Minecraft med ray tracing

minecraft ray tracing
Minecraft er næppe kendt for at have banebrydende grafik. I stedet fokuserer det på vanedannende gameplay foret med Minecraft dedikeret spilmekanik. Imidlertid har folk længe efterspurgt, om Minecraft vil blive velsignet med moderne teknologi end en almindelig teksturpakke.


Til stor overraskelse for Minecraft-folket, og hvad der tidligere var en samling af rygter eller projekter af gale computer-troldmænd i deres kældre, et det blevet officielt afsløret, at ray tracing er på vej til Minecraft. 

Den 19. august 2019 frigav NVIDIA en teaser trailer til RTX ray tracing i Minecraft - og det ser imponerende godt ud.

Source: NVIDIA

Den bruger DXR og DirectX 12 (Microsofts industristandarder til ray tracing og andre spilteknologier), så Minecraft for første gang kan gengive belysning, skygger, shaders, teksturer og endda refleksioner med perfekt nøjagtighed, og ikke mindst i real-time.

Meddelelsen kom som en overraskelse, men absolut hilst velkommen af Minecrafts dedikerede community. Med ray tracing byder Minecraft inden for til en portion realismen i et helt nyt niveau. 


Hvad kan ray tracing gøre for Minecraft

minecraft-nvidia-ray-tracing.jpgSource: NVIDIA

Før ray tracing blev introduceret til spilverdenen, blev effekter og belysning simuleret kunstigt og manglede derfor en dynamisk feel i spil. Det betyder ikke, at spil stadig ikke kunne være betagende smukke uden ray tracing, men det betød, at der altid var en grænse, som ingen kodning kunne overvinde. Med ray tracing kan spil tracke lysets stier gennem et miljø - både dynamisk og i real-time, hvilket betyder, at ting som refleksioner, skygge og lysmønstre kan se mere livsagtige og autentiske ud.

For de fleste spil fører dette til en subtil effekt, der er imponerede, men ikke nødvendigvis ændrer hele følelsen af en scene i spillet. En masse spil er allerede designet til at være realistiske, og smarte tricks og teknikker betyder, at moderne "AAA" spil kan se bedre ud end det virkelige liv med tilstrækkelig kraft bag sig til at støtte op om teknologien.

Minecraft er naturligvis aldrig blevet bygget til at se realistisk ud eller endda konventionelt smuk. Minecrafts grafik er beregnet til at være ligetil, fleksibel og enkel nok til, at selv low-end hardware kan håndtere spillet.

minecraft-nvidia-ray-tracing tweak.webp

Source: NVIDIA

Med Minecraft er ray tracing langt mere dramatisk. I stedet for knap bemærkelsesværdige lyseffekter og reflektioner ændrer ray tracing Minecraft helt ned på core-niveau, hvilket fører til et meget anderledes oplevelse i spillet. Minecraft går fra enkel og beskedent grafik til skabe en wauw-effekt rent grafisk, og NVIDIA’s website er fuld af sammenligninger side om side for afspejle forskellen med og uden ray tracing aktiveret i Minecraft.

Source: NVIDIA

NVIDIA og Minecraft står bestemt ikke tilbage for at selvpromovere teknologien. Sidste november, og tidligere i 2020, inviterede de et par heldige (og meget dygtige) Minecraft-spillere til at opleve Minecraft med RTX ray tracing. Resultatet var et udstillingsvindue af nogle imponerende design, der viser ray tracing ændrer måden, du skal tænke på, når du bygger i Minecraft med aktiveret ray tracing fra NVIDIA. Ligesom i det virkelige liv bliver detaljer vigtigere, med naturligt lys, der ændrer sig løbende, og til hvordan en scene i spillet ser ud og føles anderledes. Her til kommer opdaterede strukturer og skygger, der resulterer i forskellige blokke afgiver nye fornemmelser i spillet og atmosfæren i Minecraft i den grad får en markant løft.

minecraft-nvidia-ray-tracing-06.jpg

Source: NVIDIA

Frigivelsesdato for Minecraft med ray tracing

Opdatering 31. marts 2020:

Vi har stadig ingen officiel bekræftelse eller en endelig dato, men ifølge NVIDIA "coming soon" så bliver ventetiden forhåbentlig ikke for lang.

Læs mere via NVIDIA's Q&A opslag