COUGAR Gemini S RGB Gaming kabinet

Front picture COUGAR Gemini S
Hvor meget kabinet får man i Gemini S fra COUGAR? Det finder vi svaret på i denne test.

For nylig anmeldte jeg Gemini T kabinettet fra COUGAR. Det er det største i Gemini serien og dermed også det dyreste. Denne gang skal vi se på det midterste i serien - Gemini S. Det har stort set samme formfaktor som storebroren, men koster kun ca. det halve. Så spørgsmålet må naturligvis være, hvor er der sparet, og hvor meget kabinet tilbyder COUGAR for den nette sum af 600,- DKK?

I skal selvfølgelig ikke snydes for lidt tekniske specifikationer

Specifikationer

De tekniske specifikationer ligner storebroren på mange punkter, dog er der rent faktisk plads til bundkort i helt op til E-ATX-størrelsen i Gemini S.

Specifications for COUGAR Gemini S.jpg

COUGAR har sørget for, at der er masser af plads til kølere og radiatorer i Gemini S. Der er ligesom i Gemini T kabinettet plads til radiatorer på op til 360 mm eller tre 120 mm blæsere i længden både i fronten og i toppen.

Cooler support sheet COUGAR Gemini S.jpg

Kabinettet

Testen af dette kabinet har jeg valgt at tilgå på en lidt anderledes måde. Da kabinetterne i Gemini-serien på mange måder ligner hinanden rigtig meget, og jeg ikke har lyst til at gentage mig selv alt for meget, har jeg valgt at smække en af hjemmets ældre og kedeligere systemer ind i Gemini S. Så følg med hvis du vil se hvad Gemini S byder på, og hvor meget pænere et system man kan få for 600,- DKK.

I får her lige en hurtig gennemgang af de vigtigste detaljer i Gemini S kabinettet.

Udgangspunktet i denne test, er selvfølgelig Gemini S kabinettet, der ligesom storebroren er udstyret med RGB LED i fronten. Desuden har kabinettet en siderude af hærdet glas. Der er installeret to 120 mm blæsere fra fabrikken, som dog er uden RGB belysning, så de blev skiftet ud. I toppen og i bunden er der magnetisk aftagelige støvfiltre, og i fronten er lufthullerne dækket af en mesh.

cougar RGB mid tower Gemini S gaming kabinet.jpg

Front I/O’en er næsten lige så godt udstyret som det større Gemini T, men mangler lige en USB 3.1 Type-C indgang. Til gengæld er der så tre Type-A indgange, hvoraf to er af USB 3.0 standarden.

støvfilter RGB mid tower COUGAR gaming Gemini S.jpg

Byggeriet

Så blev det tid til at flytte dele fra det gamle kabinet, der efterhånden var blevet lidt småt, til Gemini S kabinettet, der i den grad giver mere plads til hardwaren.

Det første jeg gjorde, var selvfølgelig at pille hardwaren ud af det gamle kabinet og blæse støv og andet skidt væk med trykluft fra dåse. Hardwaren skulle jo netop over i et kabinet med glasrude, og derfor var det vigtigt for mig, at det var nogenlunde rent og pænt at se på. Desuden kan køleevnen på blæsere og CPU-kølere forringes betragteligt, når de bliver støvet til. Jeg benyttede også lige lejligheden til at smække ny kølepasta mellem processor og køler, nu hvor jeg alligevel havde afmonteret køleren.

gaming gammelt system flyttes rgb COUGAR mid tower Gemini S.jpg

Med hardwaren ude af det gamle kabinet, var det tid til at afmontere de medfølgende blæsere i Gemini S kabinettet, og erstatte dem med et COUGAR Vortex RGB FCB 120 Cooling Kit i fronten og en COUGAR Vortex RGB SPB 120 PWM HDB blæser på bagsiden. Du kan læse mere om dem i vores tests af dem under følgende links:

https://tweak.dk/køling/cougar-vortex-rgb-fcb-120-cooling-kit

https://tweak.dk/køling/COUGAR-Vortex-RGB-SPB-120-PWM-HDB

blæser gaming COUGAR Gemini s kabinet mid tower rgb.jpg

Monteringen af blæserne i fronten kræver at man afmonterer hele fronten, der er klikket fast og kræver lidt kræfter at trække af kabinettet. Derefter er det enkelt og ligetil at montere alle tre 120 mm blæsere i fronten.

cooling mounts kabinet Gemini S cougar rgb gaming.jpg

Da jeg mest var interesseret i at bygge et pænt system, og alt desuden er bedre end næsten ingenting, var det oplagt at bruge disse virkelig flotte RGB-blæsere fra COUGAR til byggeriet. Desværre er dette system også så gammelt, at det ikke har nogen RGB-headere på bundkortet. Heldigvis kommer FCB 120 Cooling Kit med en Core Box, som tillader at man kan tilslutte RGB belysningen og synkronisere den via denne, front RGB LED’en inklusive.

Næste skridt var at montere strømforsyningen. Denne skal monteres under et cover, der efterhånden er blevet standard i rigtig mange dyrere kabinetter, men hvilket COUGAR også har fundet plads til at have monteret i et lidt billigere kabinet som Gemini S. Det er rart at man kan gemme grimme kabler af vejen, og huller i coveret giver desuden mulighed for at gemme kabler fra front I/O og andet, og føre dem direkte op til de respektive stik på bundkortet. Jeg valgte at montere computerens SSD i en holder ovenpå PSU-coveret, hvilket dog resulterede i, at SATA-strømstikket kun lige akkurat kunne nå, og måske også er bøjet en smule. Det fungerer dog, men huller til dette kabel skulle enten have været et par millimeter større, eller SSD-holderen skulle være monteret et par millimeter længere ind mod bundkortet.

COUGAR Gemini S SSD montering, kabinet gaming midi tower.jpg

Det var nu tid til at montere bundkort med CPU, RAM og køler, samt grafikkort i kabinettet. Da bundkortet er af Micro-ATX-størrelsen, var det ikke noget problem at montere det overhovedet. Den eneste mangel her var, at der mangler et hul til en enkelt standoff skrue, hvilket dog ikke gør nogen reel forskel i det her tilfælde. Kablerne til bundkort og grafikkort var nemme at trække, da der er masser af huller til formålet. Strømkablet til grafikkortet måtte jeg dog være en anelse mere kreativ med end jeg havde håbet på, og jeg kunne her godt have ønsket mig et hul i PSU-coveret til netop dette formål, så kablet kan gå fra grafikkortet og lige ned.

Gemini S COUGAR front RGB LED midi gaming kabinet.jpg

Inden der skulle ryddes op i kabelrodet, skulle der lige være plads til en mekanisk harddisk også. Der er lavet plads til at man kan montere to af dem under PSU-coveret også, hvilket gør at de er gemt pænt af vejen.

COUGAR kablet gaming rgb midi kabinet Gemini S.jpg

Det siger næsten sig selv, at et kabinet til 600,- DKK ikke kan have alt, så derfor må man i Gemini S undvære fancy kabelbakker eller velcrobånd til at styre kablerne på bagsiden. Der er dog en del muligheder for at fæstne kabler med strips, som der også medfølger nogen af til kabinettet. Det var derfor ikke noget problem at få nogenlunde styr på kablerne på bagsiden. For selvom der ikke er en glasrude på bagsiden, så kan man godt gøre noget ud af kabelføringen alligevel, det giver ro i sindet.

Cable management Gemini S kabinet midi.jpg

COUGAR Gemini S kabinet rgb.jpg

Det færdige resultat

Computeren stod nu færdigbygget og det var tid til at nyde vidunderet i dens fulde glans. Jeg må ærligt indrømme, at jeg er ret tilfreds med resultatet. RGB-belysningen i fronten og det hærdede glas får kabinettet til at fremstå som noget der nemt kunne have kostet det dobbelte. Bevares, man får ikke alle mulige fancy løsninger og ekstra gøgl med, men prisen taget i betragtning, så ender jeg alligevel med et ret pænt resultat, hvilket var det vigtigste for mig i denne omgang.

Jeg vil lade billederne tale deres eget sprog, og så vil jeg komme med min konklusion umiddelbart efter.

system monteret COUGAR Gemini S midi kabinet gaming.jpg

Side view COUGAR Gemini S mido tower gaming.jpg

COUGAR RGB LED front Gemini S.jpg

Konklusion

COUGAR formår med deres Gemini S kabinet at imponere mig på mange områder. Man får RGB-belysning i fronten, en glasrude i siden, gode kabelføringsmuligheder, samt god plads til hardware og køling.

Gemini S er af en fornuftig byggekvalitet, især prisen taget i betragtning. Der er næsten alt hvad man også finder i dyrere kabinetter, dog er der selvsagt brugt billigere materialer og løsninger i de fleste tilfælde.

Det er lykkedes mig at opgradere et ældre kedeligt system til et ældre system med et mere moderne udseende til en fornuftig pris, og hvis det er det man søger efter, så er COUGAR Gemini S bestemt et godt valg.

COUGAR Gemini S får en Great Product award og karakteren 9/10, for et godt produkt til en rigtig fornuftig pris.

Pros:

- RGB-belysning i front

- Prisen

- Masser af plads til hardware og køling

- Gode kabelføringsmuligheder

- Siderude af hærdet glas

Cons:

- Små mangler

Seneste kabinet

Vores partnere