Sony fremviser brugeroplevelsen på PlayStation 5

PlayStation 5 UX brugeroplevelse
Sony har netop givet os det første blik på brugeroplevelsen for den kommende PlayStation 5.

Mange har nok ventet på at få et glimt af den nye brugeroplevelse på PlayStation 5, og nu har Sony endelig leveret.Brugeroplevelsen er bygget op fra grunden, og designet til at gøre bruge af PS5's nye egenskaber, med spilleren i fokus.


"The new UX is completely centered on the player – to provide you a truly next-generation experience with deeper immersion that quickly connects you to great games and a passionate gaming community." Skriver Sony


Et af højdepunkterne er et nyt kontrolcenter, der giver øjeblikkelig adgang til næsten alt hvad du har brug for fra systemet, ved et enkelt tryk på PlayStation-knappen, på den trådløse DualSense-controller - alt sammen uden at forlade spillet.

PlayStation 5 Control Center.jpg

Sony har også tilføjet en funktion kaldet Aktiviteter, der er designet til at bringe dig tættere på nøgleelementerne i gameplayet. Aktiviteter vises via kort på skærmen i Kontrolcenter, som giver dig mulighed for at opdage nye gameplay-muligheder, gå tilbage til ting, du har misset, og springe direkte ind i niveauer eller udfordringer, du vil spille.. Nogle aktivitetskort kan sættes i billede-i-billede-tilstand, så du kan se dem uden at skulle forlade spillet.

Navigering i grænsefladen, skift mellem spil og et hop til onlinekampe sker hurtigt, da softwaren er genopbygget fra bunden, for at give en ægte næste-generations oplevelse.


Softwaren er stadig i pre-production stadiet. Sony nævner derfor, at der kan forekomme ændringer frem til release.


Se hele præsentationen i videoen herunder:


Billeder og kilde: PlayStation