Steelseries Aerox 9 Wireless: Test

Wireless Steelseries optical 18 buttons Air RGB 9 Aerox TrueMove MOBA MMO
Steelseries har udvidet deres Aerox lineup, og er nu kommet med Aerox 5 wireless og Aerox 9 wireless, som en tilføjelse til den lille Aerox 3, som både kan fås med kabel og trådløst. Vi skal i denne test tage et kig på den store model Aerox 9 Wireless som henvender sig til MMO og MOBA gamerne, med tolv knapper på siden, hvor du har kontrol over funktionerne.

Specifikationer og features Aerox 9 Wireless 

 • Type: Trådløs gamermus
 • Materialer: ABS plastik
 • Sensor: SteelSeries TrueMove Air
 • CPI: 100 – 18.000
 • IPS: 400 på SteelSeries QcK Surfaces
 • Maksimal acceleration: 40G
 • Polling rate: 1000 Hz / 1 ms
 • Forbindelse: kabel, 2.4GHz og Bluetooth. 
 • Grip Style: Palm
 • Antal knapper: 18
 • Kontakt type: SteelSeries mechanical switches (80 millioner kliks)
 • RGB-lys: Ja, 3 zoner
 • Vægt: 89 gram 
 • Dimensioner: L128.5 x B63.9 x H42.2
 • OS support: Windows, Mac, Xbox, Linux
 • Software: SteelSeries GG 


Har du læst anmeldelsen af Aerox 5 Wireless, som fik en score på 9 ud af 10. 

Rundt om Aerox 9 Wireless

Aerox 9 Wireless kommer i en grå og orange kasse, med billede af musen på fronten. Vi har navnet Aerox 9 Wireless i bunden. Hvilket er samme opsætning som er blevet brugt til de andre Aerox mus i serien. Til forskel fra de andre har vi teksten i bunden, omkring at Aerox 9 Wireless henvender sig til MMO og MOBA.  

TrueMove Air buttons Wireless Steelseries MOBA RGB 9 optical MMO Aerox 18.JPEG

Kigger vi på bagsiden, har Steelseries valgt at fokusere på fire nøglefunktioner. Først er det musens 18 programmerbare knapper, 150 timers batteritid, deres Quantum 2.0 trådløs forbindelse og til sidst en IP54 certificering, som gør den er resistens overfor væsker og støv.  

Wireless TrueMove optical MMO 9 18 Aerox buttons RGB MOBA Steelseries Air.JPEG

Kigger vi på indholdet, er der heller ikke stor forskel på tilbehøret som følger med. Udover Aerox 9 Wireless kommer der et USB-A til USB-C kabel, en USB-C til USB-C adapter og en USB-C dongle. Ved siden af har vi også en lille manual med produktinformationer. 

MOBA Steelseries TrueMove 18 MMO buttons optical RGB 9 Air Aerox Wireless.JPEG

Vi skal et nærmere kig på selve musen, Aerox 9 Wireless. Musen er beregnet til højrehåndsbrugerne, vi har tolv knapper på siden, som giver dig muligheden for at tilpasse efter dit spil og behov. Det er også denne opsætning som gør den ekstra egnet til MMO og MOBA spil.  

RGB 9 buttons Wireless TrueMove 18 Steelseries MOBA Air MMO Aerox optical.JPEG

Tager vi et kig på den modsatte side, har vi afrunding i designet, for at skabe bedre greb og komfort. Selvom musen har samme form i begge sider, gør de tolv knapper dog at det vil være svært at bruge med venstre hånd. 

9 TrueMove Air MOBA Wireless Aerox buttons optical MMO RGB 18 Steelseries.JPEG

Aerox 9 Wireless er en smule større end mange andre muse, hvilket også gør det anbefales at bruge palm greb med den. Drejehjulet sidder dog stadig langt nede, som deres andre Aerox modeller, og giver et lavprofils look. 

18 9 MOBA Wireless optical Air Aerox TrueMove RGB buttons MMO Steelseries.JPEG

Med Aerox 9 Wireless har vi tre muligheder for tilslutning af musen. Udover selvfølgelig at kunne bruge kablet, kan vi også tilslutte den via 2.4 GHz dongle, som har en estimeret batteritid på 80 timer, og via bluetooth som har en estimeret batteritid på 180 timer. 

MMO optical buttons 18 9 Aerox TrueMove Air Steelseries Wireless RGB MOBA.JPEG

I bunden af musen har vi 100% PTFE-puder på front og bag på musen, samt rundt om sensoren. Sensoren er Steelseries TrueMove Air som giver dig mulighed for at justere CPI op til 18.000. Vi kan også ændre tilslutning i bunden, fra slukket, Bluetooth og 2.4 GHz forbindelse.  

18 Air Aerox optical TrueMove MMO MOBA Steelseries buttons Wireless RGB 9.JPEG

Software

Vi skal have sat Aerox 9 Wireless op i Steelseries GG, som før hed Steelseries Engine.  

Som det første skal vi have opdateret firmware i musen, hvilket gør vi skal have sat den til ledning, og ellers lade softwaren gøre sit. 

9 buttons Aerox RGB Steelseries TrueMove Wireless MMO MOBA Air optical 18.png

Inde på selve musen, har vi mulighed for at ændre funktionerne på knapperne, sætte CPI og lave fem forskellige CPI profiler. Der er også andre funktioner, såsom acceleration, polling rate og hvornår musen skal gå i søvntilstand. 

Fra start er musen indstillet med sine 12 knapper, til at tage fra 1-´ på tastaturet. Det kan selvfølgelig ændres efter ønske. Der er dog nogle funktioner hvor det kræver hotkey funktion, hvor ”tilbage” funktionen kræver indstillingen alt+venstre piltast. 

MOBA buttons Aerox 18 MMO Air Steelseries RGB 9 Wireless TrueMove optical.png

Til sidst er det også muligt for at gå over i illumination, hvor vi kan indstille RGB i musen. Den er opdelt i tre zoner som hver kan tilpasses.

RGB Air buttons Steelseries 18 TrueMove Aerox optical 9 MOBA Wireless MMO.png

Testen – Brugen og komfort

Det er blevet tid til selve testen, og til det har jeg udskiftet den mus jeg normalt bruger, og erstattet den med Aerox 9 Wireless. Den bliver brugt i en periode, hvor den bliver kastet igennem lidt forskelligt, fra almindelig computerbrug og gaming. 

Aerox 9 Wireless kommer i en lidt størrelse, end den tidligere Aerox 3 Wireless, som jeg også har testet. Det er selvfølgelig en smagssag omkring grebet, men personligt føler jeg bedre komfort med Aerox 9 Wireless, da den større mus, giver et bedre greb for mig. Det er heller ikke fordi de tolv knapper som sådan er ubehagelige eller er i vejen, men det kræver en del tilvænning, og specielt hvis du har planer om at bruge dem alle sammen. 

Selvom Aerox 9 Wireless vejer 89 gram, er det ikke noget som jeg følte for tungt eller lagde mærke til. PFTE-fødderne giver et godt flow under brug, og den kommer godt rundt på musemåtten. 

RGB Aerox Wireless Steelseries 18 optical buttons 9 MMO Air MOBA TrueMove.JPEG

Vender vi tilbage til knapperne på musen, så har de primære muse knapper et ”højt” klik, når de bruges, hvor dem på siden er meget bløde i lyden. De har heldigvis lavet et lille mærke på tallet ”5” på side knapperne, så du kan ved at føle dig frem, finde ud af hvilken knap du trykker på. Feedbacken på knapperne er rigtig god, og overordnet set er hele konstruktionen solid. 

Går vi videre til drejehjulet, sidder den ret lav i musen, som den også har været på de andre Aerox modeller. Det er med til at give et lav profils look som musen kommer med, selvom Aerox 9 Wireless, er større end de andre. Drejehjulet har en behagelig og næsten lydløs feedback. 

Pris

Jeg har fundet en pris på Aerox 9 Wireless til en pris på 1.054,- DKK, hvor SteelSeries selv sælger den med en normal pris på 1.199,- DKK på deres egen hjemmeside. 

Aerox RGB Air 18 Wireless MOBA 9 optical buttons TrueMove Steelseries MMO.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Aerox 9 Wireless fra SteelSeries, kan du klikke på banneret ovenover.  
Konklusion

Vi har nu været igennem alle Aerox modellerne her på redaktionen. Jeg har været så heldig at have både Aerox 3 og Aerox 9 imellem hænderne. Aerox 9 Wireless er virkelig en interessant kandidat til MMO og MOBA markedet, ikke nok med et lækkert design, så kommer den med kvalitet og en masse knapper du kan programmere. Vi får den forventede kvalitet som Steelseries levere, med både knapper som holder utrolig længe, og en sensor som fungerer upåklageligt.

Udover de ting, så virker det til at Steelseries skulle mærke markedet, da de i sin tid lancerede Aerox 3 med deres første udgave, for derefter at optimere nogle små ting også kom de med den nye Aerox 3 sammen med Aerox 5 og Aerox 9. Det føles som om mange af tingene er gennemtænkt, og det er også lykkedes at lave et rigtig godt produkt. 

Aerox 9 Wireless er ikke gået på kompromis i forhold til de andre modeller. Vi får stadig USB-C kabel til hurtig opladning, IP54 certificering og generelt bare et lækkert produkt.

Alligevel så mangler jeg dog også noget mere i forhold til de andre modeller end bare tolv ekstra knapper på siden. Musen koster alligevel over 1000 kroner, hvilket er det højeste for en MMO/MOBA mus, og selvom vægten måske er lavere en konkurrenterne, så kunne batteritiden godt have været mere banebrydende. For selvom Steelseries skriver 180 timer, så er det kun gældende på Bluetooth, hvor 2.4GHz kun giver 80 timer. De 80 timer forsvinder også hurtigt, når man som mig aldrig slukker musen, og det lige får lov til at trække lidt ekstra strøm, inden den går i søvntilstand. 

Jeg ender også derfor med at slutte testen af med at give Aerox 9 Wireless en score på 9 ud af 10. For det er et rigtig godt produkt, men jeg vil tro prisen vil skræmme en masse, og specielt med et produkt som ikke kommer med noget ekstra ud over det sædvanlige i forhold til de andre Aerox modeller eller konkurrenterne. 

Pros

 • SteelSeries mekaniske kontakter som kan klare 80 millioner kliks
 • Lav vægt 
 • Fedt design
 • Gode PTFE-fødderne
 • Feedback og minimal lyd på hjulet
 • Sensoren (SteelSeries TrueMove Air)
 • USB-C
 • IP54 Certificering

Cons

 • Batteritiden
 • Pris

Score: 9

Wireless Steelseries optical 18 buttons Air RGB 9 Aerox TrueMove MOBA MMO.JPEG

Vores partnere