Huawei P50 første telefon med HarmonyOS: Rygte

Huawei HarmonyOS P50
Huawei blev tvunget til at arbejde på sit eget operativsystem grundet blandt andet Trump-administrationen, og nu er virksomheden muligvis klar til at sende HarmonyOS ud over rampen. Rygtet vil, at Huawei P50 bliver den første telefon udstyret med HarmonyOS.

Huawei har længe været i strid modvind fra en lang række instanser, specielt i USA.

På grund af disse begrænsninger er virksomheden blevet tvunget til at tænke kreativt med sine produkter, og eftersom samarbejdet med Google har haft sine udfordringer har Huawei ikke sætte sin lid til Android som operativsystemet til sine enheder. I stedet arbejder virksomheden på sit eget mobile operativsystem kaldet HarmonyOS.

Indtil videre har vi kun set betaversionen af HarmonyOS tilgængelig for udviklere til brug på smart home-produkter. Dette kunne meget vel snart ændre sig, da en ny rapport indikerer, at virksomheden muligvis har det nye mobile OS installeret på den kommende Huawei P50 smartphone.

Ifølge det kinesiske websted IThome kunne telefonen allerede se dagens lys med HarmonyOS fra 26. april eller 27. april.

Huawei Business Group bekræftede, at operativsystemet ville indtræde på smartphones i 2021 under en præsentation i september, så det ville give mening for P50 at have det nye operativsystem installeret.

Imidlertid hævder Ars Technica at have kigget på kildekoden til P50, og de fandt tilsyneladende en Android-kode aktivt kørende. Det kan betyde, at den globale version af telefonen stadig har Android, og den kinesiske version har HarmonyOS.

2021 kunne meget vel blive året, hvor Android og iOS måske ikke er de eneste mobile operativsystemer på markedet, hvis Huawei formår at gøre HarmonyOS til en konkurrent for de to mastodonter.


Source & Image credit:

Huawei, Ars Techica, IThome

Vores partnere