Rygter om nyt strømstik til Nvidias 3000 serie

nvidia_ampere_turing_ipc
Den kinesiske side FXPOWERUP har lagt billeder op, der muligvis viser et nyt 12 pins stik til Nvidias kommende RTX 30 serie af Ampere baserede grafikkort.

Vi vil starte med at sige at vi stadig befinder os MEGET i rygte kategorien her, så det hele skal tages med et gran salt. Rygterne er baseret på en enkelt side, og der ikke nogen officielle udmeldinger fra hverken Nvidia, eller andre der kunne være officielt involverede. 

Ifølge FXPOWERUP ser det ud til, at Nvidias kommende Ampere baserede grafikkort kommer med et nyt strømstik sammen med nye krav til strømleveringen fra strømforsyningen i systemet. 

Ifølge de oplysninger vi allerede har, om de kommende Ampere baserede grafikkort, har vi allerede set strømforbrug på den anden side af 300W. Samtidigt tyder de tidligere billeder vi har set også på, at vi kan komme til at se et ret anderledes kølerdesign sammenlignet med hvad vi er vant til på Nvidias grafikkort.

NVIDIA-RTX-3080-3D-Feature.jpg

Læs også:

NVIDIA GeForce RTX 3090/3080Ti/3080 specs

 

Hvis alle de ting holder stik, så ville et nyt strømstik måske heller ikke være helt ved siden af. Det nye stik er et 12 pins stik med en ren 12V forsyning. Ifølge de nye kilder, så vil det nye stik blive brugt på Nvidias reference kort med et PG142 printkort design. Det vil formodentligt betyde kortene i den høje ende med GA102/GA104 GPU chips. Så det ville være kort som RTX 3080Ti / RTX 3090, RTX 3080, RTX 3070Ti, RTX 3070 og lignende. 

12-pins-gpu-power.jpg

Umiddelbart ligner det dog ikke et helt nyt design, og det minder meget om Micro-Fit interface serien fra Molex. Den nye 12 pins 12V connector ligner altså på alle måder to 6 pins PCIe stik, som vi allerede kender, men nu blot samlet i en enhed. 

Der er dog også andre elementer, end blot hvordan stikket ser ud, der kan spille en stor rolle. Specifikationer og krav til de dele der bruges i fremstillingen af stikket og kablerne kan også betyde en del. De nye stik ser ud til at have et krav om en kapacitet på 8.5A imod de 6A, som vi ser på de nuværende. Samtidigt stilles der også krav og kraftigere kabler for at sikre den kraftigere strømlevering. 


Læs også:
Strømforsyning - Hvad skal du vælge?

 

Heldigvis er der dog allerede mange strømforsyninger på markedet der lever op til de krav, hvis de er af ordentlig kvalitet. 

Det betyder også, at hvis der skiftes til et nyt 12 pins stik på de kommende GTX 30 grafikkort, så vil man formodentligt kunne bruges to 6 pins stik til at drive dem, så længe man har en strømforsyning af ordentlig kvalitet. 

seasonic-psu

Hvis der er hold i det nye rygte, så ville vi dog også forvente at producenter af strømforsyninger, ville være klar til at lancere produkter der kan leve levere det nye stik. Om det så bliver helt nye strømforsyninger, eller bare muligheden for at tilkøbe modulære 12 pins stik, der kan bruges til eksisterende enheder må vi vente at se. 

Som sagt så er vi stadig meget i rygtemøllen her, så vi tager det hele med et gran salt og venter på officielle udmeldinger fra Nvidia, eller blot flere kilder der kan bekræfte rygterne.


Kilde: FCPOWERUP