Smartwatch markedet vokser, Apple Watch dominerer

Apple dominerer smartwatch segmentet
Apple fortsætter med at dominere på markedet for smartwatch takket være Apple Watch SE og virksomhedens fokus på at gøre Apple Watch til en integreret del af Apples økosystem.

Google ønsker at udnytte sit Fitbit-opkøb og få hjælp fra Samsung til at udfordre Apples dominans, mens forbrugernes appetit stadig er stødt stigende. Hvorvidt det kan lykkes med at deres Wear OS-økosystem, må kun tiden vise.

Den seneste markedsrapport fra Counterpoint Research viser, at de globale smartwatch-forsendelser steg med imponerende 35 procent year-over-year i de tre måneder, der sluttede i marts, hvilket indikerer, at forbrugernes efterspørgsel efter denne kategori stadig er stigende. Samtidig så markedet yderligere konsolidering blandt top-brands, som kun vil accelerere efter den nylige fusion mellem Googles Wear OS og Samsungs Tizen OS.

Apple Watch forbliver brugernes yngling, da Apple Watch stod for en tredjedel af de samlede forsendelser af smartwatches i første kvartal i år. I samme periode sidste satte selvsamme på 30,3 procent markedsandel, så vi taler om en beskeden stigning fra år til år. Counterpoints Sujeong Lim siger, at Apple oplever den fortsatte vækst takket være den stærke efterspørgsel efter Apple Watch Series 6 og den rettidige introduktion af Watch SE.

Samsung, der har været næststørste konkurrent til Apple på markedet for smartwatch i årevis, så sine forsendelser vokse med 27 procent i forhold til året før, hovedsageligt drevet af populariteten af Galaxy Watch 3 og Galaxy Watch Active. Den sydkoreanske teknologigigant mistede dog markedsande i 1. kvartal 2021, da den ikke har et tilsvarende mellemklassetilbud til at matche imod Apple Watch SE.

Wear OS og Tizen så også mindre tab i markedsandele, men Google og Samsung meddelte for nylig, at de kobler de to platforme sammen. Virksomhederne går sammen om at oprette et generelt smartwatch OS til Android-platformen i håb om at stimulere udviklere til at skabe flere apps og gøre Wear OS-økosystemet stærkere.


Source & Image credit:

Counterpointresearch

Vores partnere