Forbyder statsansatte at køre Tesla

tesla kina forbud spionage
Kina forbyder nu statsansatte at køre Tesla grundet bekymringer om spionage.

Teslas elektriske biler er populære over hele verden. Dette skyldes blandt andet de sensorer og kameraer, der kan hjælpe bilen med at køre af sig selv. Det ser imidlertid ud til, at det er netop disse sensorer, der har fået bekymrende miner med på vejen fra Kinas regering i en sådan grad, at statsansatte forbydes af køre i Tesla.

Ifølge en rapport fra Wall Street Journal ser det ud til, at Kina har udstedt en ny lovgivning, hvor folk, der arbejder for landets regeringsorganer, militære eller statsejede virksomheder i følsomme industrier ikke får lov til at køre Teslas. Dette skyldes tilsyneladende en bekymring for, at kameraerne i bilen kan bruges til at indsamle oplysninger om Kina og dets operationer, som derefter kan sendes tilbage til USA.

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, har siden reageret på disse bekymringer. På et kinesisk forum, under en virtuel diskussion, forklarede Musk, at hvis Teslas biler blev brugt til spionage i Kina eller hvor som helst i verden, ville de allerede være blevet lukket ned. Det er ikke overraskende, at Musk er bekymret for denne nye regel i et land som Kina.

Ifølge en rapport fra Reuters siges det, at Tesla solgte 147.445 biler i Kina sidste år, og at Kina tegnede sig for 30% af virksomhedens globale salg, så det er åbenlyst et marked, at de ikke vil miste terræn i.


Source & Image credit:

Tesla, WSJ

 

Vores partnere