Nvidia fremviser Ampere RTX A6000 grafikkort

RTX A6000, A40
I et træk, som mange mener kunne være enden for 'Quadro'-branded og professionelle grafikkort, afslørede Nvidia mandag RTX A6000 og A40, en Ampere-baseret GPU til highend arbejdsstationer og datacentre uden den velkendte branding. Flytningen følger selskabets nylige beslutning om at udskifte Tesla V100 med Nvidia A100 og muligvis afbryde 'Titan' branding til sine førende konsumer kort.

Lad os tage et kig på seneste annoncering fra Nvidia.

Nvidia RTX A6000 og Nvidia A40: Specifikationer og features

De nye GPU'er bringer opgraderes computerkraft til bordet, som virksomheden siger, vil fremskynde engivelse, AI, VR / AR og beregne arbejdsbelastninger for kontent-creators, designere og ingeniører.

Bygget på NVIDIA Ampere-arkitekturen har de nye familiemedlemmer RT-kerner, Tensor-kerner og CUDA-kerner.

Nvidia-Ampere-GPU.jpg

Ifølge Nvidia tilbyder 2. generations RT-kerner op til 2x throughput sammenlignet med den forrige generation plus ray tracing, optimerede håndtering af skygger og beregningsalgoritme.

Tredje generationens Tensor-kerner leverer op til 5x throughput fra den forrige generation, op til 10X med sparsitet, med understøttelse af nye TF32- og BF16-dataformater. Hvad angår de nye CUDA-kerner, leverer de op til 2x FP32-throughput fra den forrige generation for betydelige stigninger i såvel grafik og beregning.

De kommende kort udstyret med Nvidias Ampere-arkitektur og har 10.572 CUDA-kerner sammen med 48 GB VRAM. Andre specifikationer er også relativt ens, inklusive 336 tensor-kerner, 384-bit hukommelsesbusbredde og 300 W TDP.

Selvom førstnævnte er beregnet til standardarbejdsstationer, er sidstnævnte beregnet til brug i kommercielle datacentre og serverbedrifter. Mens begge leveres med GDDR6 RAM, er A600 uret på 16 Gbps, mens A40 leveres med et hukommelsesur på 14,5 Gbps. Kortene bruger kun DisplayPort til videooutput og opretter forbindelse til computere via PCIe Gen 4.

Nvidia RTX A6000 og Nvidia A40: Pris og tilgængelighed

Nvidia har endnu ikke annonceret en nøjagtig udgivelsesdato eller priser for sine nye GPU'er, men siger, at RTX A6000 vil være tilgængelig fra en række kanalpartnere, herunder PNY, Leadtek, Ingram Micro, Ryoyo og på nvidia.com startende fra midt december. De vil også være tilgængelige fra førende systemproducenter som Dell, HP, Lenovo og Boxx fra næste år.Source & Image credit:

Nvidia