Hvis du spiller computerspil får du ikke demens?

gamer-grandma
89 årige Gamer Grandma virker overbevist i sin sag når hun udtaler "If you play video games, you don't get dementia"


Computerspil er ikke kun de unges territorium. Et overraskende antal ældre mennesker bruger hobbyen som en måde at teste deres forstand, bevare deres fine motoriske færdigheder og - vigtigst af alt - have det sjovt.

Nogle af vores læsere har måske hørt om Shirley Curry, "Skyrim Grandma" Curry er en fremtrædende ældre YouTuber, der har brugt sin charme og vittige sans for humor til at samle en betydelig fanbase på over 700.000 abonnenter, der ivrigt følger hende hvert eventyr i Skyrims verden; med og uden mods.

Kilde: Hamako Mori

Hun er blevet så elsket af gaming Communities, at Bethesda valgte at udødeliggøre hende i den næste Elder Scrolls titel via ansigtsscanning og stemmeoptagelsesteknologi.

Curry er ikke den eneste ældre, spillrelaterede indholdsskaber på gamer markedet. Kotaku rapporterede tidligere at den 89-årige Tokyo-bosiddende Hamako Mori har spillet computerspil i tæt på 40 år. Hun startende med den originale Cassette Vision-konsol og derefter videre til titler som Dragon Quest og den originale Legend of Zelda. Ligesom Curry, uploader Mori videoer af hendes spil-eskapader til YouTube.

Kilde: Hamako Mori

Moris følger skare er ikke lige så stor som sin kammerat, men hun nyder ikke desto mindre at dele sine eventyr med verden. Fra skrivende stund har hun cirka 29.000 abonnenter på YouTube, og de fleste af hendes videoer er ganske positivt modtaget.

Så hvorfor fortsætter Mori med at spille spil i sin høje alder; bortset fra de åbenlyse underholdningsfordele?

"If you play video games, you don't get dementia" sagde Mori i et interview

Set fremad, håber Mori at spille og uploade videoer i de kommende år. Især ser hun frem til større kommende AAA-titler som GTA 6 og The Elder Scrolls VI.


Kilde & Image credit:
otakuusamagazine