Google forbyder adskillige Android-apps

Play Store
Google forbyder adskillige Android-apps grundet mistanke om at stjæle Facebook-adgangskoder.

Forskere hos DrWeb opdagede for nylig 10 ondsindede apps, hvoraf ni var tilgængelige i Googles app store. Blandt de inficerede apps var titler som "Horoscope Daily" og "App Lock Manager." Desværre havde disse apps næsten 5,8 millioner samlede downloads.

Ifølge DrWebs analyse kunne applikationerne narre brugere ved at indlæse den virkelige Facebook-login-side og sideløbende indlæse JavaScript fra en kommando- og kontrolserver, som kunne opsnappe både loginoplysninger og adgangskoder. Facebook var målet for alle apps, og det lykkedes endda at stjæle cookies fra autorisationssessionen.

Læs også: AirPods Max vs AirPods Pro: Hvad skal du vælge?

Vi er ikke sikre på, hvordan disse apps i første omgang listede sig forbi Googles forsvarsmekanisme og formåede at samle så mange downloads.

Google har bannet alle ni apps og dets udvikler fra Play Butik.

Læs også: CES 2020: Bob er verdens mindste opvaskemaskine

Enhver, der har downloadet en af ovenstående apps, bør fjerne den med det samme. For ikke at nævne, at du bør kontrollere din Facebook-konto for tegn på at være kompromitteret.

Hvis du har haft nogen af disse apps installeret, bør du ændre din Facebook-adgangskode og enhver konto, der bruger den samme adgangskode.


Source & Image credit:

Engadget, DrWeb

Vores partnere