Ryzen 3000 series boostfrekvens fix på vej

AMD-Ryzen-3000-CPU-slide
Efter det er kommet frem via de8auer, at kun få Ryzen 9 3900X når annoncerede hastigheder, har AMD har travlt i markedsføringsdivisionen med forklaringer på, hvor sølle 5,6 procent kun opnår de lovede bootfrekvenser.


Selvom Ryzen 3000 serien har sendt solid performance ind på markedet i reel ydelse i forhold til sin forgænger, er den blevet hjemsøgt af nyopståede problemer, som resulterer i CPU’erne ikke når de proklamerede boost hastigheder. Blandt andet meldte der8auer sig på banen, og siden har flere istemt sig problematikken.

Læs også Kun få Ryzen 9 3900X når annoncerede hastigheder

Uanset, er vi positive over at se, at AMD har afgivet en offentlig erklæring med hensyn til deres boosting-algoritme til deres 3. Gen Ryzen 3000 serie processorer.

AMD-Fix_bootfrekvens.jpg

Som de har anført i erklæringen nedenfor, forbereder de i øjeblikket en ny BIOS opdatering til deres AiB partnere, der vil tackle boost problemet på deres Ryzen 3000 processorer, da de har identificeret et problem i deres firmware. De vil efter signende frigive en opdatering den 10. Denne BIOS vil sandsynligvis ikke være tilgængelig for forbrugerne i første release, da bundkortets producenterne bliver nødt til at forberede deres specifikke BIOS’er ud fra det de overleveres fra AMD’s side.

Forhåbentlig udrulles dette fix til alle bundkort, der understøtter 3. Gen Ryzen 3000 serien, og er ikke begrænset til nyere X570 bundkort.


Læs mere via AMD