MATE SUV - Alternativ til bilen?

MATE SUV_herojpg
Det danske e-bike mærke MATE har netop præsenteret deres kommende el-ladcykel. Den blev præsenteret som det første rigtige alternativ til en bil.

MATE vil med den nye MATE SUV levere et produkt der kan være med til at reducerer bilkørsel og samtidigt gøre det nemt og behageligt at komme fra A til B. 

SUV’ens ramme er lavet med 90% genanvendt aluminium, og ladcyklen har derudover en lang række innovative features: Den har en kraftfuld mid-drive motor og omdrejningssensor, der nemt klarer en hvilken som helst stigning. Derudover sikrer MATE LED striben øget synlighed og dermed også sikkerhed. MATE Wing-teknologien gør det nemt at fylde MATE SUV’en med varer og gør indstigning nemmere, eksempelvis for børn.

MATE SUV wing up.jpg

SUV’en har en kapacitet på op til 210 liter, hvilket er svarer til to børn, en voksen eller 4 kasser med drikkevarer. Den har desuden dobbelte bremseskiver samt en rækkevide på op til 100 km på en enkelt opladning.


‘’Vi ønskede at bringe noget exceptionelt ind i markedet, da det ligger i vores DNA at gøre e-biking cool og sjovt. MATE SUV’en er et produkt, som er opstået på baggrund af nysgerrighed for, hvordan vi som mennesker transporterer os og for at udfordre de velkendte måder, vi transporterer os på, når vi har ærinder og skal på mindre ture. Afhængigheden, folk har til biler, er betydelig, og der er et stigende behov for at reducere den afhængighed,’’ fortæller Thomas Vulliez, der er MATEs CEO.

MATE SUV Specs

MATE har ikke helt løftet sløret for, hvornår vi reelt kan se frem til at se MATE SUV klar til at rulle ud på vejene. Pt ser det ud til at være sidste halvdel af 2023. Den forventede pris lander omkring 49.000 kroner. Dette kan dog ændre sig efterhånden som produktionen skrider frem. Man kan for 400 kroner via deres hjemmeside reservere en MATE SUV og være med i køen. 

For de 400 kroner får man dog også mulighed for at være med i processen omkring udviklingen. Det betyder, at man kan komme med forslag til hvilke features man gerne ser eller hvordan udvalget af tilbehør bør være. Hvis man er hurtig og springer på ideen tidligt, er der også mulighed for at spare op til 20% af den endelige pris. 

Vi følger op når der kommer mere konkret information, og ser om vi får mulighed for at se nærmere på MATE SUV fysisk på et senere tidspunkt. 


Vores partnere