Surface Duo - Foldbar Android enhed fra Microsoft

Surface-Duo-dave-2d
Surface Duo er Microsofts take på en foldbar smart enhed Android. Microsoft tager dog en noget anden tilgang til tingene, end i var set tidligere på enheder, som for eksempel Samsung Galaxy Fold og Motorola Razr.

I stedet for en foldbar skærm, så er Surface Duo mere en dual skærm enhed. Vi har tidligere kigget nærmere Surface Duo, som du kan læse mere om her.

Nu er lanceringen dog noget tættere på, og det betyder at vi har flere informationer. Surface Duo lanceres i USA allerede d. 10. september. Forud for det har flere medlemmer af pressen dog fået lov til at kigge på en tidlig version. 

En af dem er YouTuberen Dave Lee, som har haft en enginering sample af en Surface Duo. Med forbehold for, at det ikke er den endelige version, har Dave set nærmere på foldable/dual screen enheder med udgangspunkt i Microsofts Surface Duo. 

I videoen ser Dave Lee nærmere på den noget specielle formfaktor, som Microsoft er gået efter. Deres design valg adskiller sig en del fra andre foldbare enheder på markedet. 


Kogt ned er Dave Lee imponeret over byggekvaliteten, som Microsoft har klaret at få med i Surface Duo enheden. Han kommer dog ind på, at det formodentligt er en enhed der henvender sig til mere produktivitetenorienterede brugere. Opbygningen med to seperate skærme egner sig fx meget dårligt til medieforbrug, som YouTube eller Netflix.

Surface-Duo-split-screen.png

Hvordan den endelige oplevelse af Microsofts bud på en Android smartphone må vi vente at se lidt endnu. Den enhed som Dave Lee havde til test, var nemlig uden styresystem, så det var en meget begrænset oplevelse han havde. En stor del af oplevelsen af en smartphone eller tablet er jo netop afhængig af, hvordan styresystemet klare sig. Baseret på videoen fra Dave Lee ser det dog ud til at være et meget lovende produkt.