Intel DG1 benchmarks lækket

Intel  DG1 lanceret april
De lækkede benchmarks indikerer, at DG1 er ret sammenlignelig med RX 550, et $ 79 entry-level grafikkort AMD lancerede tilbage i 2017. Går vi dermed en skuffelse i møde fra Intel?

Benchmarks for Intels første desktop-grafikkort i over 20 år er poppet op til overfladen. Men resultaterne lader meget tilbage at ønske, hvis Intel DG1skal finde sin plads i markedet.

Tilbage i januar frigav Intel DG1-kortet uden det helt store postyr. Selve produktet er kun tilgængeligt som et tilføjelseskort til prækonfigurerede systemer. Desuden fungerer GPU’en kun med en speciel BIOS/bundkort, så du kan ikke umildbart installerer det i hvilken som helst PC.

Ikke desto mindre testede nogen for nylig et Asus-branded DG1 ved hjælp af GPU-benchmarking-værktøjet fra Basemark. Den resulterende score viser, at Intel-grafikkortet udfører lige under 2012's Radeon HD 7850 GPU, ifølge VideoCardz.

Der blev målt specifikt på DG1's ydeevne over Vulkan graphics API, som bruges i spil og 3D-applikationer. Twitter-brugeren, der oprindeligt spottede disse benchmarks, bemærkede også, at DG1 er ret sammenlignelig med den nyere RX 550, et $ 79 entry-level grafikkort, AMD lancerede tilbage i 2017.

apisak april 2021.JPG

Vi formoder, at Intel listede DG1 ind af bagdøren, fordi der ikke er meget at prale af. Selve kortet bruger kun 4 GB af de ældre LDDR4-chips. Intel markedsfører heller ikke GPU'en til gamerne, men til mainstream-brugere såvel som små og mellemstore virksomheder. På samme tid har kun to leverandører besluttet at bygge DG1 GPU'er, hvilket begrænser produktets tilgængelighed.

Den virkelige test for Intel bliver virksomhedens DG2-grafikkort, der vil lanceres senere på året målrettes mod gamer-segmentet. Intel har udtalt, at en ekstern samarbejdspartner, muligvis TSMC, vil fremstille grafikkortet. Virksomheden er allerede begyndt at tease for den endelige afsløring af GPU'en med en scavenger-hunt. Så der er en god chance for, at Intel snart kan annoncere flere detaljer.


Source & Image credit:

Intel, APISAK, Videocardz