Google Pixel 6: Alt du skal vide

Image credit Google
Google klargøre endnu en telefon i deres populære Pixel serie. Vi kender endnu ikke den præcise lanceringsdato ud over den er programsat til efteråret 2021. Vi har i denne artikel samlet alt omkring dato for frigivelse af Pixel 6, pris, specifikationer, funktioner og ikke mindst leaks.

Google Pixel 5 er endnu relativ ny på markedet med dens ankomst i oktober 2020 - men smartphonemarkedet bevæger sig hurtigt, og Google Pixel 6 er allerede kommet i mediernes søgelys.

Google har endnu ikke officielt meldt noget ud, men meget peger i retning af en lancering i efteråret 2021. Det er dog ingen hindring for, at rygtebørsen spiller sine vante toner.

Interne kodenavne til fremtidige Google-telefoner lækkede i 2020 - Passport, Raven og Oriole. Det antages, at Passport henviser til en potentielt foldbar telefon fra Google, og at Raven og Oriole måske er tidlige versioner af Pixel 6. Her gættes der lystgigt på en standard- og en XL-model.

Efter tests af Pixel 5 er kommet til, er der helt sikkert plads til forbedring. Pixel 5 har høstet anderkendelse hos medierne, som en smartphone, der fortsætter Googles tradition for at producere fantastiske kameraer. I samme omgang melder anmelderne dog om begrænsninger i forhold til nogle af de bedste Android-telefoner på markedet.


Google Pixel 6 udgivelsesdato

Google er som regel ret forudsigelig, når det kommer til at frigive Pixel-flagskibe. Vi har set flere lanceringer i oktober, men her kom Pixel 5 til overfladen en enkelt dag før med sin debut 30. september 2020.

Image credit Google.JPG

Image credit: Google Pixel 5

Vi forventer dog, at Google Pixel 6-lanceringen holdes i oktober 2021, selvom der endnu ikke har været rygter eller leaks, der bekræfter det.

Pixel 6 bliver sandsynligvis ikke den eneste telefon, vi ser fra Google i 2021. Selvom det endnu er usikkert hvorvidt Pixel 5 Pro kommer til at se dagens lys 2021, vil en Pixel 5a sandsynligvis dukke op. Pixel 3a fik sin debut ved Google I / O i maj 2019, mens COVID-19 problemer skubbede Pixel 4a-lanceringen til slutningen af sommeren 2020.

Vi forventer en forårslancering til Googles næste budgettelefon, men det kan ændre sig mange gange inden.


Google Pixel 6 kameraer

Pixel-serien har altid haft et stærkt ry for at udmærke på kamerafronten. Google fjernede teleobjektivet på Pixel 4 og fortsætter med at bruge en IMX363 12.2MP sensor, som var temmelig ”forældet” allerede ved frigivelse af Pixel 4.

Det står endnu uklart, om teleobjektivet vender tilbage med ankomsten af Pixel 6, enten som erstatning for den ultrawide shooter eller som en tredje linse add-on. Det eneste vedholdende rygte om Pixel 6 kameraet, er at Google muligvis har et frontkamera under displayet på sin nye telefon.

 Image credit Patent Apple.JPG

Image credit: Apple patent 
 

Et lækket Google-patent viser, hvordan et under-display-kamera kan se ud, og det kunne give indikationer om, at funktionen kommer med Pixel 6.


Google Pixel 6 design

Google har ikke været bange for at genopfinde nye designs til Pixel-sortimentets, så Pixel 6 kunne meget vel ankomme markant anderledes end sine forgængere.

Pixel 5 skilte sig ud ved brug af et aluminiumskabinet, mens de indarbejdede, hvad Google selvom omtalte som ”bio-resin plastic” for at give telefonen mulighed for at understøtte trådløs opladning. Det er sandsynligt, at Pixel 6 også inddrager det designelement.

Chunky kameraarrays tyder på at være højeste mode blandt smartphones, så vi overraskes ikke, hvis Google hopper med på den igangværende trend. Flere rygter går dog på, at Google vil kigge Samsung over skuldrene, og gøre kameraarrayet mindre fremtrædende med Pixel 5. For eksempel, som vi ser på Samsung S21.


Google Pixel 6 skærm

Skærmen og især opdateringshastigheder har været i fokus hos smartphoneproducenterne, og vi formoder Google følger trop med Pixel 6. Google tilføjede en hurtigere refresh rate til sine flagskibstelefoner med ankomsten af Pixel 4 i 2019, og de vil sandsynligvis fortsæt med Pixel 6. Spørgsmålet er, om Google øger hastigheden fra sin nuværende 90Hz til 120Hz for Pixel 6.


Google Pixel 6 specifikationer

Pixel 6 er stadig et stykke ude i fremtiden, og specifikationerne for telefonen forbliver et mysterium. Meget få leaks har indikeret indholdet i Pixel 6 fra Google.

Et af de helt store spørgsmål er, hvilken processor der finder indpas i Pixel 6. Med Pixel 5 valgte Google Snapdragon 765G, er en system-on-chip, men ikke i nærheden af den performance vi ser fra Qualcomms 8-serie chipsæt, som Snapdragon 865, der fandt vej til mange af sidste års high-end Android-telefoner.

Førende på markedet er på nuværende tidspunkt Snapdragon 888 – der blandt andet er at finde i Galaxy S21-familien, og der vil utvivlsomt komme flere til løbende. Hvis Google vælger Snapdragon 888, kan prisen på Pixel 6 meget vel stige. Men Google kan også vælge at kigge i anden retning.

Qualcomm har også frigivet Snapdragon 870 5G, som i det væsentlige er en mere high-end version af Snapdragon 865 Plus. Vi antager derfor, at chipsættet koster mindre end 888 og kan være en mulighed for telefonproducenter som Google, der producerer high-end telefoner, men har fokus på de samlede omkostninger. Ligesom Snapdragon 888 indeholder 870 et 5G-modem, så Pixel 5 vil stadig være kompatibel med den nye trådløse netværksstandard, uanset hvilket chipsæt de vælger bruger.

På listen fra Qualcomm over smartphoneproducenter, der planlægger at bruge Snapdragon 870, var Google var ikke at finde, men det udelukker på ingen måde ikke Google i at tilpasse chipsættet til Pixel 6 senere på året.


Google Pixel 6 batteri

Tidligere Pixel-telefoner har fået stryg for knap så gode batterilevetider. Med et 4.000 mAh batteri peakede Pixel 5 ifølge tests af telefonen med over 9 timer og 29 minutter på sin standard 90Hz opdateringshastighed.

Pixel 5 tilbyder en adaptiv batterifunktion til at styre, hvilke apps der trækker strøm.

Google kunne vælge at bruge et større batteri til Pixel 6, især hvis de øger opdateringshastigheden på telefonens skærm. (Jo hurtigere opdateringshastigheden er, desto større krav stilles der til batteriet levetid.)

Pixel 5 oplades via en USB Type-C port. Telefonen understøtter trådløs opladning uden et glasdæksel takket være brugen af føromtalte bio-resin (tynd plastik), der dækker aluminiummet. Pixel 5 kan trådløst oplade andre enheder ved hjælp af Battery Share-funktionen. Bluetooth-earbuds med understøttelse af trådløs opladning kan for eksempel oplades, når de placeres på bagsiden af Pixel 5.


Google Pixel 6 pris

Pixel 4 ankom til markedet som en high-end model, der blev prissat til $ 799, og Pixel 5 blev sendt ud over rampen med en startpris på $ 699. Prisen på Google Pixel 6 vil uden tvivl takseres efter hardware Google vælger at gå i retning af, og her vil processoren helt klart spille en rolle.

Det er usandsynligt, at Google vil sænke prisen på Pixel 6 lavere end de tidligere modeller. Vi kunne dog meget vel blive vidne til en mere budgetorienteret Pixel 6 eftersom både Samsung og Apple, har valgt lavere entry-level priser på deres telefoner.

 

Source & Image credit:

Google, Laptopmag