Apple til EU: Nej tak til fælles standard

Apple siger nej tak til fælles standard for mobiloplader
I sidste uge lagde EU Parlamentet pres på for at lave et opladestik, der passer til alle smartphones. Apple er ikke med på ideen.


USB-C har været på tale som fælles standard for stik til mobilopladere.


 I næsten et helt årti har EU forsøgt at få mobilproducenter til at blive enige om en fælles standard for opladere til vores smartphones. Den primære årsag bag ønsket er, at en udregning som EU Kommissionen lavede tilbage i 2009 viste, at der hvert år ophobes 51.000 ton elektronikaffald i Europa som følge af forældede og inkompatible opladere.

 

Stadig ingen fælles løsning

Skønt 14 større firmaer heriblandt Apple, Samsung og Hauwei i 2014 nikkede ja til at anvende Micro-USB ladere som standard i Europa, så kører Apple fortsat med deres egen Lightning standard. I dag er det som bekendt USB-C der er den standard andre producenter efterhånden samles om.

 

belgium-europe-cartels.jpg

Margrethe Vestager har i sin rolle som EU Kommisær været med til at presse på for at få en fælles standard for mobilopladere.

 

Apple: En fast standard vil have modsat effekt

Apple argumenterer i en udtalelse imod at tvinge producenter til at anvende de samme ladestik i deres mobiltelefoner. Det vil ifølge den californiske virksomhed lægge en begrænsning på kreativ tænkning og indskrænke muligheden for at tilføje innoverende produkter til markedet.

Samtidig påpeger Apple også, at der er over en milliard Apple enheder samt tilbehør dertil på markedet, der allerede anvender Lightning. Firmaet har fået udført en undersøgelse af Copenhagen Economics, som konkluderer, at udgiften ved overgang til en fælles standard vil svare til 1,5 millliard euro mod de 13 millioner euro det kan have til fordel i forhold til miljøet.

”Vi håber kommissionen (EU red.) vil gå efter en løsning, der ikke begrænser branchens muligheder for at innovere og give brugerne nye og spændende teknologier.”


Kilde: Engadget.com