Huawei tester smartphone der afvikler Hongmeng OS

2019-08-05-image-18
Mens nogle Huawei executives har bagatelliseret virksomhedens OS indsats, er vi måske snart vidne til en overraskelse, der kan gøre Android verdenen endnu mere fragmenteret end den allerede er. Det er dog svært at forestille sig, at Hongmeng OS overhaler Android inden for nær fremtid.


Hvis du ikke har boet under en klippe, ved du godt, at Huawei potentielt har haft travlt med at skabe et nyt mobilt operativsystem grundet problemerne mellem Kina og USA. En ny rapport, der kommer fra Kinas statslige Global Times, forklarer, at et Huawei projekt er blevet højprioriteret inden for virksomheden vægge og muligvis er klar til en snarlig afsløring. Virksomheden afholder sin årlige udviklerkonference i Dongguan senere i denne uge, og det er her, vi sandsynligvis vil se de første enheder, der er drevet af det mystiske Hongmeng OS.

Huawei har brugt mange ressourcer på at reklamere for det kommende Honor smart TV, som siges at være de første Hongmeng drevne produkter, der rammer markedet. Interessant nok nævner Kinas Global Times også en 2.000 yuan ($ 288) smartphone som en af stjernerne ved kommende lancering, der vil fremvise det nye OS, på trods af tidligere udsagn fra Huawei om, at det ville være henvendt til Internet of Things.

Som det er tilfældet med sådanne rapporter, skal du tage det med et vist forbehold. Når det er sagt hævder Global Times, at Hongmeng OS svarer til Googles Fuchsia, der selv er et ambitiøst projekt til at erstatte Android med et mere moderne operativsystem. Huawie’s nye operativsystem er angiveligt bygget omkring en mikrokernel og designet til at tilpasse sig forskellige formfaktorer og områder såsom selvkørende biler og medicinal området.

Rapporten belyser også, at Huawei har testet et kompatibilitets layer, der ville være e proces for at køre Android apps, såvel som brugerdefineret, hardware-level encryption, der ville bringe det på niveau med Apples iPhone med hensyn til beskyttelse af privatlivets fred. Hvis alt går godt, kan enheden sendes på markedet sammen med Mate 30 serien senere på året.