Efterfølgeren til det populære Need For Speed: Underground 2 er kommet på gaden, og Need For Speed: Most Wanted fortsætter, hvor forgængeren slap. Mange af elementerne er ført med over i NFS:MW, så har man spillet NFS:U2 før, vil man hurtigt føle sig hjemme i NFS:MW, som indeholder en væsentlig ting, som NFS:U2 ikke gør - nemlig politi. Det er helt sikkert et kærkomment element, som mange har set frem til og savnet i de foregående udgaver.
Efterfølgeren til det populære Need For Speed: Underground 2 er kommet på gaden, og Need For Speed: Most Wanted fortsætter, hvor forgængeren slap. Mange af elementerne er ført med over i NFS:MW, så har man spillet NFS:U2 før, vil man hurtigt føle sig hjemme i NFS:MW, som indeholder en væsentlig ting, som NFS:U2 ikke gør - nemlig politi. Det er helt sikkert et kærkomment element, som mange har set frem til og savnet i de foregående udgaver.
Handlingen tager sit udgangspunkt i, at du mister din "pink slip" (registreringsattest til din bil) til en fyr, Razor. Det viser sig, at han har pillet ved din bil, og du sværger, at du vil have hævn over ham. Razor har imidlertid brugt din bil til at blive nr. 1 på den såkaldte "Blacklist", som er en liste over de mest berygtede streetracere. For at kunne udfordre Razor i en altafgørende duel om at blive den mest berygtede streetracer og ikke mindst få din bil tilbage, så må du derfor kæmpe dig op igennem blacklisten, som består af 15 kørere.
Spillet handler om at vinde løb og at nå til tops. For at kunne kravle op ad listen skal man klare et vist antal udfordringer, forøge din dusør hos politiet og vinde et vist antal løb hver gang for, at man kan udfordre den næste kører på blacklisten. Lige så stille arbejder man sig op ad listen - men det bevirker også, at man skal vinde flere løb og klare flere udfordringer samtidig med, at konkurrencen bliver hårdere. Hver gang man har besejret en blacklist-kører, får man mulighed for at vælge to ud af seks ikoner. Under disse ikoner kan der gemme sig penge, politibestikkelse, pink slip til blacklist-kørerens bil, unikke visuelle dele, ydelsesdele eller karosseridele.
Der findes flere forskellige løbskategorier, som man kan deltage i: drag racing, A-B sprint, knockout, checkpoint og fartfælde, hvor det gælder om at have den højeste hastighed samlet (bliver målt flere forskellige steder på ruten). Indtil videre har jeg kun gennemført omkring 45 % af spillet, men jeg må sige, at det efterhånden bliver lidt trivielt at skulle køre de "samme" løb igen og igen. Der mangler lidt variation, og funktionen "catch up" bliver man også ganske træt af. At klare udfordringsdelen er noget helt andet, og det er her spillets force ligger - det er nemlig her, at politiet kommer ind i billedet. Udfordringerne kan f.eks. være at skulle køre fra politiet på under 3 min., at undgå 8 vejblokade, at undgå 4 sømmåtter, at ramme 18 politibiler under én jagt eller at give udgifter til staten på 70.000. I venstre hjørne kan man se, hvor eftersøgt man er. Jo mere eftersøgt man er, jo flere midler sætter politiet ind på at stoppe dig. I bunden kan man se en bjælke, der viser, hvor tæt man enten er på at blive fanget eller på at slippe væk. Bliver man fanget for mange gange, kan man risikere at miste sin bil, så derfor er det godt at have flere biler at vælge imellem i sin garage. På kortet i venstre hjørne vil man kunne se røde trekanter, som viser steder, hvor der er mulighed for, at man kan slippe væk fra politiet. Ved at køre igennem forskellige ting er muligt at kunne spærre vejen for de politibiler, der ligger lige i kofangeren på dig. Kører du fra politiet, fremkommer en bjælke, der viser, hvor lang tid du skal holde lave profil, og hvor du ikke må blive set af politiet. I venstre hjørne er de røde trekanter skiftet ud med lysende cirkler, der viser optimale skjulesteder. Under hele seancen er det muligt at lytte med på politiradioen, så man kan følge med i deres korrespondance, hvilket er en ganske sjov fornøjelse.
Det er muligt at køre mod andre online i NFS:MW. I online-delen er der udelukkende fokuseret på løbsdelen, så her er det muligt at køre mod tre andre i drag racing, sprint og circuit. Desværre er politielementet ikke en del af spilmulighederne, og det ville ellers have været et triumferende tiltag. Man må derfor nøjes med racing-mulighederne. Online-delen har sin egen blacklist, hvor man kan se, hvem der er den farligste modstander i den virkelige verden. Vil man selv se, om man kan gøre sig gældende på listen, så skal man sørge for kun at køre ranked games.
Grafikken er flot, og de forskellige miljøer og steder i byerne, hvor man kan kører rundt, er varierede og fungerer godt, men de kan være svære at nyde, når man suser hen over vejen med 290 km/t. Fyrer du nitro-gassen i bund, så benytter spillet nemlig motion blur, som bevirker, at billedet bliver sløret og signalerer, at der er fart over feltet. Bilerne er selvfølgelig det centrale punkt i spillet, og der er over 30 at vælge i mellem. Du kan bl.a. købe en Lamborghini Gallardo, Porsche Carrera GT, Mercedes SLR McLaren og Corvette C6, og rent grafisk er de ganske flotte. Ligesom i NFS:U2 er det også muligt at tune, style og modificere sin bil, så den fremstår som et monster, der er klar til at give andre kørere baghjul med alle de hestekræfter, som ligger gemt under motorhjelmen.
At skabe den helt rigtige lyd i et bilspil er en udfordring, da alle har deres egen mening om, hvordan et par dæk skal hvine hen over asfalten, eller en tunet motor skal spinde, men EA har formået at gøre et godt stykke arbejde. Alt efter hvilken bil du har, og hvilke dele den består af, så passer lyden til bilen. Effekterne er gode, og det er tydeligt at høre, når man kører under en bro eller ind i tunnel.
Spillets indlagte musik EA-Trax danner et godt grundlag og skaber en god stemning af fart med sin dundrende rock, men generelt falder musikken dog i baggrunden, når man kører ræs.
Med Need For Speed: Most Wanted får man et bilspil, hvor der er fart over feltet. Der er mange gode underholdningstimer gemt i dette spil, men det indeholder også visse elementer, der kan virke en smule trivielle i længden. Heldigvis er ordensmagten tilbage i Need For Speed-serien, og det giver serien et tiltrængt skud adrenalin. Uden ordensmagten ville NFS:MW blot have været NFS:U2 i ny forklædning. Grafisk og lydmæssigt er NFS:MW en nydelse, så her er der ikke noget at udsætte på spillet. Men søger man realisme, så finder man det ikke her. Det eneste sted, hvor der er en snert af realisme, er i drag racing, hvor bilen enten kan blive totalskadet, eller motoren kan brænde sammen. EA kunne overveje, om næste udgave i serien skal have en grad mere realisme over sig. Men når alt kommer til alt, og hvis man har benzin i blodet, så er NFS:MW det, som man har higet efter!
Der er kommet en ny patch 1.3 til spillet (fylder 12.1 MB): ftp://largedownloads.ea.com/pub/patches/nfsmwpatch1.3.exe
Officiel hjemmeside:
http://be-notorious.co.uk/
Hent demo (fylder 550 MB):
http://www.ea.dk/downloads.view.asp?dl_id=1281