Bundkort

Kært barn mange navne, en sætning der i høj grad gælder for enhver computers motherboard, bundkort eller mobo i kærlig slang. Bundkortet er den centrale enhed i enhver computer, hvortil CPU, RAM, HDD, GFX og andet tilsluttes.

Når man kigger på motherboards er der mange ting at være opmærksom på, men de allervigtigste er tilslutningsportene, de fysiske dimensioner og ikke mindst hvilken CPU sokkel der er på bundkortet.
Når du vælger dit bundkort er det vigtigt at sammenholde det med det kabinet du ønsker at anvende. Det er nemlig afgørende at formfaktoren understøttes i kabinettet. Et par eksempler på formfaktorer kunne være ITX, Micro ATX, ATX og E-ATX.
Førhen var der mange forskellige typer connectors til eksterne plug-in kort på et bundkort men i dag finder man stort set udelukkende PCI-Express (husk dog på at de kommer i forskellige hastigheder f.eks. X4, X8 og X16). I nyere tid er der også kommet nye tilslutning til på motherboards, som f.eks. M.2 tilslutninger, forskellige typer SATA, RGB headers og LED displays.
Med alle disse, og mange flere, ting at tage højde for når man skal bygge en computer og derfor vælge et motherboard, så har vi prøvet at samle alle svarene her på Tweak.dk og samtidig har vi implementeret en masse filtre, som forhåbentlig kan hjælpe dig rigtig langt hen ad vejen med at vælge det helt rigtige bundkort til dit behov.
Hvis du bare vil se alle de bundkort, som vi har testet, skal du selvfølgelig ikke vælge noget filter, på den måde kan du danne dig et fuldt overblik. Vil du derimod se noget helt specifikt, kan du eksempelvis vælge AsRock eller Gigabyte under brands.

Under brand, vælger du drop down menuen og klikker på Gigabyte. På fuldkommen samme måde fungerer de øvrige filtre. Vil du f.eks. kun se Gigabyte bundkort som scorer over 4, så vælger du blot disse værdier. Du kan sågar vælge prisfiltre, så du kun ser bundkort som ligger med en pris under 1.299kr.
Skulle du opleve at der slet ikke kommer nogen resultater, så kan du vende tilbage og justere lidt på dine krav indtil der kommer resultater i søgningen.

Kommer du i tvivl om hvad de enkelte ting betyder, så kan også klikke på den lille how-to knap, her vil vi så efter bedste evne, forsøge kort at forklare dig de mest gængse områder inden for motherboards og valget af det helt rette bundkort til dit behov. Det kunne f.eks. være hvilket bundkort der egner sig bedst til gaming og understøtter din CPU. Eller hvordan man matcher bundkortet med resten af hardwaren, for at få den bedste ydelse.

I vores motherboard test-sektion, vil du kunne finde alle de tests vi har lavet af forskellige motherboards. Men husk, at vi anmelder altid alle produkter ud fra vores egen subjektive holdning, og derfor er det du læser vores oplevelser med produktet. Det sikrer dig imod en masse dikterede holdninger fra en producent - vi er altså din garant for et sagligt billede af produktet.
Nyheder knappen, skal du bruge hvis du er interesseret i at læse de seneste nyheder om motherboards. Den kan især være relevant for dig, som foretrækker at være opdateret på de seneste trends og tendenser.
Læs Mere

LATEST POSTS IN Bundkort

asrock x570 extreme4 atx bundkort
Tests - 17 Sep  

ASRock X570 Extreme4

     3

ASRock er tilbage på redaktionen, og denne gang er det med deres X570 Extreme4 bundkort henvendt til AMD Ryzen processorer. ... Læs Mere

ASRoxk x570 aqua bundkort
Nyheder - 06 Sep  

ASRock X570 AQUA i først til mølle koncept

     3

ASRock har i denne uge annonceret, at deres nye X570 AQUA bundkort, kun produceres i 999 eksemplarer. ... Læs Mere

asrock_x570_bundkort_test
Guides - 26 Aug  

ASRock X570 Steel Legend vs X570 Phantom Gaming X

     3

ASRock har sendt os to X570 bundkort i hver sin prisklasse, og her vil vi gerne forsøge at tegne et billede af, hvad det giver af fordele at gå med ... Læs Mere

msi_meg_x570_m2_
Tests - 23 Aug  

MSI MEG X570 Godlike - Anmeldelse

     3

MSI har med deres MEG X570 Godlike forsøgt at lave det ultimative bundkort. Prisen er dog en hård pille at sluge. Vi ser på kortet og vurderer om d ... Læs Mere

asrock_x570_taichi_07_vrm.jpg
Guides - 30 Jul  

Valg af bundkort 2019

     3

Processorer og grafikkort står ofte for hovedparten af budgettet, når der skal handles ind til en ny computer eller opgradering af eksisterende hard ... Læs Mere

0001-ASUS-X570-Fighting-Guide-740x416
Nyheder - 26 Jul  

Bundkortkrig: ASUS i desperat markedsføring

     3

Der er krig om kundernes gunst, og i krig gælder alle kneb? Det synes at være mottoet hos Asus, der kalder deres X570 bundkort bedre end MSI og Gig ... Læs Mere

SE FLERE

VORES PARTNERE