CES 2021: Hvad kan vi forvente

CES 2021 all digital
2021 tegner til at fortsætte stimen af aflyste events, og det gælder også CES 2021, som løben af staben fra man. 11. jan. 2021 – tor. 14. jan. 2021. Eftersom vi kommer til at følge eventet digitalt, tager vi et kig på hvad vi kan forventet af et digitalt CES 2021.

Nye bærbare computere, popstjerneoptrædener, 5G og den uundgåelige pandemiteknologi vil uden tvivl dominere overskrifter på CES 2021.

Hvis du følger tech-mediernes IT nyheder, er flodbølgen allerede begyndt sit indtog med masser af CES-overskrifter. Virksomheder frigiver drypvis informationer i et forsøg på at skabe interesse forud for denne unikke udgave af den årlige forbrugertekniske messe.

Alt sparkes igang mandag morgen, så mens den tekniske verden forbereder sig på det virtuelle Vegas, hvad kan du så forvente at se i de kommende dage?

Som sådan har vi allerede set flere virksomheder frigive nye produkter og give sneakpeaks på, hvad vi kan forvente.

JBL har allerede annonceret opgraderinger til sine JBL Charge Bluetooth-højttalere samt et væld af nye hovedtelefoner og mikrofoner. Acer har fremvist nogle prangende nye gaming skærme, Jabra har fremvist nogle nye farvetemaer og Sharp har afsløret Alexa-aktiverede mikrobølgeovne.

 

Pandemisk teknologi

Verden efter COVID er helt sikkert en anden. Arbejdskultur, personlig hygiejne og uddannelsesmetoder har ændret sig for evigt.

Forvent at se mange af udstillerne hoppe på et af disse temaer. Alt fra smarte ansigtsmasker til Kohlers berøringsfrie toiletter. iHome har endda formået at introducere et vækkeur, der desinficerer din telefon.

iHome Health POWERUVC.JPG

Philips og P&G er begge planlagt til at frigive nye produkter såsom smarte termometre.

 

5G

For de mange mobilfirmaer på CES 2021 er den største nyhed den igangværende udrulning af 5G-netværk rundt om i verden sammen med de nye muligheder, som disse netværk vil bringe.

Faktisk starter CES-showet med en præsentation fra Verizon og CEO Hans Vestberg og afsluttes med den officielle afsløring af Samsungs 5G-kompatible Galaxy S21.

Vestbergs tale vil omhandle, hvordan 5G udgør en væsentlig komponent i processen mod bedre telemedicin og telepædagogik i det 21. århundrede, mens Samsungs begivenhed omhandler den første officielle fremvisning af Samsungs 5G-kompatible Galaxy S21 smartphone.

Vi vil helt sikkert også se 5G fylde godt på Mobile World Congress i Barcelona i februar. I skrivende stund fortsætter begivenheden selvom aflysningen lurer i horisonten.


Folding gadgets

Sidste års CES bragte et hav af nye Folding gadgets med sig, men mange af de enheder, vi var vidne til - som Dells Duet- og Ori-enheder - var kun på konceptplan. I år forventer vi mange af disse er kommet et stort skridt videre, og være klar eller delvis klar til mainstream.

Xiaomi har efter sigende en ny 360-graders skærm på vej, Royole har allerede vundet en CES Innovation Award for sin foldbare smartphone, FlexPai 2, og vi forventer nye udgivelser fra nogle af de andre store hardwareproducenter, som ugen skrider frem.

Mens den tekniske imponeres over netop denne nye form for teknologi, ser publikum generelt ud til at være lidt mere skeptisk. CES 2021 bør være året, hvor teknologiindustrien begynder sin omfavnelse.

 

Store TV-skærme

Mens CES ikke længere bærer helt så meget præg af TV segmentet som tidligere, imponeres vi fortsat af de nyeste modeller fra virksomheder som LG, Sony, TCL og Samsung under CES.

samsung-ces-2019.png

Image credit: Samsung

Og mens den virtuelle version af CES 2021 betyder, at det ikke bliver nogen gentagelse af Samsungs "The Wall", der prydede CES 2019, er der helt sikkert masser at beundre som ugen skrider frem.

Samsung og LG vil fortsat læne sig ind i 8K-skærme, mens vi ideelt set vil være vidne til, at flere 48 tommer OLED'er og 32 tommers hign-end-skærme bliver tilgængelige. LG har også frigivet verdens første eyesafe-certificerede tv. Vi håber på en præsentation af dette indne ugen er omme. LG’s præsentation er sat til mandag morgen.

 

Den røde løber og celebspotting

Den teknologiske verdens årlige rejse til Vegas handler lige så meget om celebspotting som teknologi.

De seneste år har budt på optrædener fra Pharrell Williams, Shaquille O'Neal, Justin Timberlake, 50 Cent, Dr. Phil og mange flere.

I år falder de virtuelle underholdnings-goodies til iHeartMedia. Billie Eilish optræder live tirsdag aften efter et interview mellem Ryan Seacrest og Dua Lipa.

 

Less is more?

CES kigger frem mod mere fysisk plads til udfoldelse. Da det ombyggede Las Vegas Convention Center nærmer sig færdiggørelse.

CES 2021's online karakter har tvunget folkene bag til nytænkning. Ved dette års begivenhed er der kun 2.000 udstillere mod sidste års 4.400. Håbet er, at et mindre antal udstillere vil reducere støj og åbne for mere frirum til at færdes og kunne holde afstand.

Virkeligheden kan være anderledes; det vil tiden vise.

Andre hovedtaler at holde øje med inkluderer AMD på tirsdag, Microsoft på onsdag og præsentationer fra Hisense, LG, Samsung, Panasonic og Philips mandag.

Vores partnere