Den ultimative gaming headset guide 2020

master gaming steelseries 2020 corsair hyperx cooler astro turtle Headset logitech guide roccat ultimate beach over-ear
Markedet for headsets er enormt, og det kan hurtigt blive svært at dirigere rundt i. Du står måske selv på kanten til at træde ind på gamer markedet og skal ud og finde dit første headset - eller som den mere erfarne gamer, som gerne vil have noget en tand bedre end dit nuværende gaming headset. I denne gaming guide til headset hjælper vi dig med at finde den bedste headset til din gaming pc

Da ens præferencer og hovedform er individuelt, vil vi komme ind på, hvilke aspekter, man kan have for øje, når man skal vælge sit næste headset - om det er til e sport, sporadisk gaming, hardcore gaming eller noget helt fjerde.

Nogle af de ting som man vil kigge efter, er blandt andet, om produktet skal være med ledning eller trådløs, og måske spiller mærket endda en rolle i valget. Vi vil derfor komme ind på følgende elementer i denne guide: 

  • Lyden, med stereo, 7.1 og emuleret surround
  • Cup designet med lukket og åbent
  • Drivers
  • Mikrofonen
  • Ledning vs trådløs
  • Softwaren til de forskellige produkter
  • In-ear eller over ear
  • komfort og pasform

Vi runder guiden af med at gennemgå udvalgte produkter, som vi har valgt til denne guide i håb om at ramme en bred gruppe af målgrupper. 



Lyden 

Lyden er uden tvivl det vigtigste område, når det kommer til gaming. Driver-typen, driver-størrelsen og den måde driveren er tunet på bestemmer overordnet set lydkvaliteten for et headset.

Hvad er en driver?

Som navnet antyder, er en driver en lille højttalerenhed, der driver lyden ned i øregangen. Det er en elektromagnetisk enhed, der oversætter elektriske signaler til hørbar lyd. Dens tilstedeværelse er nødvendigt for at ethvert produkt fungerer

Andre faktorer, såsom frekvensgang, og hvorvidt vi har at gøre med et open back- eller closed back headset, har også indflydelse på din oplevelse af lyden.

 Lad os se nærmere på de grundlæggende elementer.

  • Driver typen

Hvilken type driver headsettet benytter sig, har stor indflydelse på hvordan lyden reproduceres. Vi kommer nærmere ind på dette i afsnittet om drivers.

  • Driver størrelsen

Driver størrelsen varierer fra de forskellige høretelefoner, men typisk er de omkring 40mm til 50mm. En større driver betyder ikke nødvendigvis at lyden er bedre, til gengæld, byder en større driver som regel på mere bas.

  • Frekvensgang 

Som navnet forklarer, har vi at gøre med frekvens, og hvor godt driveren er i stand til at gengive alle de toner, vi kan høre. Den menneskelige hørelse kan høre 20 til 20.000 Hz.

  • Impedans

Impedans er elektrisk modstand og måles i enheden Ohm (Ω). Hovedtelefoner med høj impedans skal bruge mere kraft for at få signalet igennem, modsat hovedtelefoner med lav impedans.

  • Open back/closed back

Open back og closed back har hver deres fordele og ulemper. Open back ventilerer bedre, men til gengæld isolerer de ikke så godt for baggrundsstøj. Closed back isolerer derimod godt mod støj, men ventilerer knap så godt. 

  • Forbindelsen:

Lydkvaliteten afhænger også af hvilken type forbindelse produktet er forbundet igennem. De fire mest almindelige typer forbindelse er 3.5mm jack, USB-lydkort, Bluetooth og 2,4 GHz trådløs receiver. Vi ser nærmere på fordele og ulemper for der forskellige forbindelser, senere i guiden


Stereo

Stereo er to-kanals lyd, hvilket er native, da de netop har en driver (højttaler-enhed) i hver side. Modsat monolyd (enkelt-kanal), kan lyd retningsbestemmes ved stereo. Dette giver et meget bedre og mere præcist lydbillede i både film, spil, eller når du vil lytte til musik.
Mange producenter af gamerheadsets er dog gået skridtet længere, og byder på virtuel 7.1 surround sound, eller andre former for 3D lyd.

Stereo lyd.jpg


7.1 / Emuleret surround

Mange produkter byder på virtuel 7.1 surround sound eller lignende 3D lyd, for at skabe en mere indlevende oplevelse. Denne effekt er dog kun emuleret, da det i virkeligheden, ville kræve 7 højtalere og en subwoofer, for at skabe ægte 7.1 surround sound. Derfor varierer kvaliteten af denne virtuelle surround sound, afhængig af mærke og producent, samt hvilken teknologi vi har at gøre med.

HyperX virtual 7.1 surround sound.jpg


Åbent eller lukket cup design

Der findes overordnet to typer designs: åbent og lukket. Hvad man har af præferencer, er helt personligt. Lukkede headsets giver en meget “lukket” og fokuseret lyd, hvorimod åbne headsets giver en mere rummelig og virkelighedstro lyd. Der er ikke en af delene, der nødvendigvis er bedre. Det er ikke kun lyd fra spillet eller musikken designet har effekt på, det har også en effekt på hvad du kan høre rundt om dig. Banker det på døren eller gør hunden? i så fald, kan det være svært at høre omgivelserne i et lukket headset.

Det varierer fra person til person, om man ser det som en positiv eller negativ ting. Lukkede modeller har det også med at blive mere varme, da der ikke rigtigt er noget ventilation i dem. I åbne høretelefoner kan luften nemmere bevæge sig ind og ud, derfor mindsker det varme og dermed undgår man sved omkring ørene og siden af hovedet.
I sidste ende, er det altså 100 procent en smagssag, om man er til et åbent eller lukket design, men det er netop derfor også super vigtig at sætte sig ind i og finde sin egen præference.


Drivere

En driver er en slags højtaler, der omdanner elektriske signaler til lyd.
Driveren er det vigtigste element i hovedtelefoner. Driverne i hovedtelefoner fungerer kort sagt, som små højttalere. En driver består normalt af tre komponenter, der arbejder sammen for at skabe lyd.

inner.jpg

Source: trittonaudio

Magneten: Denne er ansvarlig for at skabe et magnetfelt. Lydkvaliteten kan forbedres ved brug af en magnet med høj ydeevne. Bluetooth-hovedtelefon-drivermagneter er normalt lavet af kobolt eller ferrit, men nogle gange bruges sjældne materialer til at fremstille bedre og stærkere magneter.


Stemmespole: Hver gang en elektrisk strøm passerer gennem stemmespolerne, bevæger de membranen, for at generere lyd. Stemmespoler sørger nemlig for at konvertere elektriske signaler til lyd. De er normalt lavet af forskellige materialer, og ikke udelukkende kobber, for at skabe bedre lydkvalitet. Materialerne inkluderer HI-OFC (en type iltfrit kobber) og PCOCC (Pure Copper By Ohno Continuous Casting).

 
Membranen: Membranen vibrerer for at producere lydbølger. En membran er en transducer, hvis formål er at konvertere mekaniske vibrationer til lyd. Denne er normalt lavet af en tynd membran (eller et tyndt lag af forskellige materialer). Når membranen vibreres af elektricitet, slår den mod luften og skaber lydbølger.

En hovedtelefon-driver er normalt formet som en disk. Desuden varierer størrelsen på en hovedtelefon-driver afhængig af mærke, model og hvad hovedtelefonens formål er.


Sammen med gaming hører også RGB-lys.

Læste også vores RGB Gaming med Philips Hue - Sæt lys til dit spil!

 

Driver størrelse - er større bedre?

En hovedtelefon-driver har typisk en diameter mellem 20 mm og 50 mm. Størrelsen dikterer hovedtelefonens lydstyrke. Mange tror dog, at hovedtelefoner med større drivere automatisk leverer bedre lydkvalitet - dette er ikke tilfældet.

Mens en større hovedtelefon-driverenhed har en større membran, betyder det kun, at bassen måske er lidt bedre. Hovedtelefoner med store drivere har dog som ulempe, generelt svært ved at gengive høje frekvenser.

Større drivere er i stand til at generere højere lyd og mere bas, men det betyder ikke, at de leverer bedre lyd. De vigtigste funktioner er driverens kvalitet og sammensætningen af materialerne indeni.


Der findes overordnet 5 typer drivere:

  • Dynamic Drivers 

Den mest almindelige type driver. God til at levere bas, men billigere headsets med denne typer driver, mangler ofte klarhed.

  • Planar Magnetic Drivers

Mere eksklusiv type driver, der oftest findes i dyrere produkter. Generelt bedre lyd, sammenlignet med dynamic drivers.

  • Electrostatic Drivers

Electrostatic drivers forekommer sjældent og kun i meget dyre produkter. Skaber rigtig god lyd ved hjælp af statisk elektricitet.

  • Balanced Armature Drivers

Dyrere og mindre end dynamic drivers, bruges udelukkende i in-ear headphones.

  • Bone Conduction Drivers

Disse drivere er forholdsvis ny teknologi, og skaber lyd gennem vibrationer mod øret.

Headset driver guide.jpg


Mikrofon

Hvis lyden er det vigtigste, så må mikrofonen komme ind på en solid andenplads. I hvert fald hvis du har planer om at spille online hold koordineret spil. En god mikrofon koster som regel et par kroner mere. Det er dog en service som er værd at yde dine holdkammerater da ingen gider at have statisk støj i øret som om der stod et kasse tv fra 90’erne uden signal ved siden af dem.

En god mikrofon er dog forskellige ting. Lyden er selvfølgelig det vigtigste, men som det meste gamer lir i dag kan du få alt muligt ekstra. Måske har du et mekanisk tastatur der larmer en del, eller en kat som ikke vil stoppe med at skrige. Her kunne det være en god ide at kigge efter en model, hvor mikrofonen har støjreduktion eller automatisk mute når du flipper den op.

Hold øje med hvordan selve mikrofonen er designet. Et omnidirektionel design vil man typiske holde sig fra da det ville opfange støj fra alle sider, i det rum du sidder i. Derimod ville en cardioid/uni directional mikrofon være at foretrække, da den kun opfanger lyd fra fronten, hvilket minimerer støj fra andre sider.

Selvom producenter såsom Logitech har prøvet at forbedre mikrofonen, ved at arbejde sammen med Blue, når vi stadig ikke helt op på niveau med en dedikeret mikrofon. 

Ønsker du at streame eller optage video med din stemme, er det derfor en god idé at investere i en standalone mikrofon. Hvis du derimod, bare skal bruge produktet til online gaming med vennerne, er den indbyggede mikrofon som regel tilstrækkelig.

Cooler Master MH650 mikrofon.jpg


Ledning vs trådløs

I dette afsnit skal vi kigge på forskellen mellem ledning og trådløst. Vi vil komme ind på hvilke forbindelses muligheder som findes med et trådløst headset. Det samme skal vi også kigge på hvis produktet skal være med ledning, og til sidst om det skal være et trådløst headset eller med ledning.

over-ear hyperx cooler steelseries 2020 logitech beach turtle astro Headset gaming roccat corsair master guide ultimate.jpg


Trådløs

Hvis vi starter med at kigge på den trådløse model, findes der to typer forbindelser, lige nu. Det vil enten være ved brug af Bluetooth eller 2.4GHz forbindelse, nogle headsets vil komme med enten den ene eller den anden tilslutning, mens få har mulighed for begge.

Hvis vi starter med at kigge på fordele og ulemper omkring Bluetooth og 2.4GHz trådløs.


Bluetooth

Fordele 

  • Kompatible med bluetooth enhede, såsom din tablet eller smartphone
  • Som regel billigere

Ulemper

  • Dårligere lydkvalitet
  • Kortere vækkevidde



2.4GHz trådløs

Fordele

  • Bedre lydkvalitet
  • Længere rækkevidde

Ulemper

  • Kræver sin egen dongle
  • Virker ikke til alle enheder


Som det ses ovenover, vil det være meget bestemt ud fra formålet omkring at vælge sit trådløse headset. Hvis du kun gamer på din computer, og vil have et trådløst hovedtelefoner, vil det være at foretrække at vælge en 2.4GHz forbindelse, som både giver dig bedre lydkvalitet, og friheden til at bevæge dig længere væk fra computeren. Hvorimod hvis du har behov for et headset, som både kan bruges til din smartphone, og din computer, så har du brug for en med Bluetooth, eller begge forbindelsestyper.  



Ledning

Selvom flere hovedtelefoner kommer med USB nu om dage, så er der stadig enkelte som gør brug af 3.5mm jackstik. Igen kan der være fordele og ulemper ved begge typer af forbindelsesmuligheder, som vi gennemgår herunder.

USB

Fordele

  • Bruger sit eget "lydkort"
  • God lydkvalitet
  • Flere Features

Ulemper

  • Højere pris


3.5mm jackstik

Fordele

  • Som regel billigere
  • God lydkvalitet, med godt lydkort
  • Ikke afhængig af software

Ulemper

  • Afhængig af lydkortet


Som det ses er det igen to forskellige formål de dækker. Hvor det selvfølgelig vil komme an på budget og hvilke forbindelsesmuligheder som man har på sin computer. Det vil dog nok være i de fleste tilfælde, hvor det sikre valg, vil være med USB forbindelse. Dette gør at man ikke skal bekymre sig om lydkortet er godt nok til at give den bedste oplevelse.


Ledning eller trådløs

Nu når vi har gennemgået nogle af de ting som kan tale for og imod om det skal være trådløs eller med ledning, vil vi tage et kig på to hørebøffer fra SteelSeries, nemlig Arctis Pro og Arctis Pro Wireless. 

Sammen med Arctis Pro har vi fået gamedac med, hvilket giver den bedste forudsætning for at lyden. Når det kommer til musikken, er der ingen tvivl om at Arctis Pro med Gamedac klart har en fordel frem for sin trådløse modpart. Ved at Arctis Pro er udstyret med komplet equalizer er det også muligt at indstille lyden mere specifikt, som får lov til at komme igennem musikken.

Headset 2020 steelseries roccat ultimate over-ear hyperx master beach gaming turtle corsair guide logitech cooler astro.jpgDet er straks noget andet ved gaming. Her formår de to enheder at være så tæt på hinanden, at det næsten er umuligt at bedømme hvilket headset vil være bedst at vælge her.

Hvis vi tager et kig på vægten, har begge hørebøffer været oppe på køkkenvægten. Selvom Arctis Pro Wireless har monteret et batteri, var det kun 10g mere end Arctis Pro, vi står altså med to headsets, som kommer så tæt på hinanden, at det hele i sidste ende handler om behovet for om man vil betale det ekstra for at få trådløst frem for ledning. 

Vi er kommet til et sted i teknologien hvor trådløst kan matche en model med ledning, når vi snakker gaming lyd. Dog skal det også huskes at der er en forskel i prisen på det trådløse og ikke-trådløse, som kan være en afgørende faktor i sidste ende. 

Vi kan altså ikke bare sige det ene er bedre frem for det andet. Det handler mere om ens præference omkring det headset man skal bruge. Hvis man ønsker at have friheden, hvor ledningen ikke kan komme i vejen, når kampen er på sit højeste, så kan trådløs være vejen frem.

Det kan også være at man ikke ønsker at huske på batteriet som skal oplades, eller man ikke gider at sidde midt i en kamp og være bange for lyden pludselig forsvinder, fordi man glemte at oplade natten over.

Headset med ledning, kan også have fordelen omkring vægt. Da de ikke har et monteret batteri, betyder det også vægten er lavere, og det kan derfor skabe mere komfort, i forhold til at skulle have et headset på, mange timer af gangen. Dette er mest gældende, når vi kigger på headset i den billigere prisklasse.


Software 

Vi er selvfølgelig kommet videre til afsnittet om softwaren. Dette er som tidligere nævnt, forbeholdt til de trådløse headsets og ledning med USB. En af fordelen ved at kunne bruge software til at indstille dit gamer headset til dit foretrukne spil, handler meget om det lydbillede du får.

En CSGO spiller vil helt klart have en equalizer, som giver ham fordelen ved at høre fodtrin omkring sig. Det kan også være, man er casual gamer, og vil føle motoren brumme helt ind i hovedet, når man sidder og spiller Need for Speed.

Vi skal derfor tage et kig på det forskellige software, som kommer fra producenterne. Samt et forslag til hvordan equalizeren kan indstilles til at give noget bedre lyd. 

Cooler Master MasterPlus MH650 software.jpg

Equalizer

Equalizeren er en måde at gøre brug af software til at styrke lyden i headsettet. Man skal huske, hvis man høre musik på headsettet, at man ændre på måden musikken skal lyttes til, hvis man vælger andet en “flat”. Men da vi har forskellige ønsker til lyden, kan det dog stadig give mening at ændre lidt på det. Vi har fundet frem til nogle indstillinger, som giver et godt udgangspunkt for lyden. 

 roccat ultimate logitech guide Headset corsair beach over-ear astro cooler hyperx 2020 master gaming steelseries turtle.JPG

Til forskel fra musik og film, kan et spil have godt af at gøre brug af equalizeren, specielt når vi snakker FPS spil med konkurrence i sig. Her har vi også fundet frem til nogle indstillinger, som styrker nogle af de de lyde, der kan være afgørende i FPS spil.

CSGO // FPS 

beach ultimate gaming Headset hyperx steelseries logitech astro cooler corsair guide 2020 turtle master roccat over-ear.JPG

Fælles for disse to indstillinger er, de ikke skal ses som et facit, men bruges som supplement og give et udgangspunkt at indstille videre på. Som man bliver mere bekvemt med equalizeren, er det også muligt at begynde at afprøve forskellige indstillinger og finde de helt rigtige indstillinger til sin egen præference. 


Astro

Astro Command Center giver dig fuld kontrol over dit gaming headset eller mixamp. Softwaren giver professionelle, gamere og livestreamere mulighed for at tilpasse og indstille alle input- og output parametre for deres ASTRO gaming-hovedtelefoner, så de kan konfigureres præcist til deres specifikke opsætning.

Astro Command Center kan hentes her. 


Cooler Master

Cooler Master MasterPlus+ fungerer på tværs af producentens produkter såsom mus, tastatur, blæsere og selvfølgelig headsets. Her har du blandt andet mulighed for at styre lyd igennem en equalizer og synkronisere lys på tværs af kompatible produkter fra Cooler Master.

Cooler Master MasterPlus+ kan hentes her. 

Cooler Master MasterPlus MH650 RGB lys.jpg

Corsair

Corsair gør brug af deres eget program iCUE. Programmet samler alle deres produkter på tværs af tastatur, høretelefoner, mus, RAM, kølere med mere. Med iCUE er det muligt at styre alt fra RGB til equalizer på høretelefonerne, og hvis du har flere produkter fra Corsair, har du mulighed for at synkronisere lyset imellem alle dine enheder. 

Corsairs iCUE kan hentes her. 


HyperX

HyperX benytter sig af en app ved navn NGENUITY, som kan hentes i Windows Store. I programmet kan blandt andet styre RGB-lyset på sit tastatur, mus eller RAM. Derudover kan man for eksempel også skabe custom makro-funktioner samt gemme dem. NGENUITY byder også på en række presets og indstilling af DPI på mus.
Funktionaliteten er dog ikke enorm og app’en findes kun som beta-udgave, men mon ikke der er flere features på vej.

HyperX NGENUITY kan hentes her. 

HyperX NGENUITY beta software.jpg

Logitech

Logitech G Hub bringer mange af de samme features som de andre, men de har dog valgt en lidt anden tilgang med nogle af deres forudindstillet konfigurationer. De har lavet en samarbejde med udvalgte spillere i forskellige spil, hvor du som har mulighed for at bruge samme indstillinger som dem. Så hvis du spiller CS:GO kan du altså gøre brug af Shox indstillinger, eller Bjergsen ved League of Legends. Desværre garantere Logitech ikke, du bliver lige så god som dem ved at bruge de samme indstillinger, men det gør du ikke selv skal rode med Equalizer, og i stedet kan bruge tid på at nyde lyden og blive bedre til spillet.  

Logitech G Hub kan hentes her. 

over-ear cooler 2020 roccat guide turtle corsair beach steelseries master Headset ultimate logitech astro gaming hyperx.png

Roccat

Roccat Swarm driver åbner op for dit headset. Som mange andre bruger Roccat Swarm også samme software om det er til høretelefoner, mus eller andet. Fordelen ved Swarm er de muligheder, som de har puttet ind i deres software. Ikke nok med at kunne gøre brug af Equalizer så har du også mulighed for at styre surround, om det skal være 7.1 eller 2.0, hvis produktet understøtter dette. Roccat Swarm kommer også med en masse pre konfigureret indstillinger, så du skal bare vælge den spilgenre du vil have, så klare Swarm resten. Roccat Swarm kommer også med en feature til udvalgte headsets “Superhuman Hearing,” fra Turtle Beach. Denne feature skulle forstærke nogle lyde som normalt ikke høres så nemt, fx fodtrin, et våben som genlader, 

Roccat Swarm driver kan hentes her. 

roccat corsair Headset turtle cooler steelseries logitech 2020 ultimate astro beach gaming hyperx guide over-ear master.png

SteelSeries

Engine 3 software samler alt dit SteelSeries udstyr under samme tag. Softwaren er todelt, når du åbner appen op, vil du have overblik over alle dine SteelSeries enheder, som er blevet parret med din computer. Det er også muligt her hurtigt at vælge forskellige konfigurationer, som du har lavet uden at skulle gå direkte ind på produktet. Hvis du vælger produktet, kommer du videre ind, og det er her, at du kan indstille dit headset til præcis de indstillinger du ønsker. Det er også muligt at gemme flere profiler, så du både kan have til musik og spil, uden at skulle gå ind på headsettet hver gang, og indstille på ny. 

SteelSeries Engine kan hentes her. 

roccat turtle hyperx cooler 2020 ultimate corsair over-ear logitech astro gaming guide Headset steelseries beach master.png

In ear eller over ear?
Når vi snakker gaming headsets, er de fleste velkendte med over ear hovedtelefoner. De store krabater som omslutter hele øret og lukker dig inde i den verden, som udspiller sig på skærmen. In ear er nok bedre kendt som værende dine hvide off brand apple hovedtelefoner, du smider i på vej til skole om morgenen, når du sidder i bussen, eller dem du bruger nede i træningscentret efter en arbejdsdag. Nogen vil nok afskrive in ear ret hurtigt for at være “for lidt” til gaming, men hvad er pros and cons og kan in ear udkonkurrere over ear?


In ear pros:
Low profile - nemt at have med, perfekt til gameren på farten. Godt kombineret med laptops

Prisen: Findes som regelt billigere end de store over ears

Vægt: Lavere vægt er lig med bedre komfort i længden og her er in ear den suveræne vinder. 

Levetid: Med meget få dele, specielt manglen på bevægelige dele, er der ikke stor risiko for dit nye in ear gamer headset må lade livet tidligt. 


In ear cons:
Begrænset pasform: Med færre bevægelige dele, og det faktum at de skal passe lige præcis ind i din øregang, kan det være svært at finde et headset der passer dig.
Rengøring: Som med de fleste ting der fylder et menneskeligt hul følger der også lidt ekstra rengøring. Det må man tage med.
Retningsbestemt lyd: Med in ears mister du en del af ørets funktion. Da lyden bliver skudt lige ind i øret kan det være svært at vurdere lokationen af lyde. Dette er primært et problem i FPS spil som Counter Strike eller Call of Duty.
Dimensionelt mindre: Med mindre plads må der ofres på lydkvaliteten. Der er ikke nogen vej udenom at en mindre højtaler svækker lyd oplevelsen.


Komfort og pasform

Her bliver det hurtigt en smagssag. Alle ører er forskellige, og det er derfor alfa omega, at headsettet kommer med udskiftelige ørepuder, så du kan finde den helt rigtige størrelse til dig. Hvis ikke, bliver det et helvede at skulle have lange gaming sessions, og man vil få en generelt dårlig oplevelse med headsettet. Som sagt er der heller ikke noget til at holde dem fast i dine øre udover din øregang. Så er du allerede nu opmærksom på, at dine øregange er en smule ømtålelige, er in ear nok ikke det, du skal gå efter. Med in ear høretelfoner, slipper man dog for at have et helt stativ på hovedet. Det alene kan for nogen være en befrielse.

hyperx guide master roccat beach over-ear gaming ultimate corsair 2020 Headset logitech steelseries astro turtle cooler.jpgOver ear pros:

Meget modificerbar pasform. Med forbehold, kommer alle gaming headsets med sliders til ørepuderne, så de sidder i den rigtige højde på dit hoved. Derfra kommer der flere og flere tilpasningsmuligheder, jo længere op i pris vi kommer (f.eks: roterbare ørepuder)
Retningsbestemt lyd: Selv i stereo kan det være lettere at udpege, hvor lyden kommer fra med over ear hovedtelefoner. Derudover kommer de fleste gaming headsets i dag med 7.1 surround sound. 7.1 surround skabes gennem et lydkort, eller via. software-genereret 7.1.

Mikrofon: Med over ear headsets følger der næsten altid en mikrofon med i en eller anden form. I de lave prisklasser er det ikke noget at skrive hjem om. Men over de 600 kr begynder man at møde mikrofoner, der rent faktisk har noget kvalitet bag sig. Derved kan man slippe for at skulle investere i en separat mikrofon. Til seriøs streaming, vil vi dog kraftigt anbefale en dedikeret mikrofon.

Fysiske knapper: Med fysiske knapper er det muligt at skrue op og ned midt i et spil. Nogle headsets kommer med ekstra features som en mute knap eller andet lir. Det bliver hurtigt en “quality of life” ting, men friheden i at kunne ændre i ting midt i et spil, sørger også for du ikke bliver hevet ud af oplevelsen.

Over ear cons:

Størrelse: Med større headsets kommer mere vægt. Det kan derfor være upraktisk med over ears, hvis man er en der elsker lan parties, eller generelt flytter sit setup ofte.

Levetid: Flere bevægelige dele giver mere rum for fejl. Derfor kan man risikere at ens headset dør for tidligt, specielt hvis man har en lidt ru hånd omkring dem. 


Pasform og komfort

Over ear headsets har som regelt mange gode muligheder for at tilpasse headsettet til netop dig. Det er også ekstra vigtigt, at disse ting bliver tænkt ind i over ears, for at undgå unødig belastning af hovedet eller ørene. Det er vigtigt at vurdere størrelsen på ear cups, sammenlignet med dine øre, for at sikre sig dine ører ikke bliver klemt, da det kan blive ubehageligt. Til folk med briller, er det vigtigt at kigge efter roterbare ørekopper, da brillen nemt kan blive klemt, og derved skabe ubehag og hovedpine. 


Gennemgang af forskellige brands og deres headsets:

Astro A50 (PS4 compatible)

Lækkert design, god lyd, massere af funktioner og maksimal komfort. Headsettet kommer med en ladestander som også agerer mixamp med USB 7.1 lydkort og Astro command center software, der lader dig designe lyden til at passe dig. Designet er af solide materialer og headsettet kan justeres i alle hjørner og kanter så det passer dig perfekt.

  • Forbindelse: Trådløs
  • Batteritid: 15 Timer
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: Tuned med Astro Audio V2, Dolby Audio, Indbygget mixamp, “Flip-for-mute mikrofon”, PS4 (eller xbox NB. To forskellige modeller alt efter konsol) PC og Mac
  • Pris: 2399,- DKK

Astro-A50-4th-Generation-Wireless-PS4-PC.jpg


Cooler Master MH650

Cooler Master MH650 er et forholdsvist budgetvenligt headset, der byder på fornuftig lyd og komfort til pengene. Ydermere er MH650 kompatibel med flere enheder/platforme, samt det er udstyret med RGB-lys, der kan styres med Cooler Master MasterPlus+ softwaren.

  • Forbindelse: Kablet
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: 50mm drivere, rgb-lys, kompatibel med PC og konsol
  • Pris: 582,- DKK

Cooler Master MH650 gaming headset.jpg

600mh cooler Master gaming.jpg


Corsair Virtuoso

Et lækkert designet headset med alle de knapper og funktioner, du kunne tænke dig. Lyden er sublim når bassen bliver tonet lidt ned. Mikrofonen er også solid. Med lækre diffuse RGB lys på hver sin ear cup er enhver smag tilfreds. Der er dog meget at savne når det kommer til komfort.

  • Forbindelse: Wireless
  • Frekvensrespons:  20Hz - 40 kHz
  • Features: 7.1 surround sound, RGB lys, memory foam puder, Slipstream wireless technology
  • Pris: 1400-1600,-DKK alt efter modelIMG_20201201_174149.jpg


Læs vores test af Corsair Virtuoso


Corsair HS60 Haptic 

Corsair HS60 Haptic har det samme stilrene design som HS70, der ikke prøver at genopfinde hjulet. Man kunne drømme om lidt mere øre plads men ellers sidder headsettet rigtig fint. Lydkvaliteten ville det utrænede øre kalde ret okay. Som de fleste gaming headsets er der blevet skruet rigeligt op for bassen. Man kan dog med fordel lave sin egen equalizer-profil i deres ICUE software. Haptic funktionen er sjov i visse spil, men har nogle ret klare negativer.

  •  Forbindelse: Kablet
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: Haptic ear cups, Memory foam ear cups og 50mm neodymium audio drivers
  • Pris: 965,- DKK

 IMG_20201201_174122 (1).jpg


Corsair HS70 Bluetooth

HS70 headsettet er bestemt et af de mere fleksible headsets. Ikke nok med du har 3 forskellige måder at koble dig på diverse enheder, kan du også koble på op til to forskellige maskiner samtidigt. Det vil sige, at du kan have en kablet forbindelse til din PC, mens du er koblet på via bluetooth på din telefon. Det giver en klar frihed og er bestemt et stort plus. Komforten er som HS60, forskellen mellem de to headsets rent lydmæssigt, er meget lille, hvis overhovedet eksisterende. 

  • Forbindelse: Kablet og Bluetooth
  • Batteritid: 30 Timer
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: Bluetooth connection, Memory foam ear cups
  • Pris: 849,- DKK

 corsair_hs70_wireless_gaming_headset_side_overview_tweak_dk.jpg

corsair_hs70_wireless_gaming_headset_overview_tweak_dk.jpg


Corsair HS70 Wireless

Corsair HS70 wireless kommer med et lækkert design, med deres hvide læder og sorte syninger. Lyden er fyldig og giver en god følelse med headsettet. Selv med den lave pris byder headsettet på en masse, hvor det kommer med 50mm drivers og 7.1 surround sound. 

  •  Forbindelse: Trådløs
  • Batteritid: 16 Timer
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: 7.1 Surround, Memory foam, 50mm drivers.
  • Pris: 757,- DKK

Du kan læse vores test af Corsair HS70 Wireless her. 

ultimate logitech guide astro steelseries gaming roccat hyperx corsair 2020 turtle Headset over-ear master cooler beach.jpg


HyperX Cloud Revolver

HyperX Cloud Revolver er et mid-top end headset, det byder på kvalitets lyd og komfort. Headsettet kommer med en adapter hvor du kan kontrollere lyd og mikrofon. Man savner flere pasforms muligheder, en smule bedre materialer, specielt på adapteren.

  • Forbindelse: Kablet
  • Frekvensrespons: 12-28000Hz
  • Features: Studie niveau lyddesign, memory foam ear cups, steel frame, noise cancelling mikrofon, 50mm drivers, multi-platform
  • Pris: 966,- DKK

 3__DSC0023.jpg

Læs vores test af HyperX Cloud Revolver Gaming Headset


HyperX Orbit S

HyperX Orbit S er et high-end headset med lækker lyd, takket været være Audeze planar magnetic driverne. Prisen er dog på den anden side af 2000 kr., hvor alle bestemt ikke kan være med. Til gengæld får entusiasten her, et lækkert headset, med en lydoplevelse blandt toppen af det bedste.

  • Forbindelse: Kablet
  • Frekvensrespons: 10-50000Hz
  • Features: Audeze™ planar magnetic drivers, 3D lyd, multi-platform
  • Pris: 2277,- DKK

HyperX Cloud Orbit S gaming headset.jpg


Logitech G733

Logitech G733 er en nyt trådløst model fra Logitech, der byder på en lang batteritid på op til 29 timer. Logitech G Pro X benytter sig af Logitech Pro-G 40mm drivere, hvilket skaber god lyd i spil. G733 kan købes i fire forskellige farver og er desuden udstyret med RGB-lys.

  • Forbindelse: Trådlø
  • Batteritid: 29 Timer
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: Trådløst, op til 29 timers batteritid, DTS Headphone X 2.0
  • Pris: 975,- DKK

Logitech G733 trådløst gaming headset.jpg


Logitech G Pro X

Logitech G Pro X har fokus på gaming og eSport, derfor er lagt stor vægt på lyden og mikrofonen. Logitech G Pro X benytter sig af PRO-G 50-mm drivere, imens mikrofonen er udstyret med teknologi fra Blue VO!CE. G Pro er desuden bygget i stål og aluminium, for at skabe en solid konstruktion, der kan holde til mange timers gaming.

  • Forbindelse: Kablet
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: 50mm drivere, designet til esport, multiplatform
  • Pris: 773,- DKK

Logitech G Pro X gaming headset.jpg


Roccat Elo 7.1 Air 

Elo 7.1 Air er prisat skarpt. Her får du et trådløst headset som holder prisen under 1000,- DKK, men stadig giver dig en masse features som gør produktet føles havde fortjent en højere pris. 

  • Forbindelse: Trådløs
  • Batteritid: 24 Timer
  • Frekvensrespons: 20-20000Hz
  • Features: “SuperHuman Hearing”, 7.1 Surround, Memory foam
  • Pris: 759,- DKK

Du kan læse vores test af Roccat Elo 7.1 Air her. 

corsair 2020 Headset beach cooler master hyperx logitech gaming ultimate turtle guide over-ear roccat astro steelseries.jpg


SteelSeries Arctis Pro + Gamedac

Arctis Pro + Gamedac, giver dig en overlegen lyd. Arctis Pro + Gamedac levere både en god lyd til gaming og musik. Med Gamedac får du mulighed for at ved håndefinpudse indstillingerne, frem for at skulle ud af spillet og ind i Engine 3.

  • Forbindelse: Kablet
  • Frekvensrespons: 10-40000Hz
  • Features: Gamedac, Hi-Res Mode, Stream Mixer, 
  • Pris: 1540,- DKK

Du kan læse vores test af SteelSeries Arctis Pro + DAC her. 

corsair gaming ultimate roccat astro over-ear turtle guide master Headset cooler steelseries beach logitech hyperx 2020.jpg


SteelSeries Arctis Pro Wireless 

Arctis Pro Wireless, giver dig en oplevelse af et produkt som ikke mister noget data i lyden. Vægten er ikke meget højere end en model med kabel, og lyden kan måle sig med mange kablet modeller. De to batterier sørger for at holde dig kørende hele tiden. Selvom Arctis Pro Wireless har lidt år på bagen, formår det stadig at leverer kvalitet både på lyd og materialer. 

  • Forbindelse: Trådløs
  • Batteritid: 2x10 timer
  • Frekvensrespons: 10-40000Hz
  • Features: Station til opladning af batteri og indstilling
  • Pris: 2199,- DKK

Du kan læse vores test af SteelSeries Arctis Pro Wireless her.

logitech turtle ultimate guide master steelseries corsair cooler over-ear hyperx astro 2020 Headset gaming roccat beach.jpg


Turtle Beach Elite Atlas Aero 

Elite Atlas Aero, kommer med et prisskilt som har lagt sig i midten i forhold til mange af de andre høretelefoner til gaming vi har bragt i guiden. Elite Atlas Aero medbringer god lyd til pengene, og kommer med SuperHuman Hearing som blandt andet kan bruges i FPS, hvor lyde fra fodtrin forstærkes, mens lyden af skud mindskes. Med 30 timers batteritid, er Elite Atlas Aero klar til en hel weekend med gaming, uden afbrydelser. 

  • Forbindelse: Trådløs
  • Batteritid: 30 timer
  • Frekvensrespons: 12-20000Hz
  • Features: 50mm driver. SuperHuman Hearing teknologi
  • Pris: 1103,- DKK

roccat ultimate master beach gaming 2020 cooler corsair logitech turtle Headset astro guide hyperx over-ear steelseries.jpg


Vores partnere