Creative Zen Hybrid: Test

active cancellation ANC Hybrid Zen wireless noise Creative ambient headset SXFI
Creative er ikke et ukendt brand, og slet ikke når vi snakker om lyd. De har igennem lang tid forsynet med alt fra høretelefoner til lydkort. Vi skal tage et kig på et headset som måske kan bringe lidt Zen til din hverdag, nemlig Creative Zen Hybrid som kommer med en Hybrid active noise cancellation.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.     

Specifikationer på Creative Zen Hybrid

 • Type: Over-ear headset
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 40mm – Neodymium driver x2 
 • Lydkontrol på headset: Lydstyrke, powerknap(multifunktionsknap), ANC. 
 • Stik: Bluetooth, 3.5 jackstik 
 • Hi-Fi DAC: -
 • Hi-Fi Amp: -
 • Kanaler: Virtuel 7.1
 • Vægt: 271 gram
 • Batteri: - mAh
 • Support for følgende: Enheder med Bluetooth eller 3.5 jackstik. 

Rundt om Creative Zen Hybrid

Creative prøver at bryde barrieren med et lille headset, som stadig kan levere en god lyd. Det er designet til at kunne blive pakket væk og have med på farten, og med Super X-FI-teknologien giver det en overtruffen lydoplevelse. 

Hybrid headset ambient wireless active cancellation SXFI ANC noise Zen Creative.jpg

I kassen har vi udover selve headsettet, en pose til opbevaring, USB-A til USB-C kabel, 3.5 jackstik kabel, og nogle manualer. 

noise Hybrid ANC Zen SXFI wireless active ambient cancellation headset Creative.jpg

Creative Zen Hybrid kan fås i både sort og hvid, det er sidste nævnte vi har fået til test. Headsettet har et stilrent design, men det er ikke fordi det adskiller sig på udseende i forhold til mange andre. Headsettet er udstyret med kunstlæder på bøjlen samt puderne. 

active wireless SXFI ambient Creative noise Hybrid headset ANC Zen cancellation.jpg

Som resten af headsettet, er kopperne i den lidt mindre størrelse. Puderne er som sagt i kunstlæder, Kopperne er store, og har god plads til ørerne. 

cancellation SXFI wireless Zen noise ambient headset Hybrid ANC Creative active.jpg

På højre kop har vi justering af lyden, power knappen, som også fungere som en multifunktionsknap, hvor du kan tage et opkald, skifte sang eller aktiver Siri eller Google Assistant. Til sidst har vi ANC knappen, som kan aktiver eller deaktiver støj reduktion, men også aktivere ambient mode, så du har mulighed for at kunne hører dine omgivelser, selvom du hører musik. 

SXFI noise Zen ambient wireless active Hybrid headset Creative cancellation ANC.jpg

active Hybrid wireless SXFI headset cancellation ambient Zen ANC noise Creative.png

Software

Creative har udviklet softwaren SXFI, som er med til at skabe en helt anden oplevelse af lyden. Desværre har den en vigtig mangel lige nu, nemlig at den kun fungere sammen med lokale filer på telefonen. Det betyder at du ikke kan bruge den sammen med en streamingtjeneste, såsom Spotify, Netflix eller Youtube. 

wireless headset Zen ANC Creative ambient cancellation SXFI noise active Hybrid.png

Testen – Lyden, brugen og komfort

Det er blevet tid til at teste headsettet. Normalt ville jeg gå igennem komfort, musik og spil, men da det er et headset som ikke er beregnet til computeren, men mere telefonen vil jeg i stedet gå igennem komfort, musik og film. For at se hvordan headsettet fungere i dagligdagen, hvor man måske skal med det offentlige og her ville bruge dem. 

Starter vi med komforten, så sidder headsettet godt og fast til hovedet, det er dog ikke fordi det strammer for meget. Jeg ville endda kunne antage headsettet kunne bruges til løb, i forhold til hvordan det sidder. Selvom puderne er små, føler jeg ikke at de klemmer om ørerne, selvom der måske ikke er så meget plads i forhold til andre.  

Når vi kommer til lyden, og kigger på musikken, så er Creative Zen Hybrid slet ikke et dårligt headset, på trods af sin størrelse, så har Creative formået at få en masse lyd pakket ned i den. Desværre så har det dog en smule for meget diskant, hvor bassen for nogle måske kan være i underkanten. For mig fungerede bassen dog rigtig godt, og jeg havde ikke følelsen af den overtog musikken. 

Kigger vi på lyden, hvis jeg så en film på telefonen. Så gør det også at diskanten skaber en god oplevelse i forhold til stemmerne, men bassen formår desværre ikke at slå igennem på eksplosioner. Her kunne jeg godt have brugt lidt mere for at skabe mere dybde i den slags lyde. 

ambient headset wireless Zen cancellation active SXFI noise Creative ANC Hybrid.jpg

wireless headset active noise ANC SXFI ambient Hybrid Creative Zen cancellation.jpg

Pris

Jeg har fundet Creative Zen Hybrid til en pris på 820,- DKK, på deres egen hjemmeside. 

SXFI ambient wireless cancellation noise Zen Hybrid active Creative headset ANC.png

Ønsker du at læse mere omkring Creative Zen Hybrid, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Er du på udkig efter et headset til din telefon når du er på farten, så burde du stoppe op og overveje Creative Zen Hybrid. Headsettet kommer med en overall god lyd, både når det handler om musik, men også hvis du vælger at se en film på toget. Selvom jeg godt kunne have brugt mindre diskant til musikken og mere bas til filmen, så føler jeg stadig det lille headset, formår at udnytte sin størrelse. Jeg er dog heller ikke i tvivl om, at Creative kunne have suppleret med en lille APP, og givet brugeren mulighed for at justere mere på lyden, og derved skabt et headset som kunne have ramt lyden bedre.


Som tidligere nævnt er det muligt at hente SXFI til både android og Apple, men ulempen omkring denne, er den ikke kan bruges til streaming tjenester, men kun lokale musik filer på telefonen. Hvilket nok vil udelukke mange for at kunne udnytte den feature, det gør også at headsettet aldrig bliver udnyttet til sit fulde, med den software som Creative allerede har udviklet.  

Jeg kan ikke sætte en finger på komforten, selvom headsettet er i den mindre størrelse, så er puderne meget behagelige, og vægten i den gode ende, til at headsettet ikke føles træls over længere tid. Sammen med designet, så får man bare et lækkert headset som ser godt ud.  

Jeg slutter testen af med at give Creative Zen Hybrid en score på 9 ud af 10. Vi mangler det sidste for at være i mål, hvor jeg tror det kan løses, hvis de arbejder videre på SXFI, så den kan gå ind og justere lyden, når musikken eller filmen streames. 

Godt

 1. Overall god lyd til musik og film
 2. Stilrent design
 3. Trådløst 
 4. Komfort
 5. Vægt
 6. Hurtig opladning

Knap så godt

 • Software fungere kun til lokal musik på telefonen

Score: 9

active cancellation ANC Hybrid Zen wireless noise Creative ambient headset SXFI.jpg

Vores partnere