Spil

AUTHOR : Lasse Kristensen
PUBLISHED : 2016-10-18 22:46:25

PlayStation VR (PS VR) og launchtitler


For knap en uges tid siden udkom det længe ventede PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) headset til PlayStation platformen. Hvad der er endnu mere overraskende er at den faktisk også kan tilsluttes en PC - dog med begrænset funktionalitet. Læs med for at få vores foreløbige dom over det nye PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) system.

tweak_dk_ps4_logo_576px

 

Ligesom HTC Vive, og Oculus Rift, er PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) en af de tre store VR systemer der er i stand til at tilbyde VR til os gamere. Personligt har jeg ventet på lanceringen af PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) med stor spænding, og haft en del forventninger til hvad det har at byde på.

 

PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) udkom i sidste uge, den 13. oktober 2016, og vi har nu brugt den en lille uges tid, og er klar med den foreløbige dom over headsettet.

 

tweak_dk_psvr_010

 

Lad os starte med at se på indpakningen, som kommer i de klassiske blå og hvide PlayStation farver. Det er en virkelig lækker indpakning som headsettet kommer i, og det er en lækker præsentation Sony står for. På kassen finder vi billeder af headsettet på forsiden, og information om headsettet og spil på siderne og bagsiden.

 

 

Et hurtigt overblik over hvad PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) systemet består af, og er i stand til at levere finder du herunder:

 • 5,7" OLED-skærm
 • 360-graders visning
 • 120 billeder pr. sekund
 • Flot grafik og utrolig lav forsinkelse
 • Lyd, der omslutter dig
 • 3D-lyd
 • Indbygget mikrofon

 

Lad os gå videre, og tage et kig på hvordan PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) headsettet ser ud. Som I kan se, er det et stort headset, hvor den som alle headsets, er størst foran hovedet, hvor skærmen sidder. Den er lavet i hvid, med en stor og komfortabel hovedbøjle, som holder headsettet når man har det på.

Headsettet er bygget i hvid plastic, der føles solid, og jeg er ikke nervøs for at det går i stykker. Det føles godt i hånden og på hovedet.

 

 

 

Med lanceringen af PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) systemet, følger der selvfølgelig også en række fede spiltitler. Det er iøjnefaldende at der ikke lanceres nogle store AAA titler til headsettet, og faktisk meget skuffende. Med i købet af PS VR følger der en demo disc, præcis ligesom du husker det fra din barndom, hvis du har en nogenlunde ens alder med undertegnede. Det er kærkomment, på at system der ikke praler med en masse store launchtitler, til deres helt store satsning.

 

tweak_dk_psvr_games_025

 

Nogle af de nye spil der kommer til PS VR systemet, som vi endnu ikke har fået mulighed for at teste, men selvfølgelig håber på at kunne teste i fremtiden, er blandt andet RIGS: Mechanized Combat League, der et et futuristisk sportsspil, hvor man spiller en blanding af basketball, amerikansk fodbold og FPS i kæmpe robotter, i en lille arena. Jeg har haft mulighed for at prøve spillet i sin helhed, såvel som demoen, og jeg synes indtil videre at det er et af de bedste spil der er kommet til PlayStation VR PlayStation VR (PS VR). Her styrer man ens avatar med DualShock 4 controlleren, og sigter med øjnene. Det fungerer overraskende godt, og jeg kan sagtens se mig selv spille dette en del i fremtiden. Jeg håber at vi får mulighed for at teste spillet i senere, så vi kan bringe en mere dybdegående anmeldelse for Jer.

 

tweak_dk_psvr_games_026

 

Det minder en del om spillet EVE: Valkyrie, der også er en futuristisk space shooter. Tænk Battlestar Galactica, og så er du ved at være der. Det er sådan jeg forstiller mig det er at flyve i en X-Wing starfighter, mens man prøver at ødelægge en dødsstjerne. Super fedt og meget desorienterende, når der er mulighed for at bevæge sig i tre dimensioner, på samme tid med at man kan rulle rundt i sit fly.

 

 

Fra RIGS og EVE: Valkyrie, kan vi gå videre til dykning i det dybe ocean, David Attanborough style. Her befinder vi os i et bur, i hajfyldte vande, hvor man kan opleve lidt af hvert. Det er flot, men mangler mere aktivitet. Det er ikke et spil man vender tilbage til dag efter dag. Dette er en del af PlayStation VR Worlds spillet, som er et spil der viser det potentiale som PlayStation VR system har, men ikke selv er i stand til at indfri det. Desværre.

 

PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) demodiscen indeholder 15 spil, hvor man har mulighed for at prøve hvert af disse i ca. 10 minutter, før demoen slutter.

 

Går vi videre, møder vi den første rigtige AAA titel, men som i virkeligheden er en tilføjelse til et eksiterende spil, nemlig Driveclub. I Driveclub VR kan man spille hele spillet i en VR mode. Det er det samme Driveclub, bare med en VR patch. Desværre er det ikke et spil vi har testet i dybden, men noget vi ser meget frem til, da Driveclub er et af de bedste, hvis ikke det bedste bilspil der er udgivet til PlayStation platformen. Demoen er superfed, og man har virkelig fornemmelsen af at være til stede i bilen. Meget mere af dette, Sony!

 

 

Får du nok af de almindelige spil, og kan du ikke få nok af gys med dræberklovne, som er så meget oppe i tiden i virkeligheden også, kan du gå videre til det skrækindjagende spil Until Dawn: Rush of Blood. Her besøger du en hæslig forlystelsespark, og får dit livs tur på en rutschebane. Det er sjovt, og et af de mest gennemførte spil der er til PS VR indtil videre. Det er fyldt med shock af en anden verden, og virkelig et klamt spil at være i. 

 

tweak_dk_psvr_games_033

 

 

Sidst, men ikke mindst, er der det nye Batman spil, også lavet til PS VR. Det er måske det mest ventede af alle spil, med undertitlen ”Wear the cowl”. Her har man mulighed for at være Batman. Det er alle drenges drøm, også undertegnedes. Med den hellige trifekta af PS VR spil vi ikke har haft mulighed for at teste endnu opremset, går vi videre i testen.

 

For at spille PS VR kræver det at du har noget extraudstyr. For det første skal man have et PlayStation kamera. Et PlayStation kamera kommer med dobbelte linser og en 3D-dybdesensorer. Den er i stand til at spore placeringen af headsettet, PlayStation Move-bevægelsescontrolleren og DualShock 4-lysstriben, uanset hvor man er i et lokale, så længe man befinder sig i synsfeltet af kameraet.

 

Og lad mig med det samme sige, at det spiller bare. Man slutter det hele sammen med de medfølgende kabler, og så virker headsettet.

 

Kameraet sporer PS VR headsettet via ni LED's, der er placeret på forsiden, bagsiden og siderne af PS VR-headsettet. På DualShock 4 controlleren er det lysstriben på bagsiden af controlleren der spores, for at gøre spillet endnu mere spændende. Sidst, men ikke mindst, er der PlayStation Move-bevægelsescontrolleren, som man gerne skal have to styk af. Med disse, kan man bringe hænderne ind i spilverdenen, og direkte tage kontrol over VR-oplevelserne. Alt i alt, hjælper det rigtig meget på fordybelsen i spiloplevelsen, og man står med en fornemmelse af at være til stede i spillet.

 

Når man spiller, kan man takket være den medfølgende processor enhed projicere PS VR spillene over på en tv-skærm, på samme tid med at man selv spiller med sit PS VR headset. Det gør, at det stadig er sjovt at være flere om at spille PS VR, på én og samme tid.

Inden vi går videre, tager vi et overblik over specifikationerne, som findes herunder.

 

Specifikationer:

 • Release Date: October 13, 2016
 • External Dimensions: VR headset: Approx. 187 mm × 185 mm × 277 mm
 • Processor unit: Approx. 143 mm × 36 mm ×143 mm (width × height × length
 • Mass: VR headset: Approx. 610g (excluding cable)
 • Processor unit: Approx. 365g
 • Display Method: OLED
 • Panel Size: 5,7 inches
 • Panel Resolution: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 per eye)
 • Refresh Rate: 120Hz, 90Hz
 • Field of View: Approximately 100 degrees
 • Sensors: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer)
 • Connection Interface: VR headset: HDMI, AUX, Stereo Headphone Jack
 • Processor unit: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX
 • Processor Unit Function: 3D audio processing, Social Screen (mirroring mode, separate mode)
 • Cinematic mode

PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) kan altså en hel masse, om end den ikke er lige så kraftig som for eksempel HTC Vive. Og her vil jeg i samme ombæring slå et extra slag for PlayStation VR.

 

Som det er nu, er PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) det billigste alternativ der er til VR gaming, selvom grafikken er et eller flere niveauer under hvad man kan spille på en PC. Dog betyder det, at når man går på kompromis et sted, er det for at optimere et andet, hvilket vi kommer til senere i testen.

 

tweak_dk_psvr_004

 

Inden vi går videre, ser vi på hvad vi finder i kassen. Her finder vi først og fremmest et PlayStation VR headset, og en processor enhed. Sammen, er de to det centrale nervesystem i PS VR systemet. Processorenheden hjælper PlayStation 4 konsollen med at opnå de krævede 90 hz eller 120 hz, som alle PS VR spil skal opfylde. Derudover finder vi kabler, strømforsyning og et par stereo hovedtelefoner.

 

Hvad finder vi i kassen?

 • VR headset × 1
 • Processor unit × 1
 • VR headset connection cable × 1
 • HDMI cable × 1
 • USB cable × 1
 • Stereo headphones × 1 (with a complete set of earpiece)
 • AC power cord × 1
 • AC adaptor × 1


 

Design:
Det færdige design af PS VR, matcher det design vi så i 2015 af projekt Morpheus, som headsettet hed tidligere. Det er et over head/on head brillesystem, der har en indbygget 5,7” OLED skærm. Kun en enkelt skærm. Det betyder at man har et field of view på ca. 100 grader.

 

Headsettet ser en smule stort ud, og er lavet i hvid plastic, med markerede LEDs, på front, siderne og bagpå. Det minder mest af alt om en futuristisk hjelm. Og det er det også, forskellen er bare, at fremtiden er her i dag!

 

tweak_dk_psvr_015

 

Headsettet skal tages på ved at trække hovedbøjlen bagpå ud, så det bliver stort nok til at passe alle hoveder. Hovedbøjlen er beklædt med bløde puder, så det sidder fast på hovedet, uden at klemme. Det er hvis man indstiller det korrekt dog. De første 30 minutter jeg brugte det, sad det helt forkert, da jeg ikke havde tid til at læse instruktionsmanualen. Jeg kunne simpelthen ikke vente med at spille, med det resultat at headsettet klemte mig meget på hovedet. Men indstiller man det korrekt, klemmer det ikke på hovedet.

 

Headsettet vejer lige over 600 gram, og har dimensioner 187 mm × 185 mm × 277 mm. Det er stort, og selvom det vejer 600 gram, kan det ikke mærkes når man har det på. Det er lykkedes Sony at designe det således at vægten er fordelt helt perfekt, og det føles på intet tidspunkt som om at headsettet kan falde af, heller ikke når man ser ned af sig selv.

 

tweak_dk_psvr_014

 

Headsettet er kablet for at minimere latency, og hvis du har briller på, er det heller intet problem. Det er lavet således at man kan spille med brillerne på. Personligt, synes jeg at designet er et af de punkter, hvor PS VR er det klart bedste headset på markedet. Sony har foretaget gode valg i materialer, opbygning af headsettet, og i særdeleshed fordeling af vægten.

 

Komfort:
Når man hiver headsettet på første gang, er det første man lægger mærke til, hvor godt designet headsettet er komfortmæssigt. Det ser måske ikke sådan ud udefra, men det er så veldesignet, og sidder præcis som det skal.

 

tweak_dk_psvr_010

 

Sony har formået at designe et VR headset, hvor vægten er jævnt fordelt, og det føles derfor ikke tungt i nakken, eller irriterende at have på hovedet.
Har du prøvet HTC Vive, kan du relatere til hvor godt designet PS VR er. Al vægten er jævnt fordelt, og man kan uden problemer kigge ned. Der er ingen dele af headsettet der hviler på næsen, og kommer i vejen.

 

Der er heller ikke nogen dele der klistrer til dig pga. sved. Headsettet er designet således, at det bæres på hovedet, og ikke bliver presset i ansigtet på dig. Derudover er det designet således, at man uden problemer kan spille med det, med briller på. Sony har været skarpe designmæssigt med PlayStation VR PlayStation VR (PS VR)

 

At justere hovedbåndet som bærer vægten, såvel som hvor tæt på selve VR brillen skal være, er også super enkelt. Der sidder en knap bagpå PS VR, som kan trykkes ind. Gør man det, kan man justere hovedbøjlen. Derefter kan man justere hvor tæt selve brillen skal være, med endnu et klik, og stille og roligt, trække brillen mod ansigtet, eller væk fra det.

 

tweak_dk_psvr_011


Testen:
Selve testen var ligetil. På med VR headsettet, spænd de to PlayStation Move controllers fast, og så var vi i gang. Med i købet med en PS VR, kommer der en demo disc, som vi kender det fra gamle dage. Der er noget nostalgisk over det, og selvom demodisken også kan downloades fra PS Store, er det rart at have den med, hvis nu netforbindelsen ikke er den hurtigste.

 

Derudover, har PlayStation sendt os et par af deres tidlige VR titler, som vi også prøver af.
Lad os starte med det alle er interesseret i at vide. Grafikken er ikke noget der tilhører en af denne generations konsoller. Det minder mest af alt om et tidligt PlayStation 3 spil, når det er flottest. Man kan se de individuelle pixels på skærmen, og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg havde ønsket mig lidt mere på grafiksiden, og af den 5,7” store OLED skærm

 

Alle spil til PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) kører enten i 90 hz eller 120 hz, og det er til gengæld noget der kan ses og mærkes. Alle spil vi har testet kører som smurt, og selvom grafikken ikke altid er skøn at se på, så fungerer PS VR bare. Det er ikke ensbetydende at grafikken er elendig, men man skal have det i baghovedet, før man køber et PS VR headset. Personligt, er det noget jeg sagtens kan abstrahere fra, til fordel for fantastisk gameplay, der formår at give spilleren den sidste dimension af indlevelse i nogle af de fantastiske spil vi bliver udsat for i den helt igennem fantastiske evolution computerspil har taget de sidste 30 år.

 

Styringen af PS VR spillene foregår på en af tre måder. Man kan enten spille med PlayStation Move controllers, med en DualShock 4 controller, og i nogle tilfælde, styrer man med hovedet og øjnene. Ofte er det faktisk en kombination af de tre måder at styre på, og jeg synes at det føles naturligt. Det er lavet så enkelt som muligt, og jeg synes endnu engang at Sony har ramt plet med, hvordan deres PS VR skal spille.

 

Når man spiller, har man mulighed for at vælge tre simulerede skærmstørrelser, hvor den største kaldes Cinematic mode. Den simulerer et 216” biograflærred, og det var en af de funktioner jeg var mest spændt på at se, og mest nervøs for ikke virkede. Men min tvivl er i den grad gjort til skamme. Cinematic mode fungerer, og fungerer rigtig godt. Det er ikke til at se at man faktisk kun ser på en 5,7” skærm i et par briller.

 

Nå, videre til de nye titler fra PlayStation, som vi har spillet.
Vi sprang først ind i den medfølgende PS VR demo disc, hvor der er 12-16 små demoer man kan prøve af. Her er blandt andet VR Worlds, som vi springer ud i først.

 

Spil:
Lad os tage et kig på de spil vi har fået til test. Det første spil er Res, og det næste er Here They Lie.

 

Rez Infinite

 

 

Du har måske hørt navnet før, hvis du er en gammel ged inden for konsoller. Rez Infinite er en digital remaster og genudgivelse af det psykedeliske Sega spil Rez. Denne version inkluderer selvfølgelig VR support, og nyt content. Alt dette er blandt andet lavet af medlemmer af det originale hold af udviklere.

 

Rez Infinite er en blanding af et rytme- og skydespil, med en del actionelementer. Det kommer i en skarp 1080p og 120 FPS på PS VR, med 7.1 surround sound support, og med et helt igennem fantastisk soundtrack. På PS VR er der 360 graders rotation, i et spil der er fyldt med farver og eksplosioner.

 

 

Selvom spillet efterhånden har over 15 år på bagen, er det som skabt til PS VR. Det er enkelt i sit design, og rent grafisk er det et af de skarpeste spil at se på, fordi det er så enkelt i sin udførelse. Spillet kan ikke prale af flotte landskaber eller grafik der matcher et eneste AAA spil fra 2016, men det er så enkelt i dets design og udførelse, at det bare fungerer. Se blandt andet herunder, hvor traileren til spillet findes. Det er halvvejs psykedelisk, men en af PS VRs stærkeste launchtitler efter undertegnedes mening. I stedet får vi lov til at opleve pulserende geometriske landskabe, der bliver mixet med elektroniske beats, og eye tracking. Alt sammen, danner det et spil der er som skabt til PS VR.

 

 

Selvom spillet er enkelt i sin udførelse, er det et overraskende dybt spil, der byder på gameplay på flere niveauer. Man kan spille for blot at overleve, og spille for at nedkæmpe fjenderne så hurtigt som muligt, eller man kan spille efter point, der kræver en helt anden strategi, hvor man ofte bliver nødt til at være afventende, for at opnå maksimal pointscore, når man slår flere fjender ihjel på den mest optimale måde. De forskellige boss kampe i spillet, er kendetegnet ved at man skal lære dem at kende, så man systematisk kan pille dem fra hinanden.

 

 

Og som en afsluttende kommentar, vil jeg sige at head og eye tracking i spillet fungerer langt bedre end keyboard, mus eller controller nogensinde kommer tæt på. Det er intuitivt og lynhurtigt. Alt i alt, er Rez Infinite et vanedannende og sjovt spil, som man bør prøve, hvis man vil se hvad PS VR har at byde på. Rez Infinite får en score på 8, for et super sjovt, men også kort spil. Det har dog stor replay value efter min mening. 

 

Det andet spil vi har testet, er spillet Here They Lie. 

 

 

Det er endnu en PS VR launch titel, som forsøger at få dig til at kigge dig over skulderen. Det et ret uhyggeligt spil, der skaber en utryg stemning, og en frygt for spillerens eget liv. Spillet begynder med et farvel på en togstation, efterfulgt af en metaforisk nedstigning ned gennem Dante's ni ringe af helvede. Det er rent ud sagt, pisseuhyggeligt, og dette bliver understøttet af triste farver, eller mangel på samme, og et stemningsfyldt lydspor, med masser af uhygge.

 

 

Spillet er en udforskning af ud i hvem vi er som person, og mysteriet vi søger at løse er i centrum. Vi følger en lineær sti, som man ikke kan afvige fra, hvor vi med PS VR kan interagere med objekter og omverdenen. Vi udforsker løbende vores forhold til en af hovedpersonerne, en kvinde der hedder Dana, som forhåbentligt kan hjælpe os til at løse mysteriet i spillet.

 

 

Det er et spil man styrer med DualShock 4 controlleren, og man kan med fordel spille det stående, da der flere steder undervejs er mulighed for at kigge ned, og opleve dele af spillet på en helt anden måde, end hvis man sidder ned og spiller.

 

Here They Lie er ikke et spil der instruerer spilleren, men lader os prøve vores egen vej frem til løsningen. Og lige meget hvor meget jeg har prøvet, har jeg ikke fundet ud af hvad ideen med spillet er. Der er en overflod af visuelle indtryk og informationer at sortere igennem, og jeg tror ikke at 90% af dem har en reel betydning for spillet. De understreger dog, hvor stort et potentiale PS VR har for den type af spil. Jeg ser meget frem til et Heavy Rain type VR spil i fremtiden.

Spillet er fremragende i dets brug af vinkler og tricks der spiller på vores underbevidsthed. Man har hele tiden en hang til at fokusere på det der er lige foran en, mens det i virkeligheden er det til siden, eller bag ved dig, som er af betydning for spillet.

 

Det er ikke et spil som undertegnede kan holde til at spille i mere end 45 minutter ad gangen. Det er virkelig uhyggeligt. Det får en score på 6 ud af 10. Jeg er ikke lige så solgt som ved Rez. Styringen er lidt klunky, og det går lidt langsomt hele vejen igennem spillet.

 

tweak_dk_psvr_games_011

 

Pris:
Som altid har vi indhentet en pris fra PriceRunner.dk. Prisen for et PS VR headset lyder per dags dato på 3724,00 DKK inkl. Fragt. Det er en høj pris i forhold til grafikken, men i forhold til systemet som helhed, er det en god pris, hvis du er vild med VR.

 

Har du ikke PlayStation kamera og Move controllers, skal du dog ud og lave en større investering. Om det er det værd, er op til den enkelte at afgøre, men for undertegnede er det pengene værd.

 

Er du interesseret i at se hvad PlayStation ellers har at byde på med PS VR, kan du klikke på deres logo herunder.

 

tweak_dk_ps4_logo_576px

 

 

Konklusion:
Det er tid til at samle tankerne om PlayStation Virtual Reality brillerne. Jeg vil fra starten gøre det klart, at jeg er meget farvet på området inden for VR teknologien. Jeg er vild med VR. Og jeg er også vild med PlayStation VR. Headsettet har et prisskilt der er næsten dobbelt så højt som selve konsollen. Derudover skal man have en del tilbehør, for at udnytte PS VR optimalt. Grafikken er ikke i stand til at konkurrere med grafikken fra en PC i 2016, eller endog de normale konsoltitler til PlayStation 4 eller Xbox One.

 

PS VR tilbyder en platform der er færdigudviklet og fungerer out of the box. Alle fremtidige spil der kommer til det, er optimeret til PS VR, og du har vished for, at i resten af konsollens levetid, kan du spille alle kommende VR titler hertil.

 

PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) gør en masse ting godt, men specielt en ting er den overlegen i. Det er ikke tracking af enheder. Det gør HTC Vive bedre. Det er ikke det visuelle. Det kan du gøre meget bedre med GTX 1080 i SLI. Det er der hvor du tager dit headset på. Sony har skabt det mest velbalancerede og komfortable af alle VR headsets der findes pt.

 

Derudover har Sony og PlayStation prissat headsettet rigtig godt. For prisen på en HTC Vive kan du købe en PlayStation 4, et PS VR headset, kamera og Move controllers. Sådan cirka da. Sony har gjort deres hjemmearbejde godt, og som det er lige nu, er PS VR den letteste platform at komme ind på, hvis man gerne vil opleve virtual reality anno 2016.

 

Launchtitlerne til PS VR er en blandet pose slik. Der er nogle jeg ser meget frem til at spille i den kommende tid, og nogle jeg synes er ligegyldige. Af de få hele spil vi har testet, er Rez Infinite en stor fornøjelse, som jeg kun kan anbefale VR entusiaster til at prøve af. Jeg er en gut i 30’erne, og PS VR har formået at forny følelsen jeg havde som barn, da jeg for første gang oplevede hvor storslåede computerspil kunne være. Det er følelsen af vidunder og beundring for hvad computerspil kan være med til at skabe. PlayStation VR giver mig denne fornemmelse igen, og jeg glæder mig til denne generations Mario Kart, Crash Bandicoot og Formula 1 racing i virtual reality.

 

Jeg afslutter testen med at give PS VR en score på 8 ud af 10 og en Editors Choice award, for et gennemført produkt, med få mangler, og store fremtidsperspektiver. Jeg krydser fingre for at PS VR opnår stor succes i de kommende år.

 

Godt:

 • God VR fordybelse
 • Alle spil er 90 hz eller 120 hz
 • Komfort
 • Design
 • Pris (for nogen)

 

Mindre godt:

 • Pris (for nogen)
 • Grafik

English summary:

It's time to collect our thoughts on the PlayStation Virtual Reality glasses. I will start by making it clear, that I may not be the most objective concerning VR technology. I love VR. And I also love the PlayStation VR. The headset has a price tag that is almost twice as high as the console itself. In addition, you must have some accessories to utilize the PS VR optimally. The graphics are not able to compete with the graphics from a PC in 2016, or even the normal console titles for PlayStation 4 or Xbox One.

 

PS VR offers a platform that is fully developed and works out of the box. All future games being released, are optimized for PS VR, and you have the certainty, that in the rest of the console's life, you can play all future VR titles here.

 

PS VR does a lot of things well, but one thing especially is superior compared to other VR headsets. It is not tracking of devices. HTC Vive does this better. It is not the visuals. You can do much better with a pair of GTX 1070 or 1080 SLI. It is when you equip your headset. Sony has created the most well-balanced and comfortable of all VR headsets that are currently available.

 

In addition, Sony and PlayStation has priced the headset really well. For the price of a HTC Vive you can buy a PlayStation 4, PS VR headset, camera and Move controllers. Sony has done their homework really well, and as it is right now, PS VR is the easiest platform to enter, if you want to experience virtual reality anno 2016.

 

Launch titles for PS VR is a mixed bag of candy. There are some I very much look forward to playing in the future, and some I think are unimportant. Of the few full games we tested, Rez Infinite is a great pleasure that I can only recommend VR enthusiasts to try out, when you have the chance to do so. I am a man in my 30s, and PS VR has managed to renew the feeling I had as a child when I first saw how magnificent computer games could be. It's the feeling of wonder and admiration for what computer games can help to create. PlayStation VR gives me this feeling again and I am looking forward to this generation's Mario Kart, Crash Bandicoot and Formula 1 racing in virtual reality.

 

I conclude the test by giving PS VR a score of 8 out of 10 and an Editor's Choice award, for a great product with great prospects. I keep my fingers crossed for PS VR, and hope it achieves great success in the coming years.

 

Good:

 • Good VR
 • All games are 90 hz or 120 hz
 • Comfort
 • Design
 • Price (for some)

 

Less good:

 • Price (for some)
 • Graphics

tweak_dk_psvr_010

VORES PARTNERE