Cyberpunk 2077: Populariteten styrtdykker

populariteten af Cyberpunk 2077 falder på steam
De seneste tal indikerer, at Cyberpunk 2077 har mistet 79% af sine Steam-spillere siden lanceringen, hvilket burde give panderynker hos CD PROJEKT RED.

Spiller du stadig Cyberpunk 2077 på Steam? Hvis svaret er nej, er du en af de 79 procent af gamers, der har forladt spillet, siden det blev lanceret for næsten en måned siden. Faldet er tre gange hurtigere end CD Projekt Reds tidligere titel, The Witcher 3: Wild Hunt.

Efter år med hype og tre kaotiske forsinkelser kom det ikke som en overraskelse, at Cyberpunk 2077 kunne trække over en million samtidige Steam-spillere på lanceringsdagen og slå Fallout 4s tidligere rekord for et singleplayer spil.

Men dette RPG har ikke været i stand til at opretholde disse imponerende tal. GitHyp rapporterer, at antallet af spillere er faldet hurtigt og nåede et laveste niveau på 225.000 i weekenden.

2021-01-05-image-6-j.webp

Webstedet bemærker også, at de fleste singleplayer spil mister omkring det samme antal spillere måneden efter deres lancering, men open-world-titler er undtagelsen. Witcher 3 holdt for eksempel på halvdelen af spillerbasen fire uger efter, at spillet ankom i 2015, og det tog tre måneder for Witcher 3 at miste 79 procent af spillerne.

I slutningen af 2019 førte Netflix-serien til en genopblussen af The Witcher 3s popularitet og bragte flere spillere ind end ved lanceringen. Over et år senere, og det har stadig ikke mistet 79 procent af sine nye spillere.

Der er forbehold at huske på: tilbagegangen tæller kun Steam-spillere, ikke dem i Epic Games Store, GOG eller Stadia.

Noget, der kunne give Cyberpunk 2077s Steam-gamer-numrene et boost, er den kommende gratis DLC kunne meget vel tippe læsset i en mere positiv retning. Den første Cyberpunk 2077 DLC kommer i starten af 2021, men i betragtning af spillets andre problemer, som CD Projekt Red har at gøre med, kan det være en optimistisk tidsramme.


Læs også:

Det ultimative Cyberpunk 2077 build