Hyundai og Apple i samarbejde om elbil

Hyundai i samarbejde med Apple om elbil
Den sydkoreanske bilproducent Hyundai Motor Company har bekræftet, at de er i dialog med Apple om at bygge et elektrisk køretøj. På nuværende tidspunkt er det uvist, hvorvidt noget vil materialisere sig i 2020'erne, men i betragtning af den nylige succes for Tesla kunne Apple meget vel se dette som en oplagt chance for at få en bid af den lukrative kage.

“We understand that Apple is in discussion with a variety of global automakers, including Hyundai Motor,” forklarede en talsmand for Hyundai for nylig CNBC. Repræsentanten tilføjede, at drøftelserne er i et tidligt stadie, og at intet er besluttet endnu.

Selvom vi stadig befinder os i opstartsfasen, sendte disse informationer aktieværdien i Hyundai op med over 30 procent.

Bilproducenten udgav senere en opdateret erklæring, der lyder som følger: “We’ve been receiving requests of potential cooperation from diverse companies regarding development of autonomous driving EVs, but no decisions have been made as discussions are in early stage.”

Vejen til at sætte et Apple-branded køretøj på vejen har været lang. Helt tilbage i 2010, var en Apple-dreven elbil blandt de hotteste emner i teknologikredse.

Projektet synes imidlertid at være gennemsyret af usikkerhed om hvilken retning de skal vælge.

Skulle der være tale om en egentlig bil eller bare selvkørende software eller noget helt tredje? Ønskede Apple at samarbejde med en etableret bilproducent eller måske købe en direkte?

Vi holder øjne og øre ude under det kommende CES 2021, som vaneligt vil være spækket med nyheder om biler.


Source & Image credit:

Apple, CNBC, Slashgear

Vores partnere