Intel DG1 benchmarks lækket

Intel  DG1 lanceret april
De lækkede benchmarks indikerer, at DG1 er ret sammenlignelig med RX 550, et $ 79 entry-level grafikkort AMD lancerede tilbage i 2017. Går vi dermed en skuffelse i møde fra Intel?

Benchmarks for Intels første desktop-grafikkort i over 20 år er poppet op til overfladen. Men resultaterne lader meget tilbage at ønske, hvis Intel DG1skal finde sin plads i markedet.

Tilbage i januar frigav Intel DG1-kortet uden det helt store postyr. Selve produktet er kun tilgængeligt som et tilføjelseskort til prækonfigurerede systemer. Desuden fungerer GPU’en kun med en speciel BIOS/bundkort, så du kan ikke umildbart installerer det i hvilken som helst PC.

Læs også: Disney + rammer 95 millioner abonnenter

Ikke desto mindre testede nogen for nylig et Asus-branded DG1 ved hjælp af GPU-benchmarking-værktøjet fra Basemark. Den resulterende score viser, at Intel-grafikkortet udfører lige under 2012's Radeon HD 7850 GPU, ifølge VideoCardz.

Der blev målt specifikt på DG1's ydeevne over Vulkan graphics API, som bruges i spil og 3D-applikationer. Twitter-brugeren, der oprindeligt spottede disse benchmarks, bemærkede også, at DG1 er ret sammenlignelig med den nyere RX 550, et $ 79 entry-level grafikkort, AMD lancerede tilbage i 2017.

apisak april 2021.JPG

Vi formoder, at Intel listede DG1 ind af bagdøren, fordi der ikke er meget at prale af. Selve kortet bruger kun 4 GB af de ældre LDDR4-chips. Intel markedsfører heller ikke GPU'en til gamerne, men til mainstream-brugere såvel som små og mellemstore virksomheder. På samme tid har kun to leverandører besluttet at bygge DG1 GPU'er, hvilket begrænser produktets tilgængelighed.

Læs også: Hangouts vs. Meet: Hvad er forskellen?

Den virkelige test for Intel bliver virksomhedens DG2-grafikkort, der vil lanceres senere på året målrettes mod gamer-segmentet. Intel har udtalt, at en ekstern samarbejdspartner, muligvis TSMC, vil fremstille grafikkortet. Virksomheden er allerede begyndt at tease for den endelige afsløring af GPU'en med en scavenger-hunt. Så der er en god chance for, at Intel snart kan annoncere flere detaljer.


Source & Image credit:

Intel, APISAK, Videocardz

Vores partnere