Endelig: AMD overhaler Intel

ZEN 3 tweakdk 5900X 2021 front
I årevis har AMD og Intel kæmpet indædt for at sidde på tronen med hensyn til CPU-markedsandele, og i mange år har Intel trukket det længste strå. Scenariet har dog været ændret de sidste par år, hvor AMDs Ryzen CPU'er faktisk er begyndt at få mere trækkraft blandt brugerne, samt bedre værdi for pengene sammenlignet med Intel.

Benchmark softwareproducent, PassMark, estimerer, at AMD for første gang siden 2006 muligvis har overhalet Intel med hensyn til desktop-CPU-markedsandel. Graferne på hjemmesiden viser et interessant mønster, hvor afstanden mellem AMD og Intel fra 2006 til omkring 2018 var ekstremt stor, men AMD har siden været gode til at lukke afstanden mellem de to konkurrenter.

Intel dominerer stadig med hård hånd scenen for bærbare computere og servere, men det er alligevel forbløffende fremskridt fra AMD. De sidste par år har ikke ligefrem været lutter medvind for Intel, da de blev tvunget til at sælge deres modemvirksomhed til Apple. For ikke at nævne Apple, der bevæger sig i retning af deres egne custom CPU'er, ville det betyde mindre forretningsandel for Intel, og vi har hørt rygter om, at andre virksomheder som Microsoft også planlægger noget lignende.

Dette betyder ikke, at Intel skal afskrives, men det antyder, at virksomheden bliver nødt til at intensivere deres indsats, hvis de vil forblive i spidsen.

Vores partnere