Arctic Z1 Pro (Gen 3)

Artic_Z1_Pro_ext
Fylder skærmen for meget på skrivebordet, drømmer du om at få mere plads, eller blot at have mere kontrol over din monitor – så er her Arctic’s bud på et lækkert skærmophæng til en enkelt skærm der gør det muligt at generobre pladsen. Det eneste krav er at din skærm kan monteres på Vesa ophæng og lidt snilde ved installeringen.

Indhold i kassen

Arctic levere en solid fætter her, alle de bærende dele er af metal (stål eller aluminium) og den vejer derfor lidt (egenvægt 2.9kg). Der medfølger lidt forskellige fittings både til montering af Vesa og bordbeslag, samt en ekstern strømforsyning til den indbyggede USB Hub.

Produktet understøtter to Vesa størrelser og kan håndtere skærme op til 34” i 16:9 format og 38” i ultrawide, derudover kan den klare op til 15kg. Produktet er kompatibelt med Vesa 75x75 og 100x100 beslag.

Arctic_Z1_Pro-package-label.JPGArctic_Z1_Pro-package-specs.JPGArctic_Z1_Pro-package-features.JPG

Den primære funktion af konstruktionen er armen. Den består af flere led samt en kort og en lang skinne - tilsammen en robust arm, der gør det ubesværet at positionere skærmen løbende gennem dagen. Yderst for enden af armen er selve Vesa beslaget monteret på en kugle der gør det muligt at vippe skærmen +/- 15 grader og rotere den 360 grader. Selve armen kan bevæges op til 180 grader, alt efter hvordan den monteres. Ønsker man at roterer skærmen mere end 90 grader, skal man lige have ledningerne i mente, da det vil kræve lidt løsere ledningsføring for at de kan følge med ved rotation.

Stålpælen skrues fast på bordbeslaget som enten kan monteres på bordets ender, eller igennem et hul i bordet. For at undgå, at kantbeslaget glider og i værste fald ridser bordet, medfølger der et par bløde pads, der klistres på den øvre del af beslaget, som har kontakt med bordets øvre flade. Hvis det ønskes at benytte det gennemgående beslag er det nødvendigt, at der er hul i bordet - hvis ikke må man lave et. Armen monteres herefter i den ønskede højde på pælen.

Arctic_Z1_Pro-show.JPGBordbeslaget har yderligere den funktion, at det har en indbygget USB-HUB med 4 USB-A porte, som gør det supernemt at tilslutte eksternt udstyr. De indbyggede porte er nemt tilgængelige, hvilket gør at man slipper for at rode med kabler ved pc’en eller en indbygget HUB i skærmen. Man har nu fri adgang til USB direkte fra skrivebordet. HUB’en leveres med en ekstern strømforsyning (ikke påkrævet), der sørger for at levere lidt ekstra juice på portene hvis tilsluttet (900mA vs 2.900mA) - effektivt, hvis man har brug for at oplade forskellige devices.

Arctic_Z1_Pro-.usbhub-frontJPG

Design

Looket er primært gennemført i matsort, dog fremstår den bærende stålpæl, som armen monteres på, af poleret stål. Alle aluminiums- og plastikdelene er sorte. De medfølgende plasticfittings gør at setup’et ser godt ud, da man kan få kablerne ført op langs armen og delvist ned langs pælen. De kan derfor skjules langs armen og frem til de føres lodret ned af pælen. USB-kablet er 2 meter langt og er fastgjort, så det kan ikke afmonteres. USB-kabel og stikket til strømkablet sidder på bagsiden af HUB’en, der er placeret på oversiden af bordbeslaget.

Det er muligt at låse skærmens position ved at efterspænde skruerne rundt om på beslagene, ligeledes er det også muligt at tilpasse armens placering ved at ændre orienteringen af armens base. Det eneste det kræver er en umbraco. 

Ved montering på bordets bagkant kunne vores testskærm placeres blot 11cm fra vægen.

Arctic_Z1_Pro-.wall-distanceJPG


Montering

Skærmen kan indstilles på fire akser, vertikalt, horisontalt og afstand samt tilt af skærm, hvilket gør at produktet kan finjusteres til alle behov - om du tit flytter skærmen rundt eller ønsker den er låst i den placering den er sat i.

Produktet må siges at være solidt gennemført når monteret og justeret. Det er muligt at monterer skærmen efter flere behov, heraf er nogle:

 1. Pladsbesparende, tæt på vægen (afstand ca. 12 cm, alt efter skærm) - går ud over flexibiliteten, dog ikke optimal montering.
 2. Høj flexibilitet, optager lidt mere plads men kan bevæges frit på alle akser.
 3. Montering på kanten af bordet, der skal ikke bores hul hvilket gør opsætningen hurtigere.
 4. Montering igennem bordet, så den sidder stabilt.

Arctic_Z1_Pro-axis-bend.JPG


De forskellige led er robuste og kan klare op til 15kg, så langt de fleste skærme kan monteres herpå uden problem.

Du får nemmere adgang til USB-porte, da de er placeret frit på toppen af bordet, samt kan du tilvælge at give portene lidt ekstra strøm ved at tilslutte den medfølgende strømforsyning. 

Ofte hvis en skærm har indbygget USB-HUB findes de på bagsiden af skærmen og er ikke nemt tilgængelige ved hverdagsbrug, hvilket denne løsning klart udbedre.

Kort opsummering af funktioner.

 1. Frigør plads på skrivebordet
 2. Ergonomisk, flexibel og indstillingsbar
 3. Holder op til 15kg
 4. Op til 38”/34” (Ultrawide/Classic)
 5. Modulær med andre Arctic extensions
 6. Inkl. kabelføringsløsning
 7. Hurtig opsætning
 8. USB-HUB (USB 3.2 Gen 1) med 4 USB-A porte
 9. Mulighed for ekstern strøm på USB
 10. Skærm tilt +/- 15 grader
 11. Skærm swirvel 180 grader
 12. Skærm rotation 360 grader
 13. Montering af Vesa 75x75/100x100
 14. To muligheder for montering til bordet


Pris

Artic Z1 Pro skærmbeslag kan anskaffes for omkring 400 kr. og til den pris får man en hel del for pengene.

Derudover er det også muligt at købe udvidelser, hvis ens skærmantal øges med tiden. Det gør løsningen meget fleksibel, da man ikke er tvunget til at købe nyt.

Arctic Z1 Pro er et produkt med rige muligheder for brugeren, samt understøttelse af langt de fleste normale skærmstørrelser. Der er et par enkelte ting der kunne optimeres for et perfekt produkt, men prisen taget i betragtning, så er det ikke det store problem. Dette produkt er yderst holdbart og byder på mange gode muligheder for alle typer brugere, og man er garanteret et lækkert produkt til entry pris og som let kan benyttes langt ude i fremtiden.


Vores partnere