iOS 14 rygte: 11 fede features på vej til iPhone

ios 14 funktioner
En redesignet startskærm, multitasking-muligheder, nye apps og den forventede lanceringsdato for Apples næste store iOS-opdatering. Vi har samlet hele dynen i denne artikel.

Apples årlige udviklerkonference, WWDC, er kun få uger væk, hvilket betyder, at vi måske snart finder ud af, hvilke nye funktioner Apple har i vente til iPhone med iOS 14. Men i mellemtiden er der masser af rygter at skrive hjem om, så lad os komme igang.

Apple siges at fokusere på at bringe mere stabilitet til iPhone med iOS14 og udjævne nogle af de problemer, som folk har oplevet gennem iOS 13. I løbet af de seneste par måneder har en række Apple-jungletrommer rapporteret om indholdet i iOS 14 med detaljer om alt fra interfaceændringer til nye apps. Og selvom vi ikke med sikkerhed kan bekræfte, om disse leaks er varm luft eller faktuelle, er der masser at være begejstrede for.


Hvornår frigives iOS 14?

Hvis alt går efter planen, som det hidtil ikke har gjort, introducerer Apple iOS 14 under WWDC 2020, der sparkes igang den 22. juni. I år afholdes konferencen virtuelt grundet COVID-19, men vi forventer stadig, at iOS 14 bliver annonceret på keynoten, der normalt starter showet sammen med alle de andre større softwareopdateringsmeddelelser.

Tidligere blev disse announcements fulgt op af frigivelse af udvikler-betaen, derefter den offentlige beta et par måneder senere, med den officielle frigivelse af iOS ved en iPhone lanceringsbegivenheden i begyndelsen af september.

Men i år kan tidslinjen meget vel ændres. Det rygtes, at coronavirus-pandemien har forårsaget produktionsforsinkelser for den næste iPhone, og Apple kan blive tvunget til at skubbe lancerings-eventet sammen med frigivelsen af iOS 14 til oktober. Apple har endnu ikke kommenteret på dette.


iOS 14 - Opdateringer til startskærmen

Startskærmen på iOS 14, kan stå over for en markant overhaling. I henhold til 9to5Mac bringer iOS 14 listevisning med sig, der giver dig mulighed for at organisere apps som en liste i stedet for den aktuelle grid-view. Apple Watch giver dig allerede mulighed for at se apps, der er anført alfabetisk, men på iPhones vil du også være i stand til at sortere dem efter mest anvendte eller antallet af ulæste notifikationer.


Ændring af standard apps

Siden de første iPhones så dagens lys, har Apple produceret sine egne forudinstallerede apps som Maps eller Music som et standardvalget. Dette kan ændres med ankomstens af iOS 14, da rygterne antyder, at Apple kunne give dig mulighed for at vælge apps fra tredjepart i stedet: Spotify i stedet for Apple Music, Google Maps eller Waze i stedet for Apple Maps eller Chrome i stedet for Safari og så videre.

@ mentions i meddelelser

Denne havde vi personligt ikke se lande i Apple-universet. Apples Messages-app rygtes, at hente inspiration fra andre messaging-apps som Slack og WhatsApp ved at give dig mulighed for at nævne specifikke personer i gruppechats ved at tilføje et @ symbol foran et navn. Ifølge MacRumors vil appen også indeholde en mulighed for at slette en meddelelse, når den er afsendt eller markere en meddelelse som ulæst, som du kender det fra en e-mail. Vi forventer også en ny bunke emojis sammen med nogle nye ændringer og tricks til Animojis og Memojis.


iPad-lignende multitasking-funktioner i iOS 14

iOS 14 medbringer muligvis også multitasking-funktioner til iPhone. Kendte Apple Leaker Ben Geskin postede en video på Twitter om, hvordan dette kunne se ud på en iPhone 11, der kører en tidlig version af OS. Siden da har folk reageret og konkluderet, at det bare er en nuværende jailbreak-version snarere end en iOS 14-funktion.


Nye funktioner i Safari

Siri kan allerede oversætte ord og sætninger, men iOS 14 kan give dig mulighed for at oversætte tekst på din skærm. I henhold til 9to5Mac får Safari nye muligheder med hensyn til oversættelser, der ligner dem, der findes i Google Chrome, og giver dig mulighed for at skifte mellem sprog ved at klikke på en knap, selvom du ikke har mobilsignal eller Wi-Fi. Rapporten nævnte også, at den muligvis også er tilgængelig på nogle af Apples andre apps.

Safari kan også få Apple-pencil-understøttelse med muligheden for at bruge den som en markør til at klikke og rulle samt tage noter eller mark-up-sider.


Flere tilgængelighedsindstillinger i iOS 14

Endnu en 9to5Mac rapport nævner også en tilgængelighedsfunktion, der giver dig mulighed for at oversætte lyde, såsom lyden fra en alarm, der ringer, eller endda en grædende baby, til haptisk feedback for mennesker med høretab.


En ny træningsapp

Kigger vi i retning af rygter om nye iOS 14 apps, så forlyder det, at der ankommer en ny trænings-apps i iOS 14. En trænings-app, der vil guide dig gennem forskellige træningsrutiner.

Ifølge MacRumors vil dette omfatte løb, cykling, roning, styrketræning, dans, yoga og en række andre aktiviteter. Appen vil også være tilgængelig på Apple Watch og Apple TV. Rapporten omtaler også, at appen ville være gratis, men Apple debiterer muligvis et abonnement for tjenesten eller lægger mere unikt indhold bag en betalingsmur, som vi ser med Apple News Plus.
 

Augmented reality app

Apple arbejder muligvis også på en ny augmented reality-app til iOS 14. Den app, der er nævnt hos 9to5Mac, giver dig mulighed for at få mere information om et fysisk produkt, du støder på i en fysisk butik uden at skulle søge efter det online. Rapporten refererer til Apple Store og Starbucks ved lanceringen, men den kunne også udvides til andre detailhandlere med tiden.

Lad dine bilnøgler blive hjemme

Din iPhone eller Apple Watch kan muligvis snart låse din bil op. Ifølge 9to5Mac har Apple arbejdet på en funktion kaldet CarKey, der gør det muligt for brugere at gøre deres enheder til nøgler til deres bil. BMW rygtes at være en af de producenter, der samarbejder med Apple om dette, men det er endnu uklart, om dette ville omfatte andre producenter, og hvilke bilmodeller, der ville være kompatible. Det er også muligt kun de nyere iPhones og Apple Watches ville være CarKey-aktiverede.


Kompatibilitet

Bortset fra CarKey-funktionen tyder rygterne indtil videre på, at iOS 14 vil være kompatibel med alle enheder, der kører iOS 13. Gode nyheder for folk, der holder fast på ældre enheder, da tidligere iOS-opdateringer har udelukket ældre modeller af iPhone og iPad.

 

Source & Image credit:

Apple, 9to5Mac, Pexels