PCIe 6.0 frigives i 2021

PCIe 6.0
Selvom Intels processorer stadig kun understøtter PCIe 3.0, og AMD’s seneste Zen 2 processorer understøtter PCIe 4.0, har PCI-SIG, der designer PCIe specifikationen, annonceret, at de har nået version 0.3 til PCIe 6.0 specifikationen. Designet af den nye PCIe 6.0 startede for tre måneder siden.


I henhold til PCI-SIG skal den endelige specifikation være klar inden 2021, så vi ser muligvis produkter, der inddrager PCIe 6.0 det engang i 2022-2023. Til sammenligning frigav gruppen den endelige PCIe 4.0-specifikation i oktober 2017, og vi så de første produkter på markedet med support i år.

Hvis vi kigger i retning af de kommende år, bør vi forvente, at PCIe 6.0 specifikationen vises i de første produkter tidligst i slutningen af 2022 - medmindre nogle producenter går videre med implementeringen af en non-final revision af specifikationen.

Der findes dog standarder af en grund - for at sikre, at alle bruger det samme design for at gøre implementeringen lettere og reducere antallet af problemet og ikke give forbrugerne for mange hovedpiner.

PCIe 6.0 vil igen doble datahastigheden til 64 Gigatransfers pr. sekund (GT / s) sammenlignet med PCIe 5.0 eller lidt mindre end 8 GB / s (7880 MB / s) pr. bane.

En PCIe 6.0 x16 slot opnår derefter en datahastighed tæt på 128 GB / s.

PCI-SIG har altid gjort det til et mål at kun frigive en ny version af specifikationen, når den kan fordoble datahastigheden for den foregående generation.

PCIe 6.0 vil også være bagudkompatibel med alle tidligere specifikations-generationer, hvilket har været et andet primært mål for PCI-SIG. Gruppen har implementeret to hovedændringer, der inkluderer PAM-4 (Pulse Amplitude Modulation med fire niveauer) kodning, en teknologi, der bruges af ultra-high-end netværksstandarder samt FEC (Low-latency Forward Error Correction), som følger med yderligere mekanismer, der øger båndbreddens effektivitet.


Kilde & Image credit
PCI-SIG