Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, da EPOS ikke har dem stående på hjemmesiden eller på selve produktæsken, har vi fået informationen direkte fra EPOS.
Specifikationer på EPOS H3PRO Hybrid
Rundt om EPOS H3PRO Hybrid
H3PRO Hybrid kommer i en sort æske. På fronten har vi billede af selve headsettet, hvor vi også kan ane at det er Racing Green farven vi har modtaget til test. I toppen har vi EPOS navnet stående og i modsatte hjørne har vi navnet på selve modellen stående, nemlig H3PRO Hybrid. Ovenover har vi en lille tekst stående omkring det er et lukket trådløst gaming headset.
På bagsiden får vi ingen liste med specs på selve headsettet, men i stedet nogle små nøglefunktioner. Blandt andet er det muligt at tage mikrofonarmen af selve headsettet, den kommer med forbedret noise cancellation, lav latency forbindelse og mulighed for dobbelt trådløs forbindelse.
Åbner vi op for kassen, og tager indholdet ud, har vi selvfølgelig selve headsettet, USB-A til USB-C ledning, som bruges til opladning af headsettet, USB-A kabel som bruges til dongle hvis den ikke skal forbindes direkte til computeren, jackstik kabel, cover til koppen, hvor mikrofonen sidder og til sidst nogle manualer.
H3PRO Hybrid kommer i tre forskellige farver, sort, hvid og grøn, hvor sidste nævnte er den vi har modtaget. Farven kaldes for racing green og bliver suppleret med guld farve på headsettet, hvilket skaber et design hvor det ligner EPOS kombinere det moderne look med vintage. EPOS har dog selv skrevet at farven symbolisere racer biler og vinder kulturen som de bringer. Bøjlen kommer med en kombination af stof og kunstlæder.
Kopperne er store, og har god plads til ørerne. Igen er det en kombination af kunstlæder og stof som skaber det lukket design og sørger for lyden holdes inde i headsettet, og lyd fra omgivelserne heller ikke kommer ind.
På højre kop er det muligt at justere lydstyrken. Knappen er en del af designet og er diskret bygget ind i headsettet. Udover det har vi knap til at aktivere og deaktivere ANC samt bluetooth knap.
På venstre kop har vi indgang til jackstik, som kan bruges til at tilslutte til udvalgte enheder, USB-C indgang til opladning og tænd knappen. Udover det har vi også mikrofonen på venstre side, som kan afmonteres.
Software
EPOS gør brug af deres egen software som hedder EPOS Gaming Suite. Her er det muligt at justere lyden for headsettet i form af en equalizer. Det er også muligt at vælge de prekonfigs som er en del af programmet, med blandt andet musik, Esport, Movie og flat. Vi kan også ændre om headsettet skal være 2.0 stereo eller 7.1 surround sound.
Det er også muligt at ændre på indstillingerne til mikrofonen. Hvor vi kan forbedre stemmen, hvis vi ønsker den skal være mere klar eller varm. Det er også muligt at justere på gain eller hvor meget noise cancellation der skal være.
Testen – Lyden, brugen og komfort
Nu når vi har fået sat headsettet op og været igennem softwaren er vi nu klar til at gå videre til selve testen af H3PRO Hybrid. Som altid skal vi igennem lidt forskelligt for at se hvordan H3PRO Hybrid klare sig, når vi hører musik, spiller lidt skydespil og selvfølgelig komforten.
Tager vi et kig på komforten, må jeg indrømme at H3PRO Hybrid overraskede mig meget. Personligt syntes jeg tit trådløse headsets hurtigt kan ende med at føles tunge, med den ekstra vægt som batteriet i mange tilfælde kommer med, og det gør det hurtigt kan blive en kedelig affære over længere tid. H3PRO Hybrid kommer med en vægt på 308 gram, som minder meget om kablet headsets. Udover det har de formået at skabe en god vægtfordeling så headsettet hverken føles tungt eller ubehageligt, selv over længere tid. Puderne er utrolig bløde, og de sidder også rigtig godt til, man skal dog huske på det er et lukket headset, og derfor kan der skabes lidt varme over længere tid.
Går vi videre og kigger på lyden, så starter jeg med at smide noget musik igennem headsettet. H3PRO Hybrid klarede opgaven rigtig godt, og lyden var også god. Alligevel følte jeg lidt den manglede noget for at lyden kunne ”bryde” igennem, som ville komme fra et åbent headset. Her hæmmer det lukkede design desværre sig selv.
Det er selvfølgelig et gaming headset, hvilket også betyder at vi skal tage et kig på hvordan det klare sig når det bruges til spil. Jeg vælger som altid at starte Rainbow Six Siege op, som mit go to game, når jeg tester lyden. Selve profilen ”Esport”, fra EPOS Gaming suite hjalp selvfølgelig også til at få de bedste nuancer ud af lyden. Det var nemt at kunne hører fodtrin, samt om de gik over dig eller samme etage.
Pris
H3PRO Hybrid fra EPOS har et prisskilt på 1999,- DKK, hvilket ligger headsettet tæt på den høje ende for et trådløst headset, men alligevel tæt på mange tilsvarende andre modeller.
Konklusion
Vi er nået til slutningen af vores test på H3PRO Hybrid. Et trådløst headset som jeg syntes er meget lovende. Selvom det er et lukket headset og det derfor ikke lader musikken få sit fulde, så klare den stadig den del rigtig godt. Udover det så fungere headsettet perfekt til spil, som det selvfølgelig også er lavet til. Kigger vi videre på komforten, så er jeg overrasket over hvor godt det sidder på hovedet, og hvordan EPOS har formået at holde vægten nede, selvom det er trådløst.
”Heldigvis” kommer headsettet i tre forskellige farver, selvom jeg godt kan lide kombinationen af grøn og guld, så er det nok ikke alle som er til det. Det er dog stadig fedt at se en producent tør gå lidt andre veje end sort eller en anden ens farvet headset, som falder ind i mængden.
Softwaren EPOS Gaming Suite som bruges sammen med, kommer med de nødvendige ting, og jeg kan som sådan ikke sætte en finger på det. Det er ikke fordi det giver brugeren uendelige muligheder, men jeg føler heller ikke noget mangler. Selvfølgelig hvis du ønsker et headset med lige så meget RGB som kan smides på, så må du nok kigge forgæves her, for der er intet fancy med lys eller mulighed for at indstille det i softwaren. I stedet har EPOS fokuseret på designet og produktets lydkvalitet.
Der hvor H3PRO Hybrid, nok vil falde lidt fra hos nogen, er selvfølgelig prisen. Selvom 2000 kroner ikke er meget for et trådløst gaming headset, så er der stadig mange billigere alternativer. Jeg vil dog stadig mene at H3PRO Hybrid levere varen til den pris, selvom vi selvfølgelig kan håbe den kommer ned i et lavere prisleje på et tidspunkt, så vil det stadig være en god kandidat nu, hvis du er på udkig efter et godt trådløst headset, som sætter lyden før ekstra features eller lys.
Nu når vi snakker om ekstra features, så kommer H3PRO Hybrid med ANC, og det kan selvfølgelig også være en god feature, men selve formålet headsettet gør også bare at den feature måske kan virke lidt overflådig, da lyden fra et spil som regel har en vis volume så jeg oplevede ikke ANC havde en effekt. Det var dog mere, hvis jeg sad med headsettet uden musik eller anden lyd, formåede den at holde blæserstøjen lidt nede.
Jeg ender dog alligevel med at give H3PRO Hybrid en score på 9 ud af 10. Selvom ANC ikke er nødvendig og prisen kan virke i den høje ende, så er det stadig et headset hvor du sikre dig at lyden er i den gode ende. Du får et trådløst headset som jeg oplevede at kunne have på i længere tid af gangen, uden jeg følte mit hoved blev irriteret. Udover det hvis du vælger Racing Green, vil de fleste lægge mærke til dit headset, fordi det skiller sig ud på den gode måde og ikke fordi det lyser dit hoved op i et mørkt lokale til det store LAN event.
Godt
Knap så godt
Score: 9