Bundkort

Kært barn mange navne, en sætning der i høj grad gælder for enhver computers motherboard, bundkort eller mobo i kærlig slang. Bundkortet er den centrale enhed i enhver computer, hvortil CPU, RAM, HDD, GFX og andet tilsluttes.

Når man kigger på motherboards er der mange ting at være opmærksom på, men de allervigtigste er tilslutningsportene, de fysiske dimensioner og ikke mindst hvilken CPU sokkel der er på bundkortet.
Når du vælger dit bundkort er det vigtigt at sammenholde det med det kabinet du ønsker at anvende. Det er nemlig afgørende at formfaktoren understøttes i kabinettet. Et par eksempler på formfaktorer kunne være ITX, Micro ATX, ATX og E-ATX.
Førhen var der mange forskellige typer connectors til eksterne plug-in kort på et bundkort men i dag finder man stort set udelukkende PCI-Express (husk dog på at de kommer i forskellige hastigheder f.eks. X4, X8 og X16). I nyere tid er der også kommet nye tilslutning til på motherboards, som f.eks. M.2 tilslutninger, forskellige typer SATA, RGB headers og LED displays.
Med alle disse, og mange flere, ting at tage højde for når man skal bygge en computer og derfor vælge et motherboard, så har vi prøvet at samle alle svarene her på Tweak.dk og samtidig har vi implementeret en masse filtre, som forhåbentlig kan hjælpe dig rigtig langt hen ad vejen med at vælge det helt rigtige bundkort til dit behov.
Hvis du bare vil se alle de bundkort, som vi har testet, skal du selvfølgelig ikke vælge noget filter, på den måde kan du danne dig et fuldt overblik. Vil du derimod se noget helt specifikt, kan du eksempelvis vælge AsRock eller Gigabyte under brands.

Under brand, vælger du drop down menuen og klikker på Gigabyte. På fuldkommen samme måde fungerer de øvrige filtre. Vil du f.eks. kun se Gigabyte bundkort som scorer over 4, så vælger du blot disse værdier. Du kan sågar vælge prisfiltre, så du kun ser bundkort som ligger med en pris under 1.299kr.
Skulle du opleve at der slet ikke kommer nogen resultater, så kan du vende tilbage og justere lidt på dine krav indtil der kommer resultater i søgningen.

Kommer du i tvivl om hvad de enkelte ting betyder, så kan også klikke på den lille how-to knap, her vil vi så efter bedste evne, forsøge kort at forklare dig de mest gængse områder inden for motherboards og valget af det helt rette bundkort til dit behov. Det kunne f.eks. være hvilket bundkort der egner sig bedst til gaming og understøtter din CPU. Eller hvordan man matcher bundkortet med resten af hardwaren, for at få den bedste ydelse.

I vores motherboard test-sektion, vil du kunne finde alle de tests vi har lavet af forskellige motherboards. Men husk, at vi anmelder altid alle produkter ud fra vores egen subjektive holdning, og derfor er det du læser vores oplevelser med produktet. Det sikrer dig imod en masse dikterede holdninger fra en producent - vi er altså din garant for et sagligt billede af produktet.
Nyheder knappen, skal du bruge hvis du er interesseret i at læse de seneste nyheder om motherboards. Den kan især være relevant for dig, som foretrækker at være opdateret på de seneste trends og tendenser.
Læs Mere

LATEST POSTS IN Bundkort

asrock x570 taichi chipset front
Tests

ASRock X570 Taichi

     3

I forbindelse med lanceringen af AMD's nyeste X570 chipset og Ryzen 3000 serien har vi også fået fingrene i et ASRock X570 bundkort, som vi glæder ... Læs Mere

Nyheder

LEAK - AMD X590 bundkort er undervejs

     3

AMD har for nylig præsenteret deres Ryzen 3000-processorer og dertilhørende X570 bundkort, men nu ser det ud til at vi snart får et mere premium X5 ... Læs Mere

Nyheder

Guide: Valg af bundkort 2019

     3

Processorer og grafikkort slår ofte for den største udgift, når du påbegynder indkøbet til en ny computer, men at vælge det bedste bundkort er p ... Læs Mere

Nyheder

Computex 2019: Gigabyte fremviser seks nye Aorus X570 bundkort til Ryzen 3000

     3

Gigabytes Computex showcase i år omfattede en opdateret Aero bærbar med et OLED panel samt en lynhurtig PCIe 4.0 SSD. ... Læs Mere

Nyheder

Computex 2019: EVGA fremviser nyt Dark SR-3 LGA 3647 bundkort

     3

Et nyt EVGA Dark SR-3 LGA 3647 bundkort er fremvist på Computex, som ikke bare et et almindeligt bundkort. ... Læs Mere

Nyheder

Computex 2019: ASUS fejrer 30 året som bundkorts producent med Asus Prime X299 Edition 30

     3

Asus’ bundkort division fejrer 30 års fødselsdag, og har gennem årene sendt bunker af veludførte bundkort på markedet. ASUS fejrer den runde da ... Læs Mere

SE FLERE

VORES PARTNERE