Logitech POP Key - Et sæt med knald på!

P1055415 kopier
Hvis du er på udkig efter et tastatur, som på en og samme tid giver både retro og ungdommelige vibes, så er POP Keys fra Logitech måske et rigtigt godt bud. De beskriver det selv om et trådløst emoji tastatur. I samme omgang tager vi et kig på den trådløse mus, som også er en del af POP serien fra Logitech.

Specifikationer: 

 • Keyboard
 • Keyboard: Mechanical switches (Brown, tactile)
 • Connection Type: Bluetooth low energy technology (5.1) - Logi Bolt USB wireless receiver
 • Wireless range: 10 m wireless range 
 • Software support: Logitech Options for Windows 10 or later, Logitech Options for macOS 10.8 or later, Logitech Flow
 • Battery: 2 x AAA
 • Battery life: 36 months 
 • On/Off Switch with power saving technology
 • Indicator Lights (LED): Battery LED, 3 Bluetooth channel LEDs, Caps lock LED
 • Special Keys: 12 FN Shortcuts incl. Media Keys, Voice-To-Text, Mic Mute, Snip Screen 
 • 3 channels Easy-Switch™
 • 4 swappable emoji shortcut keys (+4 extra emoji keys in the box) 1 emoji menu key
 • Mouse
 • Sensor technology: Logitech High Precision Optical Tracking
 • Dpi range: 400-4000
 • Number of buttons: 4 (Left/Right-click, Scroll-wheel with middle click, top button)
 • Top button customizable with Emoji Software
 • 3 channels Easy-Switch™
 • On/Off Switch with power saving technology
 • Battery type: 1 x AA battery (included)
 • Battery life: up to 24-month 
 • Connection Type: Bluetooth low energy technology (5.1) - Compatible with Logi Bolt USB receiver
 • Wireless range: 10 m wireless range Software support
 • Logitech Flow Technology
 • Emoji software


På overfladen er der ikke noget, der stikker specielt ud ved Logitech POP tastatur. Det som adskiller det mest er de fem funktionsknapper som kommer med emoji funktioner som standard og så naturligvis det lidt specielle design. 


Design: 

Designet er helt klart en af de ting, som skiller Logitechs POP serie ud fra gennemsnittet af tastatur og mus på markedet. 

POP tastatur og mus kan købes i tre forskellige farvekombinationer, som Logitech kalder Daydream (blågrøn, lilla, hvid og gule pastelfarver), Blast (Sort, gul og grå) og Heartbreaker (pink, rød) Vi har fået Blast varianten på besøg. 

Logitech POP farver

Ud over det noget specielle farver, så er stilen på POP tastaturet også lavet med et retro look, som mest af alt minder om en gammel skrivemaskine med runde keycaps. Samtidigt er det et TKL layout, så det er en lille formfaktor, der kun adskiller sig fra den formen med de fem emoji funktionstaster i højre side. 

Logitech POP tastatur Blast

Emoji tasterne har specielle emoji keycaps, som kan bruges til at vise, hvilken emoji der er tilknyttet tasten. Der er fem installeret fra starten, men der er yderligere fire muligheder med i kassen, hvis man vil bruge nogen andre. 

Logitech POP emoji taster

Der er ud over de specielle emoji taster, også en række funktionstaster lagt ind i F1 til F12 tasterne. Det er som standard sat til blandt andet ting som medie genveje eller muligheden for at skifte mellem op til tre tilsluttede enheder. Det er dog muligt at ændre funktionerne på en del af disse, via Logitechs Software, som vi ser nærmere på senere. 

Brown tactile kontakter Logitech POP

Under designet gemmer, der sig et mekanisk tastatur med “tactile brown” kontakter fra TTC.

Hvis vi tager et kig på POP musen, så er det en mus i et ret afdæmpet design, hvis man ser bort fra farverne, som naturligvis kommer i samme muligheder, som POP tastaturet så tingene passer sammen. 

Logitech POP mus Blast

POP musen er lavet i et symmetrisk design med i alt fire knapper. Ud over højre-, venstre klik er der et klikbart scrollhjul samt en funktionstast bag scrollhjulet. Der er altså inden tommeltaster på nogen af siderne. 

Hvis man vender musen om, er der i bunden en knap, der kan skifte imellem op til tre tilsluttede enheder, på samme måde som POP tastaturet. Der er også en on/off knap og så naturligvis den optiske sensor, med DPI muligheder mellem 400 og 4000.

Både POP mus og tastatur kan tilsluttes via både Bluetooth og via Logitechs Logi Bolt trådløse dongle. Begge enheder kan som sagt også være tilsluttet op til tre forskellige enheder, som man kan skifte imellem hurtigt via de dedikerede knapper til dette. 

Logitech Logi Bolt USB dongle

Man skal dog være opmærksom på, at man som udgangspunkt ikke får en Logi Bolt USB dongle med til musen. Der er en inkluderet til POP tastaturet, men ikke til musen. 

Hvis man køber tingene som et sæt, hvilket jeg tænker de fleste gør, så er det dog muligt at tilslutte både mus og tastatur via den samme Logi Bolt dongle.

Logitech POP mus - batteri

Da både mus og tastatur i POP serien er trådløse, skal de naturligvis have strøm og det klares via helt almindelige batterier. Tastaturet bruger to AAA batterier, mens musen skal have et enkelt AA batteri. Logitech angiver batteritiden til omkring 24 måneder for musen og 36 måneder for tastaturet. 


Software

Hvis man vil tilpasse indstillingerne på POP enhederne, skal man bruge Logitechs Options Software. 

Logitech Options software POP

Her er det muligt hurtigt at se tilslutnings- og batteristatus på de tilsluttede enheder. Det er dog også muligt at tilpasse nogle af de funktionstaster, der er på enhederne. 

På POP Tastaturet er der i alt 15 taster, som man kan tilpasse. De fem emoji taster til højre på tastaturet kommer naturligvis med emoji keycaps, men det står dig frit for at give dem andre funktioner, hvis ikke man ønsker at bruge emojis. 

Logitech Options emoji options

På musen er der mulighed for at tilpasse funktionerne på klikket på scroll hjulet og funktionstasten bag scrollhjulet. Som standard er funktionstasten sat til at åbne emoji menuen i Windows. 

Der er via Logitech Options softwaren ret gode muligheder, for et bredt udvalg af funktioner på de taster man kan ændre. 


Generelt fungerer Logitechs Options software rigtigt godt, og har ikke haft nogen problemer overhovedet under min test. Hvis man bruger flere enheder på samme tid, som fx en stationær og en bærbar, så er der er der mulighed for, via Logitechs Flow funktion, at bruges musen på tværs af begge enheder på samme tid. Det er endda muligt hurtigt at kopiere filer mellem systemerne via Flow.


Test

Jeg har brugt Logitech POP sættet til almindeligt Windows brug over en uges tid og brugt den, som det primære tastatur til at skrive denne anmeldelse. 

Det er naturligvis ikke beregnet som et gaming tastatur. Den trådløse forbindelse via Logi Bolt dingle er dog solid nok til, at jeg umiddelbart ikke vil mene, at det er et problem, hvis man skulle have lyst til det. 

Logitech POP serien

Jeg kan vist hurtigt sige, at jeg nok ikke ligefrem ligger i målgruppen for POP serien fra Logitech. Stilen og designet er ikke ligefrem min kop te, men det er jo i høj grad et spørgsmål om personlig smag, så det vil jeg ikke lade gå ud over bedømmelsen her. 

Der er ingen tvivl om, at POP serien henvender sig til en målgruppe som er ude efter noget der skiller sig ud, og som giver noget mere spræl på skrivebordet, end det hav af tastaturer og mus, som man kan finde derude i standardfarver og layouts. Så på den front skal Logitech have pluspoint for at prøve noget nyt.

Emoji funktionerne henvender sig naturligvis også til en målgruppe, der måske er lidt yngre end mig selv, en gammel old school nørd i 40’erne. 

Funktionelt har Logitech dog lavet et solidt sæt, og der er ikke en finger at sætte på materialer og byggekvalitet. Det er plastik hele vejen rundt, men det føles af fornuftig kvalitet. 

Logitech POP tastatur mekanisk

Rent praktisk, havde jeg dog svært ved at vænne mig til at bruge POP serien. Det handlede til dels om oplevelsen af at skrive på POP tastaturet og et par manglende funktioner i forhold til mit brugsmønster. 

Som udgangspunkt er TKL tastaturer for begrænsede til mig, da jeg mangler nogen af de taster, som findes på større tastaturer. Det har dog mest af alt noget at gøre, med den måde som jeg bruger et tastatur. Det er altså ikke noget, der nødvendigvis vil være aktuelt for alle. 

På samme måde mangler jeg tommelknapper på musen, da jeg bruger frem/tilbage funktionen i de taster RIGTIGT meget når jeg browser rundt på nettet. Det blev derfor hurtigt et irritationsmoment for mig, at de ikke var der. Det er dog igen en mulig præference ting, som det er ikke nødvendigvis alle der bruger den funktion. 

Logitech POP sæt

Jeg vænnede mig heller aldrig til skriveoplevelsen på POP tastturet. De lidt specielle runde keycaps betød at jeg ofte stødte imod andre keycaps når mine fingre skulle flyttes over tastaturet når jeg skrev. Når de trykket ned er de ret “dybe” i forhold til tasterne omkring. Det er måske lidt svært at beskrive, men der er på en måde lidt for meget plads mellem tasterne, hvilket resulterede i, at jeg “hang fast” og det forstyrrede mit flow når jeg skrev på POP tastaturet.

Det handler sikkert i høj grad om tilvænning, og måske til dels præference, men det gjorde desværre oplevelsen for mig personligt mindre god. 


Pris

Logitech POP tastaturet kan pt findes online med en pris på lige omkring 700 kroner, mens POP musen kan findes til lige omkring 300 kroner. 

Det er altså en samlet pris på lige omkring 1000 kroner. Personligt synes jeg, at det er en hamper pris for et sæt som dette. Det handler dog nok mest om, at jeg personligt ikke er vild med stilen og derfor har svært ved at se værdi i det og emoji funktionerne.

Logitech POP ekstra emoji keycaps

Hvis man er bruge,r som er tiltrukket af stilen og funktionerne her, så kan det dog måske godt være prisen værd. Det er under alle omstændigheder svært at finde alternativer i denne stil, uden at skulle se på ofte billige kinesiske bud eller ud på custom keyboard markedet, hvilket hurtigt bliver en betydeligt dyrere. 


Konklusion

Logitech har med deres POP serie i den grad brudt formen og stilen for tastatur og mus sæt. Det betyder uden tvivl også, at det henvender sig til en betydeligt mere snæver målgruppe, end de fleste andre tastaturer alene på grund af den specielle stil og de inkluderede emoji funktioner. 

Jeg kan hurtigt sige, at jeg personligt ikke ligger i denne målgruppe, men jeg synes som sagt, at Logitech skal have point for at lave noget der skiller sig ud, og som ikke spiller de sikre kort. Jeg er ikke i tvivl om, at POP serien vil være populært på mange teenage værelser.


Rent praktisk er det et solidt tastatur med fornuftige materialer og gode funktioner. Det betyder, at man får et betydeligt mere robust og gennemført sæt, end man typisk oplever med ting lavet i denne niche stil. Der er rigtigt mange muligheder for noget lignende, hvis man bevæger sig over i custom segmentet, men her stiger priserne hurtigt.  

Så hvis man har ønsket noget specielt i denne stil til sig selv, eller måske teenageren i hjemmet, men ikke har haft lyst til de dyre custom muligheder derude så er Logitech POP serien et godt bud. 

Det koster lidt mere end man måske kunne forvente men håndværket er solidt. Vi lander med en endelig karakter på otte.


Godt: 

 • Godt og alternativt design
 • Solid software
 • Lang batteritid


Skidt: 

 • En anelse til den dyre side


Vores partnere