Hvordan køber man Bitcoin?

sådan køber du bitcoin front
I dag er det let og ligetil at købe Bitcoin .Helt så nemt var det ikke i de første mange år efter Bitcoin blev skabt tilbage i 2009.

Det foregik for eksempel via små Bitcoin børser og ganske enkelt ved at folk mødtes fysisk og lavede en handel. Man kunne eksempelvis betale $100 kontant og modtage ex 10 Bitcoin alt afhængig af dollarkursen på daværende tidspunkt.

I forbindelse med at Bitcoin blev mere og mere udbredt blev det samtidig lettere at købe Bitcoin , men de første større børser havde en del udfordringer i form af sikkerhed og likviditet til at møde efterspørgslen. 

Læste du også: Bitcoin bullrun

I dag er det masser af forskellige Bitcoin-børser (exchanges) hvor man hurtigt og let kan købe Bitcoin. 

Det foregår på følgende måde:

- Opret en konto på en Bitcoin-børs. 

- Gennemgå en legimations process der kaldes KYC

o KYC = Know Your Customer

o Det betyder blot at du skal uploade for eksempel. dit pas en et bevis på din adresse. Det kan være en udskrift fra din bank eller et forsyningsselskab såsom HOFOR.

- Indbetale EUR eller USD til din konto enten via en bankoverførsel eller kreditkort. 

- Når pengene er ankommet så kan du købe Bitcoin.

køb af bitcoin guide tweakdk.JPG

Ovenstående er en forsimplet gennemgang, men i store træk er det sådan det foregår. Vi går ikke i detaljer her omkring dette her fordi der online findes talrige tutorials. 

Hvad der har større betydning, er hvilken børs du vælger. Vi har prøvet flere af de tilgængelige børser og vores klare anbefaling er udelukkende at bruge Kraken – www.kraken.com

Husk at deltage i vores KÆMPE GIVEAWAY, hvor der i april er produkter for over 20.000 kroner. Kig på banneret herunder for at læse mere om Medlem af Tweak

medlem af tweak (1).jpg

Find oversigt over præmier

Kraken er en amerikansk børs som der blev etableret i 2011 af Jesse Powell og gik online i 2013. Kraken er en af de mest sikre børser at bruge og de er for eksempel aldrig blevet hacket. Deres kundeservice er velfungerende og hurtig, selvom det er vigtigt altid at huske på at man selv er ansvarlig for sine Bitcoin . 

Kraken er en central exchange. Dvs at Kraken fungerer som mellemmand mellem en sælger af Bitcoin og en køber. Det betyder også at når du ex har købt Bitcoin så opbevares de hos Kraken og på den måde fungerer Kraken som en bank. Blot en crypto bank. 

Dine Bitcoin er først rigtig sikre når de opbevares af dig selv på dine egne cold storage enheder. 

Kraken tilbyder køb og salg af mange forskellige kryptovalutaer, ligesom de også tilbyder trading og futures trading.

Her kan du se Krakens egen gennemgang af hvordan du opretter en konto

Det skal bemærkes at vi ikke har nogen affiliate aftale med Kraken og ikke modtager nogen former for betaling fra Kraken i forbindelse med vores anbefaling af Kraken

Her er et par simple råd som du bør tænke på:



1) Not your keys – not your coins. 

Opbevarer du Bitcoin på Kraken har Kraken dine private keys og dermed har Kraken råderet over dine bitcoin. På samme måde som når du har penge i en almindelig bank. Så har banken råderet over dine penge og kan i princippet gøre med dine penge hvad de vil, såsom for eksempel at hindre adgangen til dine egne penge.

Kraken har så vidt vi ved aldrig hindret en verificeret bruger adgang til dine funds. 

I starten er det ok at have ex 0,2 Bitcoin på Kraken, men så snart du køber flere end det bør du flytte dine Bitcoin til cold storage

guide bitcoin sådan køber du.JPG


2) Køb kun for penge du kan undvære. 

Bitcoin er meget volatil på den korte bane og de store udsving i prisen i forhold til en almindelig valuta, kan være voldsomme. 

På den lange bane er det klart bedre at opbevare sine penge i Bitcoin frem for almindelig valuta. Det samme scenarie gælder, hvis du opbevarer i cold storage idet ingen kan hindre dig adgangen til dine Bitcoin. 


3) Daytrading og futures trading

Dette skal du helt holde dig fra medmindre du har meget erfaring med det. Langt de fleste der daytrader taber mere end de vinder. Derfor er rådet herfra fuldstændig at undlade daytrading og futures trading.

4) 80% / 20%

Der findes ekstremt mange forskellige kryptovalutaer. 

a. Grundlæggende er der 2 typer

i. Bitcoin

ii. Alle de andre. 

b. Bitcoin er den eneste rigtige decentrale kryptovaluta uden et firma bag sig, uden en leder og uden nogen der bestemmer. Alle de andre er skabt af det firma og er grundlæggende ikke decentrale og for eksempel kan udbuddet af en given kryptovaluta ændres af firmaet bag med store konsekvenser som resultat. 

c. Derfor er vores anbefaling:

80% investeret i Bitcion

20% i andre kryptovaluter


5) Cold hands

Det er svært, men prøv alligevel. 

Hvad der menes med cold hands (kolde hænder) er at du bør undlade at reagere på pludselige udsving i Bitcoin pris, samt ikke mindst at ignorere mainstream medias ofte meget dystre nyheder omkring Bitcoin og kryptovalutaer. Af én eller anden årsag er mainstream media meget negative overfor Bitcoin og forsøger ofte at tegne et meget dystert billede af Bitcoin.


6) DCA

Dollar Cost Averaging er en betegnelse for at købe Bitcoin løbende. Lad os sige du har besluttet at købe Bitcoin for 10.000 kr. I stedet for at købe for hele beløbet på én gang så køber du for ex 1.000 kroner én gang om ugen. På den måde bliver du mindre eksponeret for Bitcoins prisudsving i både opadgående og nedadgående retning.

Jeg har selv brugt den strategi og bruger den stadig desuagtet at prisen siden mit første køb er stege meget. 

Det er sådan set blot om at komme i gang. På trods af det seneste års store prisstigninger er det aldrig for sent at komme i gang med at købe Bitcoin. 

Læste du også: Bitcoin bruges til hvidvaskning


Vores partnere