VW ID 4: Designet med fokus på effektivitet

volkswagen ID 4 suv
Volkswagen har fokus på klargøringen til lanceringen af den nye ID 4 elektriske crossover i næste måned. Heriblandt har Volkswagen frigivet nye officielle skitser, der viser det udvendige design af bilen, der blev udviklet med fokus på aerodynamisk effektivitet.

Den kompakte SUV, der for nylig blev sendt i produktion på firmaets Zwickau-fabrik i Tyskland, er den anden i rækken over biler, der er bygget på Volkswagen Groups MEB-elektriske platform, efter den nyligt lancerede ID 3 hatchback.

Designet af ID 4, der først blev betragtet som et ID Crozz-konceptet, er baseret på ID 3, hvor Volkswagen Group designchef Klaus Zyciora beskriver det som "clean, flowing and powerful". Han tilføjede, at blandingen af unikt udviklede overflader med bløde kurver var beregnet til at få det til at se ud "as if shaped by the wind itself".

1vwid41.jpg

1vwid42.gif

Source: Volkswagen

Zyciora forklarede, at aerodynamisk effektivitet var en nøglefunktion i ID 4's design for at maksimere dens rækkevidde. Volkswagen siger, at maskinen vil have en trækkoefficient på 0,28, hvilket gør den væsentligt mere effektiv end de fleste SUV'er på markedet. “The electric design evolution of the ID 4 also means that we have focused very strongly on the aerodynamics,” sagde Zyciora.

Fokusset på aerodynamisk effektivitet resulterede i ID 4's flydende form, hvor VW sagde, at bagenden af bilen er blevet "significantly drawn in" for at maksimere effektiviteten. Blandt andet er stor tagspoiler og udformningen af bagenden designet til at sikre, at luftstrømmen bag på bilen er optimeret bedst muligt.

id42_1.jpg

Source: Volkswagen

ID 4 kommer i handlen globalt og produceret på fabrikker i Tyskland, USA og Kina. 

ID 4 vil oprindeligt blive tilbudt med baghjulstræk og en rækkevidde på op til 311 miles, hvilket svarer til omkring 500 kilometer.

Volkswagen siger, at produktionen af SUV’en begyndte til tiden på trods af forstyrrelser forårsaget af coronavirus.

Zwickau var tidligere hjemsted for Passat. Volkswagen har brugt 1,2 milliarder euro (1,1 mia. Pund) på at konvertere den til at huse en MEB-platform produktionslinje med en startkapacitet på omkring 300.000 køretøjer.

Opstartsproduktion af ID 4 er også påbegyndt på Volkswagens fabrik i Anting, Kina, og produktionen skal begynde i Chattanooga, Tennessee, i 2022.

vw-id4-1068.jpg

Source: Volkswagen

Billederne herover viser, hvordan ID 4 vil se ud, og bekræfter, at den som forventet vil dele lignende designfunktioner og egenskaber med ID 3. Dokumenterne bekræfter også, at SUV'en er 4592 mm lang, 1852mm bred og 1629mm høj, med en akselafstand på 2765mm. 

ID 4 skulle forventes at blive lanceret på dette års New York motorshow, men efter at showet blev udsat på grund af pandemien forventes det, at det vil finde sted inden for de næste par måneder.

ID 4 sælges oprindeligt med en enkelt elektrisk motor og baghjulstræk med et mere kraftfuldt dobbeltmotor-firehjulstræk.

Prisen er ikke oplyst.Source & Image credit: VW