Hyte Y60 - Dual Chamber akvarie: Test

Skærmbillede 2022-10-06 103201
Det er ikke så tit, man ser et PC kabinet skille sig specielt meget ud i mængden. Ind imellem kommer der dog et kabinet, som gør netop det og et af dem er Hyte Y60, som vi skal se på i dag.

Specifikationer

  • Type: Dual Chamber Mid-Tower ATX Case
  • Volume: 60L
  • Case Dimensions: 456mm (L) x 285mm (W) x 462mm (H)
  • Case Weight: 9.6 kg
  • Case Materials: Tempered Glass, Steel, ABS
  • Color: White/Black, Black/Black, Red/Black
  • Motherboard Support: EATX, ATX, mATX, ITX
  • Power Supply: ATX up to 235mm in length 
  • Video Card Max Dimensions: 375mm length, 75mm thick (60mm or less recommended for best cooling)
  • Fan Support: 
  • Side: 2x 120/140mm
  • Top: 3x 120mm
  • Rear: 1x 120mm (1x 120mm, 1300 RPM included)
  • Bottom: 2x 120mm/140mm (2x 120mm, 1300 RPM included) 
  • Radiator Support    
  • Side: 120, 140, 240, 280mm up to 150mm thick
  • Top: 120, 240, 360mm up to 30mm thick
  • Rear: 120mm 
  • CPU Cooler Height: 160 mm*
  • Storage: 2x 3.5" HDD or 4x 2.5" SSD
  • Expansion Slots: 3 + 6 half-height
  • PCI Express Riser: 4.0 x 16 (included)
  • INTERFACES
  • Front USB: 3.0 x2
  • Front USB: 3.2 Gen 2 Type-C    1
  • Audio/Mic Jack: 1
  • Dust Filters: Bottom, Side, Top
  • RGB Lighting: None

Hvis vi skal se lidt på specielle specifikationer, så er det værd at bemærke, at der er ret brede muligheder for både luft og vandkøling i Y60 kabinettet. 

Der følger tre 120mm blæsere med og et PCIe riser kabel. Det sidste er lidt en nødvendighed, da Y60 er et kabinet, hvor et lodret monteret grafikkort mere eller mindre er et must. En detalje vi kommer ind på senere i testen. 


En tur rundt om Hyte Y60

Når man får Hyte Y60 ud af kassen, kan man med det samme se, at det ikke er et kabinet, som følger den helt almindelige opskrift. 

Formen er specielt, med en vinklet form med glas på tre sider. Det betyder, at det kan minde lidt om et akvarie, specielt uden hardware. Det betyder også, at det er et kabinet, som helt klart vil gøre sig bedst på et bord placeret til højre for dig. Det er i denne position, man vil kunne få mest ud af det visuelle indtryk, som Hyte uden tvivl sigter efter med Y60. 

Hyte Y60 Case.JPG

Vi har med et Dual Chamber kabinet at gøre, hvilket naturligvis også er med til at forklare, den ret brede formfaktor. Det betyder, at der en tydeligt lodret kammeropdeling, modsat den vandrette opdeling, som de fleste kabinetter bruger. 

Som nævnt er der hærdet glas på fronten og siden af Hyte Y60, samt på det vinklede hjørne mellem de to dele. Det er dog kun selve sidepanelet, som er lavet til let at kunne fjernes. Det højre sidepanel er lavet af stål med store ventilationsudskæringer. 

Hyte Y60 Case top panel.JPG

Begge sidepaneler er lette at fjerne og kan holdes på plads med en klipsmekanisme, men er også som standard sikret ekstra med en tommelskrue.

Toppanelet er også lige til at tage af og er helt som højre sidepanel forsynet med masser af ventilation. 

Under toppanelet gemmer der sig en plads til køling. Den er forsænket under panelet og har plads til op til tre 120mm blæsere. Panelet til montering af blæsere kan tages helt ud, for at lette evt. installation af hardware der. Der er også gode store gennemføringer til kabler til det bagerste kammer i kabinettet. 

Hyte Y60 Case top køling beslag.JPG

Powerknappen og frontinterfaces er placeret nederst på hjørnet af Y60 kabinettet. Her får man to USB Type A, en enkelt USB Type C og etcombi audio stik.

Hyte Y60 Case front interface.JPG

Ser vi ind i hovedkammeret, kan vi se den lidt specielle opbygning. Der er fastmonteret et PCIe riser kabel, som gør det muligt at montere grafikkortet lodret. Det kommer med en plastikramme, som er med til at skabe et mere afsluttet look omkring bundkortet. 

Ser man efter opdager man dog, at lodret montering faktisk er den eneste mulighed, da PCIe pladserne bag riser kablet, kun er halv længde. Det betyder, at man faktisk ikke kan montere sit grafikkort i den mere normale vandrette position. 

Hyte Y60 Case PCIe Riser.JPG

Til den lodrette montering er der tre PCIe slots at gøre godt med. Hyte anbefaler selv, at man har et grafikkort der maksimalt er 60 mm tykt i forhold til kølingen. 

Hyte Y60 Case PCIe slots.JPG

Netop køling er der dog god plads til, på trods af, at den lukkede glasfront ikke gør det muligt at montere blæsere der. Der er dog plads til op til to 140mm blæsere, eller op til 280mm radiator på bagvæggen i hovedkammeret. 

Det suppleres med muligheden for op til to 140mm blæsere monteret i bunden af kabinettet. Her er der som standard installeret to af de inkluderede tre 120mm blæsere, som man får med Hyte Y60 kabinettet. 

Hyte Y60 Case nederste blæser montering.JPG

Der kan let fås adgang til blæserne monteret i bunden, via et panel på undersiden af Y60. Det er forsynet med støvfiltre og er lige til at klikke ud, uden brug af værktøj. Når det er taget af får man let adgang til blæsermonteringen. 

Den sidste af de inkkulderede blæsere er installeret på den sædvanlige plads bagerst i kabinettet.

Der er plads til bundkort helt op til eATX størrelse i Hyte Y60. Vi har testet Hyte Y60 i en sort version, men den kan også fås i en rød og en hvid version.

Hyte Y60 Case bagerste chamber.JPG

Springer vi om til det bagerste kammer, kan vi se at der umiddelbart er god plads her til kabler og lagermuligheder. Der er plads til ATX strømforsyninger med en længde op til 235mm, som skal monteret lodret. 

Hyte Y60 Case lager slots.JPG

Der er også to pladser til enten 2,5” eller 3,5” SSDer eller harddiske. De kan monteres i to slæder, som kan fjernes fra bagsiden af kabinettet.

Hyte Y60 Case lagerslæde.JPG

Samlet set er det lækkert at se, at der er nogen der udfordre formen på et kabinet lidt. Der er god plads i Hyte Y60 kabinettet med et et væld af forskellige muligheder, hvad enten det er med fokus på luft eller vandkøling. 

Der er dog også visse begrænsninger man skal være opmærksom på, i forhold til hardware. Specielt kan de være afgørende for nogen, hvis man bruger sine PCIe pladser på bundkortet til forskellige udvidelseskort. Her vil man være begrænset af PCIe pladserne kun er i halv længde. 


Testen

Jeg skulle naturligvis også se nærmere på, hvordan det var at bygge i Hyte Y60 kabinettet. Til det formål, valgte jeg at gå med et mITX build. Dels fordi jeg havde et mITX bundkort liggende klar på hylden, men også fordi jeg synes Hyte Y60 indbyder til det. De begrænsede PCIe pladser, og det faktum at det meste bliver skjult bag ved det lodret monterede grafikkort, betyder at ITX giver god mening. 

Hyte Y60 Case main chamber.JPG

Som i de fleste dual chamber kabinetter, er der god plads at arbejde med. Det var endnu mere udpræget i mit tilfælde, hvor jeg havde valgt et mITX system. 

Hyte Y60 Case bundkort installation.JPG

Jeg valgte en Fractal Design Lumen S24 AIO køler til systemet, for at teste monteringen i toppen af kabinettet. Med den lidt specielle forsænkede montering i toppen, gav det mest mening for mig at montere blæserne øverst og radiatoren på indersiden. 

Med en 240mm AIO, som den Lumen S24 jeg testede med her, vil jeg dog også tro det kunne lade sig gøre at gøre det omvendt. Der er plads til at slangerne kan føres ned fra topkammeret til hovedkammeret.  

AIO køler i toppen på Hyte Y60 Case.JPG

Den gode plads i det bagerste kammer betød, at det var en smal sag at få plads til kabler og strømforsyning. En af fordelene ved en kammeropdeligen, som den her, er at kabelføring er let. Man kan hurtigt skjule kablerne i det bagerste kammer og behøver ikke spekulere så meget på hvordan det ser ud da det hele bliver skjult. 

Kabelrod Hyte Y60 Case.JPG

I mit tilfælde, med et lille bundkort, var det dog lidt mere besværligt at gøre pænt. mITX formfaktoren betyder, at der er et ret stort hul lige ved siden af bundkortet. Her var kablerne mere synlige, end jeg ville have ønsket. 

Alt i alt tog byggeprocessen mig omkring 30 minutter. Der var ingen specielle udfordringer på vej i processen, og det var dejligt let og ligetil at bygge i Hyte Y60 kabinettet. 


Pris

I skrivende stund kan jeg finde Hyte Y60 med en onlinepris på lige omkring 1600 kroner. Det lander som en meget fornuftig pris for et anderledes og fleksibelt kabinet. 


Konklusion 

Hyte Y60 bryder lidt ud af den typiske formfaktor for kabinettet. Dual chamber kabinetteter er ikke noget nyt, men Hyte giver det et lille ekstra spin, som er interessant. 

Materialerne og byggekvaliteten er fornuftig, uden at være prangende. Et medfølgende PCIe riser kabel og tre 120mm blæsere betyder, at der er et godt udvalg af tilbehør med. 

Hardware på plads i Hyte Y60 Case.JPG

Med Hyte Y60 får man et kabinet, som giver en del muligheder for et specielt system, der kan skille sig lidt ud. Man skal dog blot være opmærksom på, at der også følger et par begrænsninger med. 

Det er specielt de begrænsede muligheder, hvis man skal benytte PCIe kort og så, at man er ret låst til at montere sit grafikkort lodret. 

RGB beslysning Hyte Y60 Case.JPG

Samtidigt så opdagede jeg også, at det kan være lidt svært at få tingene til at se pæne ud, med et mITX bundkort. Det lille bundkort betyder at man let kan se om til et evt. rod i det bagerste kammer, da der er en stor åbning lige ved siden af bundkortet. 

Hvis man kan arbejde uden om de få begrænsninger, der er med Y60 kabinettet, så er det dog et spændende bud. Det vil dog uden tvivl komme mest til sin ret, hvis man har planer om et vandkølet system. Det virker som om, det er den slags som Hyte Y60 er designet til. 

Skærmbillede 2022-10-06 103201.jpg

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en great product award, for et kabinet der bryder formen og udfordre til specielle builds. 


Godt: 

  • Designet er et friskt pust
  • Gode materialer
  • Inkluderet PCIe riser kabel og 3x 120mm blæsere


Skidt: 

  • Begrænsede PCIe muligheder
  • Man er låst til lodret montering af grafikkort


Vores partnere