Cooler Master CK721: Test

65% Cooler wireless office gaming CK721 Hybrid Master keyboard TKL
Cooler Master er kommet med et nyt trådløst tastatur, som sørger for at fylde mindst muligt på skrivebordet, men er stadig pakket med en masse muligheder. Til at starte med kommer modellen kun til norden i den sorte farve, men vi har dog modtaget en i hvid, og får muligheden for at se om farvevalget kan passe ind til skrivebordet i de danske hjem. Vi tager et kig på CK721 fra Cooler Master og ser om den lille størrelse ikke gør vi går på for meget på kompromis med funktionerne.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på CK721 fra Cooler Master. Jeg har været forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet nogle oplysninger frem.

Specifikationer på CK721 

 • Type: TKL 65%
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: TTC Mekaniske kontakter (Red/Blue/Brown)
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel (USB-A til USB-C), Bluetooth og 2.4 GHz 
 • Batteri: 2000mAh
 • Polling Rate: 1000 Hz (kablet/2.4GHz), 125 Hz (Bluetooth)
 • Response Rate: 1ms (kablet/2.4GHz), 8ms (Bluetooth)
 • Profil i indbygget hukommelse: Ja
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: Cooler Master MasterPlus+
 • Dimensioner: 334 x 118 x 37mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 764 gram
 • Kompatible styresystemer: Windows

Rundt om Cooler Master CK721

CK721 fra Cooler Master kommer i en hvid æske med lilla kant i bunden. På fronten har vi et billede af selve tastaturet, sammen med en pude til at støtte håndleddet. Vi kan oppe i højre hjørne se vi har modtaget CK721 med red kontakter, hvilket giver et mere lineært tryk og skulle larme mindre end de to andre. Kigger vi i bunden på højre side, har vi ikoner for at tastaturet er med mekaniske taster, den fungerer sammen med MasterPlus+ software, den kan forbindes via Bluetooth og har RGB under tasterne. I venstre side under navnet CK721 har vi en lille tekst omkring tastaturet er 65% hybrid wireless mechanical keyboard.  

65% Cooler wireless keyboard office gaming Hybrid Master TKL CK721.jpg

Vender vi kassen om bliver vi mødt af endnu flere informationer. CK721 kan blandt andet bruges via enten ledning, 2.4GHz eller bluetooth. Udover det så kan det bruges med alle moderne styresystemer, on-the-fly controls og meget mere. Som vi tydeligt kan ses så bringer det lille tastatur fra Cooler Master mange funktioner med sig i det lille format. 

keyboard TKL 65% Master office wireless gaming Cooler Hybrid CK721.jpg

Går vi videre til indholdet i kassen, har vi udover selve tastaturet, USB-A til USB-C ledning, en USB-A adapter, en USB-A dongle, værktøj til at fjerne tasterne fra tasturet, håndledsstøtte og en manual. 

wireless TKL gaming office CK721 keyboard 65% Hybrid Master Cooler.jpg

CK721 kommer med et flot aluminiums design, hvor vi tydeligt får lov til at se det med den hvide farve som løfter sammensætningen. Kvaliteten føles høj og med designet giver det følelsen af et tastatur som Cooler Master har valgt at kræse om. 

office Master Cooler Hybrid TKL wireless keyboard CK721 gaming 65%.jpg

I hjørnet har vi en multimedieknap, som kan indstilles i MasterPlus+ softwaren. Som standard er den indstillet til at justere lydstyrken eller mute/unmute lyden ved at trykke på den. Da det er et 65% tastatur, har vi fået fjernet en del taster og har kun DEL, PGUP og PGDN tilbage. 

Cooler CK721 office Master TKL Hybrid keyboard 65% wireless gaming.jpg

Om du skal have opladt tastaturet eller bare ønsker er gøre brug af kabel, så har du et USB-A til USB-C kabel som medfølger. Den er i hvid paracord på 1.8 meter. Hvilket burde være rigeligt til at kunne nå fra computeren og hen til tastaturet, om computeren så skulle være placeret på gulvet under skrivebordet. 

keyboard TKL Master 65% wireless Cooler gaming office CK721 Hybrid.jpg

På bagsiden har vi belægning til at holde tastaturet fast, hvor Cooler Master kun har valgt at have i bunden af tastaturet. Det er også muligt at bruge fødderne til at skabe vinkel på tastaturet og få det løftet. 

CK721 Hybrid TKL gaming Master wireless 65% office Cooler keyboard.jpg

Tastaturet har en lavere profil i forhold til mange andre tastaturer, men kommer alligevel med en håndledsstøtte som bringer lidt højde til hænderne, så du får mere komfort når du bruger tastaturet.   

keyboard 65% wireless office CK721 TKL Hybrid Master Cooler gaming.jpg

Cooler Master har valgt at lave en mindre feature, som mange kunne lærer noget af. For står du og skal transportere tastaturet, men ikke har planer om at tage computeren med. Så har du mulighed for at gemme dongle i siden på tastaturet, hvor du sikkert kan opbevare dongle under transport. 

office Cooler keyboard TKL 65% wireless gaming Hybrid Master CK721.jpg

Software

Inden vi kommer til testen af CK721, skal vi først forbi MasterPlus+, som giver dig mulighed for at indstille CK721 efter dine ønsker og behov. 

Den første menu er ”Wireless”. Her kan vi se hvor meget batteri som er tilbage på tastaturet, og vi kan justere ”Sleep Mode” og ”Low Power Mode”. 

Cooler wireless office TKL gaming Hybrid CK721 65% Master keyboard.png

Næste menu er ”Lighting”, som omhandler lyset i tastaturet. Her kan vi ændre på farven eller skifte LED mode, hvis en anden effekt ønskes. Det er også muligt at vælge retningen for effekten og med hvilket hastighed. 

Cooler wireless office gaming Master Hybrid keyboard CK721 TKL 65%.png

Den tredje menu er ”Key Mapping”, hvor det er muligt at ændre på tasternes funktion. Det er også her vi kan ændre på multimedieknappen, hvis vi ikke ønsker den skal bruges til lyden. 

gaming keyboard CK721 TKL Hybrid 65% Master office Cooler wireless.png

De to sidste menuer er ”Macros” og ”Profiles”. Hvor vi blandt under profiler kan gemme de indstillinger vi laver på tastaturet, hvis vi vil bruge forskellige an på opgaven som tastaturet bliver udsat for. 

gaming wireless Master Cooler CK721 Hybrid 65% keyboard TKL office.png

 Master CK721 TKL Cooler office Hybrid 65% gaming keyboard wireless.png

Testen – Brugen og komfort

Efter vi har været igennem gennemgang af produktet og softwaren, er det nu blevet tid til selve testen. 

CK721 har indtaget pladsen på skrivebordet, og er blevet brugt i en periode så jeg kan få et indtryk af hvordan tastaturet fungere i både spil og ved almindeligt PC-brug. 

Som en start vil jeg kigge på selve funktionen omkring tastaturet når det bruges til almindelig brug ved computeren, fra skrivning til internet browsing. Da tastaturet kommer med RED TTC switches har vi kontakter som kommer med lineært tryk og er de mest lydløse af de tre som modellen kommer med. Tasterne fungerer rigtig godt, og de har også et støjniveau som er acceptabelt, dog føler jeg at de stadig kommer med en vis støj. Respons er rigtig god og tasterne giver også en direkte respons, det resulterer dog sjældent i at en tast laver dobbelt tryk, da der er en mindre forsinkelse på den funktion, og du skal holde den nede i ét sekund før samme bogstav kommer op igen. Håndledsstøtten er også med til at give en god og behagelig højde til selve hænderne, så de naturligt kommer op til tastaturets højde. 

Går vi videre til gaming, blev tastaturet både brugt med ledning og med 2.4GHz forbindelsen. Cooler Master skriver selv at den har samme specifikationer lige meget hvilken som bruges, hvilket jeg godt kan tro på. Selvom jeg ikke har noget værktøj til at måle den del, så oplevede mit menneskelige øje ingen forskel i respons om det var kabel eller trådløst.

Jeg er stor tilhænger af TKL-tastatur, og ved min gaming computer har jeg valgt at have det fast. Blandt andet fordi jeg ikke oplever behovet for numpad, som jeg for eksempel har ved arbejdscomputeren. Alligevel krævede det lidt tilvænning med CK721, da det føles tastaturet er blevet lidt mere kompakt end andre TKL, hvilket også gør afstanden er minimeret. Det resulterede blandt andet i fejl tast i de første par dage, men efterfølgende fandt mine hænder tastaturet, og det problem forsvandt. 

65% Cooler wireless office gaming CK721 Hybrid Master keyboard TKL.jpg

Pris

Jeg har været på nettet for at finde prisen på CK721 Space Grey Fra Cooler Master. Med en pris på 749.- DKK, hvilket ligger i den lave ende, når vi kigger på TKL tastatur som er trådløse.  

office Cooler wireless CK721 65% Master Hybrid gaming keyboard TKL.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring CK721 fra Cooler Master kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Det er blevet tid til at sætte nogle afsluttende ord på CK721 fra Cooler Master. Personligt tror jeg et hybrid gaming tastatur vil kunne finde frem til mange gamere, specielt som teknologien sørger for at afstanden mellem kablet og 2.4GHz forbindelse giver samme hastighed. Det gør dog stadig at samme tastatur kan bruges, og du som bruger selv vælger mellem løsningen. 

Vi er ved at have kigget på en del Cooler Master tastaturer, og en af de ting som går igen er deres design. Kombinationen af aluminium og specielt den hvide farve på CK721 giver et utrolig flot og stilrent design. Selv med den ”store” multimedieknap som markere sig meget på tastaturet, er det stadig ikke voldsomt, da den går ind i designet. Det samme gør sig gældende med farverne som også er flotte og lyser fint igennem og er med til at skabe et tastatur som kan se godt ud på skrivebordet. 

Tager vi et kig på knapperne, så er et meget personligt hvilke kontakter som bliver valgt. Personligt er jeg til ”RED”, med den lineære respons og de TTC kontakter som følger med fungerer rigtig godt. Jeg syntes dog at lyden kan til tider være høj, medmindre jeg holder igen, når jeg trykker på dem. 

Kigger vi op features, så kommer CK721 med en masse både med funktioner under brugen, men også den lille detalje hvor det er muligt at opbevare USB dongle i siden på tastaturet. Det gør også at prisen på 749,- DKK er en pris, hvor der kommer en masse med for pengene og det ikke er et tastatur som forsvinder i mængden. 

Selvom alt kan virke til at være godt med tastaturet, har jeg dog stadig nogle punkter, hvor jeg mener Cooler Master kunne gøre det bedre. Kigger vi på håndledsstøtten som følger med, så kunne jeg godt have brugt, det var muligt at sætte den til med magnet eller anden måde, så det ikke bare var en pude som lå løst foran tastaturet. 

Jeg oplevede også tit at når jeg åbnede MasterPlus+ softwaren, at det hakkede og føltes som om jeg havde åbnet en større database op og computeren havde svært ved at følge med. Hvilket kan resultere i en lidt kedelig oplevelse af et ellers godt produkt. Det havde dog ingen påvirkning når jeg minimerede programmet. 

Jeg slutter derfor testen af med at give CK721 fra Cooler Master en score på 9 ud af 10 sammen med ”Safe Buy” award. For der er ingen tvivl om at CK721 er en interessant kandidat, hvis du ønsker et trådløst tastatur, som skal være i et mindre format. Selvom det virker til at være en halv løsning eller for at holde prisen nede med håndledsstøtten, kommer vi ikke uden om den lange liste af gode ting omkring CK721.Skriv i kommentarfeltet, hvad du syntes om den hvide farve, er det en farve du kunne finde på at købe, eller vil du holde dig til space grey? 

Pros

 • Mulighed for trådløs og kablet løsning
 • Flot design
 • TTC røde kontakter
 • Flot RGB-Belysning
 • Solide knapper
 • Opbevaring af dongle
 • Prisen
 • Multimedieknap

Cons

 • Håndledsstøtte er bare en neopran og sidder ikke fast
 • Softwaren er sløv og tung at have kørende

Score: 9 + "Safe Buy" Award

65% Cooler wireless office gaming CK721 Hybrid Master keyboard TKL.jpg

Vores partnere