AUTHOR : Kenneth Johansen
PUBLISHED : 2017-02-28 08:33:00

Fnatic Gear DUEL headset


Fnatic har slået sig sammen med danske AIAIAI for at lave et gaming headset med et design og funktionalitet som du kan bruge både hjemme foran computeren og ude i verden. Denne gang handler det om deres nye Fnatic Gear DUEL headset.

 

 

Der er ingen tvivl om at Fnatic har en solid baggrund i gaming og eSport. Den viden har de kombineret med danske AIAIAIs gode erfaring med at bygge lækre høretelefoner.

 

Resultatet fra dette samarbejde, har resulteret i deres nye Fnatic Gear DUEL - Modular Gaming Headset, som vi tager et kig på i dag med testen af Fnatic Gear DUEL - Modular Gaming Headsettet

DUEL headsettet fra Fnatic Gear, er blandt andet bygget over konceptet fra AIAIAIs TMA-2 modulære headset.

 

Folkene fra Fnatic har valgt imellem delene fra AIAIA, og udvalgt de dele, som de mener egner sig bedst til gaming. Kig med på vores YouTube anmeldelse og se om resultatet er godt.


 

download


Er du på jagt efter ny lyd til dit gaming setup eller musik på farten, så smut forbi PriceRunner for at finde den bedste pris på dit næste headset.

 

fnatic_gear_duel_gaming_headset_logo_driver_tweak_dk

 

Specifikationer på Fnatic Gear DUEL - Modular Gaming Headset:

 

Diameter: 40 mm
Impedance: 32 Ohm
Rated Power: 30 mW
Mac Power: 70 mW
Magnet Type: Neodymium
Resonance Frequency: 75 Hz
Sound Pressure Level: 117 dB
Diaphragm Material: PET + Titanium


Dimensions
W: 180mm
H: 200mm
D: 95mm


Net Weight:

275g


Package Contents:
1x Headband
2x Over-Ear Earpads
2x On-Ear Earpads
2x S02 Speaker Units
1x In-Line Microphone Cable
1x Boom Microphone Cable
1x Drawstring Pouch
1x Insert with Stickers & Manual / Instructions

 

fnatic_gear_gaming_configuration_duel_tweak_dk

 

Konklusion:


Fnatic Gear DUEL - Modular Gaming Headset, er lavet med gaming for øje, og her synes jeg at den klarer det rigtigt fornuftigt, hvis vi kigger på lyden. Der er udvalgt drivers, der sigter efter et lydbillede med en god bas, som passer godt til det ofte meget actionprægede lyddesign i spil.


Hvor lyden i Fnatic Gear DUEL - Modular Gaming Headsettet klarer det solidt, så rammer den inkluderede boommic dog ikke helt målet. Mikrofonen er lille og let, men lyden er langt fra hvad jeg vil kalde god. Den kan bruges, men jeg ville personligt vælge en anden løsning, af hensyn til dem der skal lytte til mig, da der er meget støj med.

 

Til musik synes jeg også det var lidt en blandet oplevelse med DUEL. Generelt går det samme gode lydbillede igen, men med bastung musik kommer den til at fylde for meget på bekostning af mellemtonerne.

 

duel_headset_fnatic_gear_small_pads_tweak_dk


Komforten i DUEL headsettet er dog rigtigt lækker og en af de bedste jeg har prøvet længe med det lette design.


Jeg synes at prisen på 1550 kr. er en anelse i den høje ende med de minusser der er med her, men taget i betragtning, at sættet stadig er billigere end tilsvarende konfiguration direkte fra AIAIAI synes jeg stadig det rammer et fornuftigt leje.


DUEL rammer dog meget godt målet med at være et solidt headset til gaming, hvor jeg synes den leverer en rigtig lækker lyd. Havde været fint hvis de sidste detaljer også var med.

 

fnatic_gear_gaming_headset_duel_modular_tweak_dk


Godt:

  • Rigtigt godt lydbillede tunet til gaming
  • Letvægter
  • Komfort i top


Knap så godt:

  • Prisen
  • Mikrofonen

fnatic_gear_logo_duel_headset_tweak_dk 

 

Conclusion:
The DUEL headset is made with a focus om gaming and here I think it does a great job in the sound department. Fnatic has chosen drivers with a focus on a soundstage with a good bass fitting for a action oriented sound design in games.


The gaming sound hits the marks but sadly the sound from the boom mic does not. The mic is small and flexible but the sound is far from good. It’s usable but I would find other solutions as it picks up a lot of background noise.


Listenig to music was also a mixed bag. In general the good soundstage is also present here but with more bass heavy music the bass takes up to much room and pushes out the mids.
The comfort of the DUEL headset is really good however and it’s one of the best I’ve tried for some time.


The price of 1550 DDK is a little too high considering the issues I mentioned but since it’s cheaper than the same configuration directly from AIAIAI I still feel that there is some reason in the pricing.
All in all I still feel that Fnatic and the DUEL headset hits the mark somewhat in regards to making a solid headset for gaming and it delivers great sound for gaming. Would have been nice if the other areas hit the mark as well.


Good:

  • Great soundstage for gaming
  • Lightweight
  • Super Comfort


Not so good:

  • The Price
  • Boom Mic is less than optimal

 fnatic_gear_duel_headset_tweak_dk

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte