-dark-mode.jpgSource: Microsoft

Ovenstående screenshot viser standardlayoutet i Start-menuens app-ikoner. Ligeledes har Microsoft opdateret alle apps genveje med farverige ikoner, og det matcher look and feel i Windows 11.

Start-menuen kommer med to sektioner: fastgjorte og anbefalede aktiviteter.

Den fastgjorte sektion indeholder dine favoritter eller mest anvendte apps og det anbefalede område giver dig adgang til de senest viste eller redigerede dokumenter / filer.

Dette nye anbefalede aktivitetsområde kan meget vel være planlagt til at erstatte Windows-tidslinjen, og det ser ud til kun at indeholde Office-dokumenter, lokale filer og nyligt ændrede apps. Denne liste vokser, når du redigerer og får efterfølgende vist flere dokumenter, men indtil videre er det en hurtig måde at finde dine vigtige dokumenter på.


Start-menuens gamle layout understøttes stadig

Start-menuen er som standard ikke længere tilgængelig med en knap placeret i nederste venstre hjørne.

Du kan dog åbne Windows-indstillinger> Aktivitetslinje og ændre tilbage til venstre nederste justering.

Jobliste-settings.jpgSource: Microsoft

Ud over det nye layout er strømindstillingerne flyttet til nederste højre hjørne, og de inkluderer de generelle muligheder, såsom nedlukning, genstart eller opdatering og genstart / nedlukning.


Start-menuens tilpasningsmuligheder på Windows 11

I mørk tilstand ser Start-menuen også ud til at bruge en ny gradientfarve som standard, og den er baseret på den klassiske blå farve.

Du kan også vælge en brugerdefineret farve til din Start-menu og anvende accentfarve på baggrunden. For at gøre dette skal du gå til "Indstillinger", åbne "Tilpasning" og aktivere indstillingen "Start, proceslinje og handlingscenter."

Start-Menu-power.jpg

Source: Microsoft

Du kan vælge en hvilken som helst farve i gitteret og bruge den til din Start-menu og proceslinje. Det fungerer dog ikke i lystilstand.


Power user i Windows 11

Du kan stadig højreklikke på Start-knappen i Windows 11 for at få adgang til en menu, kendt som "Win + X-menuen" eller Power User-menuen.

Denne menu er blevet opdateret med afrundede hjørner og Fluent Design. Det indeholder stadig klassiske kommandoer til Power Options, Enhedshåndtering, Stifinder, Joliste osv.

I dette lækkede build har Microsoft fjernet Jobliste og andre muligheder fra proceslinjemenuen. Du kan stadig højreklikke på proceslinjen, men alle indstillinger mangler i øjeblikket, og brugerne henvises til appen Indstillinger.

Hvis du vil have adgang til Jobliste på Windows 11, skal du bruge den klassiske tastaturgenvej, eller Windows-søgning.