Guide: Sådan aktiveres dark mode i iOS 13

iOS_13_dark_mode
Med iOS 13 og iPadOS har Apple introduceret et dark mode til iPhone og iPad. I denne lille guide gennemgår vi, hvordan du aktiverer det eller indstiller det til at aktivere på bestemte tidspunkter af dagen.


Med frigivelsen af iOS 13, deler Apple sit mobile operativsystem mellem iPhone iOS og iPad iPadOS. Hver platform tilbyder deres egne enhedsspecifikke funktionaliteter, men et tilføjet element vil være til stede i begge: dark mode.

Mens dark mode tilstanden blev føjet til Mac i Mojave sidste år, har iPhones og iPads manglet denne populære funktion indtil nu. De, der ønskede at dæmpe deres skærme, kunne tilpasse farverne, men det var en dårlig erstatning for ægte dark mode tilstand.

Hvordan tænder du for Dark Mode i iOS 13?

På din iPhone eller iPad skal du navigere til Indstillinger > Skærm & lysstyrke og trykke på Dark for at skifte alt til en mørkere nuance.

Indbyggede Apple-apps, der får et mørkere tema inkluderer: App Store, bøger, ur, kontakter, filer, sundhed, hjem, iMessage, iTunes, påmindelser, genveje, butik, nyheder, noter, mail, kort, telefon, fotos, Podcasts, Safari, indstillinger, stocks, tips og Wallet.

Sådan planlægges dark mode i iOS 13

Hvis du foretrækker at begrænse dark mode til et bestemt tidspunkt på dagen, giver iOS 13 dig mulighed for at planlægge, hvornår din enhed går ind og afslutter dark mode.

Gå til Indstillinger > Skærm & lysstyrke. Skift indstillingen Automatisk, og som standard planlægger den lystemaet indtil solnedgang og det mørke tema indtil solopgang. Selv med automatisk indstilling kan du stadig vælge dark mode tilstand i løbet af dagen. Det skifter så efterfølgende til lystilstand ved den næste solopgang.

Tænd dark mode fra kontrolcentret

Der er en hurtigere måde at skifte mellem lys og dark mode fra din iOS enhed. Åbn Kontrolcenter ved at stryge ned fra højre hjørne af skærmen. Under lommelygteikonet er der en temaknap, der giver dig mulighed for at skifte mellem lys og dark mode tilstand.

Knappen fungerer forskelligt afhængigt af, hvordan du konfigurerer dine temaer. Som standard skifter den permanent mellem lys og mørke. Hvis dark mode er indstillet til en brugerdefineret tid, vil det kun være midlertidigt at ændre det fra Kontrolcenter. Det skifter tilbage på det tidspunkt, du angav i indstillingerne.