JBL Quantum 610 Wireless: Test

wireless gaming JBL Quantum headset 2.4ghz quantumsound over-ear 610
JBL er kendt for deres gode lyd og hvor der ikke bliver gået på kompromis med bassen. Da JBL næsten dækker alle former for lyd, er det kun naturligt at de også bevæger sig inden for gaming området, når det handler om blandt andet headset. Vi er blevet forsynet med Quantum 610 Wireless, og skal se hvordan JBL klare sig når det ikke kun handler om musik og en dyb bas, men hvor andre aspekter også er med.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.     

Specifikationer på JBL Quantum 610 Wireless

 • Type: Trådløs over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 50mm – Drevet af JBL QuantumSOUND SIGNATURE
 • Lydkontrol på headset: Mic mute, lydstyrke, chat-spil hjul, power knap.
 • Stik: USB-C til USB-A
 • Hi-Fi DAC: ESS 9218
 • Hi-Fi Amp: ESS 9218
 • Kanaler: Stereo og Virtuel 7.1
 • Vægt: 357 gram
 • Support for følgende: PC, Playstation 4 og 5, Xbox og Nintendo Switch

Rundt om JBL Quantum 610 Wireless

Quantum 610 kommer i en meget farverig kasse, med kombinationen af orange og blålige nuancer. På selve kassen har vi et billede af headsettet, og vi bliver allerede her forsynet med en masse informationer. Udover selve navnet på kanten, kan vi se headsettet forbindes via 2.4ghz, den gør brug af JBL Quantum surround og kan ellers tilsluttes til en masse forskellige enheder, lige fra computeren til flere forskellige konsoller. 

JBL headset wireless over-ear quantumsound gaming Quantum 610 2.4ghz.jpg

Tager vi et kig på bagsiden, så finder vi nogle af de nøglefunktioner som JBL lægger vægt på med Quantum 610 Wireless. Batteriet har en levetid på 40 timer, hvis RGB er deaktiveret, Headsettet er klargjort til Skype, Discord og Teamspeak. Udover det kan den forbindes med jackstik og USB. Udover det er headsettet udstyret med 50mm drivers og udnytter JBL Quantumsound signature. 

headset JBL wireless gaming 2.4ghz quantumsound Quantum 610 over-ear.jpg

Det er blevet tid til at få pakket indholdet ud. Udover selve headsettet, medfølger en 2.4ghz dongle, USB-A til USB-C kabel og et jackstik kabel. Det sidste nævnte kabel, er det som skal bruges hvis du ønsker at bruge headsettet til blandt andet Xbox og Nintendo Switch.  

quantumsound wireless gaming headset JBL 2.4ghz Quantum over-ear 610.jpg

Quantum 610 Wireless er sort og bliver kun brudt enkelte steder med den orange farve. Bøjlen har monteret en fastpude med kunstlæder. På siderne af kopperne har vi JBL logoet, som også kan lyse op med RGB. 

Quantum quantumsound JBL over-ear wireless headset gaming 610 2.4ghz.jpg

Selvom kopperne virker store, virker det som om pladsen til ørerne er en smule mindre end andre headsets. De medfølgende puder er i kunstlæder, hvilket gør det nemmere at rengøre dem, men kan også genere mere varme over længere tids brug. 

610 gaming headset JBL quantumsound 2.4ghz Quantum over-ear wireless.jpg

På venstre kop har vi knappen til at skrue op og ned for lyden, en knap til at justere om du vil have mere lyd til chat eller spil, også er der også en knap til at mute mikrofonen. Det er også på venstre kop at vi finder indgang til jackstik og USB-C. På højre kop har vi power knappen.  

headset 2.4ghz 610 over-ear JBL wireless Quantum gaming quantumsound.jpg

Mikrofonen er fastmonteret og kan ikke fjernes fra headsettet. Mikrofonen er temmelig fleksibel, og kan nemt justeres så den kommer ind foran munden og giver de bedste forudsætninger, når du skal kommunikere med dine venner online. Den har også en funktion så når du tager mikrofonen op i øverste position så muter den automatisk. 

JBL wireless 2.4ghz quantumsound headset Quantum over-ear gaming 610.jpg

over-ear quantumsound gaming Quantum JBL 610 2.4ghz headset wireless.jpg

Softwaren – JBL QuantumEngine

Som mange andre headsets til computer, medfølger der selvfølgelig noget software til at kunne optimere headsettet ud fra opgaven. JBL har QuantumEngine, som giver dig muligheden for at justere på dit headset, både med lyd men selvfølgelig også RGB. 

Vi kommer til at fokusere på de fire menuer, den første er equalizer. Som navnet indikerer kan vi justere på equalizer til headsettet, eller vi kan vælge en af de prekonfig som JBL har i forvejen. 

quantumsound Quantum over-ear wireless 610 gaming headset JBL 2.4ghz.png

Næste menu er lys, her kan vi justere farven og hvordan farven skal være i JBL logoet på headsettet. Denne del er ikke så intuitivt, og det virker som om JBL vil have dig til at vælge en effekt så lyset hele tiden skifter. Jeg fik løst det ved at lave samme farve i tidsintervallet på de 10 sekunder, da jeg gerne ville have en konstant farve. 

wireless 610 quantumsound over-ear Quantum gaming headset 2.4ghz JBL.png

Den næste er rumlig lyd, her kan vi aktivere enten DTS eller JBL QuantumSURROOUND funktionerne. Det kommer vi nærmere ind på under testen. 

headset gaming quantumsound JBL over-ear Quantum 610 2.4ghz wireless.png

Til sidst har vi mikrofonen, der er nogle enkelte funktioner som kan ændres og justeres for at optimere mikrofonen. Hver opmærksom på mikrofonen skal være tændt før du kan justere disse ting. 

JBL wireless 2.4ghz Quantum headset over-ear quantumsound 610 gaming.png

Testen – Lyden, brugen og komfort

Det er blevet test tid, og Quantum 610 Wireless skal sættes ind som det primære headset, og skal igennem lidt forskellige opgaver under testen. Udover det åbenlyse med at teste headsettets lyd i spil, skal vi også igennem lidt musik og som det vigtigste komforten. 

Selvom pladsen i kopperne så små ud, så virkede de til at sidde fornuftigt. Allerede fra start føltes headsettet en smule tungt, og efter længere tidsbrug, blev det desværre ikke bedre. Polstringen i bøjlen var for hård, og det gjorde at headsettet ikke hvilede blødt på hovedet, men handlede mere om at sidde godt til. Hvilket for mig gjorde at headsettet ikke var fantastisk over længere tid. 

Hvis vi bevæger os videre til hvordan lyd oplevelsen så var. De fleste burde kende til JBL i en vis grad, og hvis man har hørt deres højtalere spille, er der ingen tvivl om det er det unge segment de henvender sig til, med en bas som lige bliver skruet lidt ekstra op i musikken. Det samme føler jeg lidt gør sig gældende med Quantum 610 Wireless, og specielt når JBL Quantum SURROUND bliver aktiveret. Udover der kommer en god fornemmelse af 7.1 surround sound, så er der ingen tvivl om at bassen også lige bliver skruet lidt op for. Det er et meget bastungt headset, som både gør sig gældende ved musik, men også spil.

JBL wireless gaming headset 610 over-ear quantumsound 2.4ghz Quantum.jpgDet kan selvfølgelig have nogle fordele, når eksplosionerne lyder i spillet, så runger det i headsettet. Det kan være med til at give opslugende oplevelse af spillet. Jeg oplever ikke lyden er dårlig i Quantum 610 Wireless, men den henvender sig til en bestemt målgruppe, hvor der godt må være lidt ekstra bas i lyden.

Du kan selvfølgelig justere via equalizer og rumlig lyd, men det gør desværre også at resten af den gode lyd bliver justeret ned, og du rammer en flad fornemmelse i lyden. 

Pris

JBL Quantum 610 Wireless har et prisskilt på 1195,- DKK, hvilket ligger meget i midten for et produkt som er trådløst til gaming.   

610 wireless headset quantumsound Quantum JBL gaming over-ear 2.4ghz.png

Konklusion

JBL Quantum 610 Wireless er nået til sin ende af testen. Det er et headset som byder på en blandt oplevelse, for den overordnet lyd har været rigtig god, og hvis du er til lyd med fokus på bas, så er Quantum 610 Wireless en rigtig god kandidat. Men desværre oplever jeg komforten ikke er i top, og det gør også desværre, at jeg personligt aldrig ville tage dette headset. Om det er mit følsomme hoved eller om JBL bare har ramt forkert, skal jeg ikke kunne sige. 

Quantum 610 byder på et flot design og har mange gode features med sig. Såsom USB-C tilslutning, til blandt andet opladning, hvor du stadig kan bruge headsettet imens. Udover det så formår Quantum SURROUND virkelig at få liv i lyden, og give en hel anden oplevelse af headsettet. 

Selvom QuantumEngine ikke byder på en avanceret software som kan indstille dit headset ned til mindste detalje, så får du stadig de nødvendige indstillinger og jeg føler ikke behovet for at have mere end det. Man sidder dog med følelsen af at JBL er ”ny” på markedet, når man kigger på andre producenter, og hvilke muligheder deres software tilbyder. 

Tager vi et kig på prisen, så er 1199,- DKK ikke meget for et trådløst headset, og jeg ser derfor prisen være rigtig godt sat i forhold til konkurrenterne. Det er altså et headset som giver dig meget for pengene, hvis du ikke oplever de samme problemer med komforten, som jeg gjorde. 

Quantum 610 Wireless fra JBL ender derfor med en score på 8 ud af 10, for selvom det er et fornuftigt bud på et headset, så er det et headset som henvender sig til en bestemt målgruppe. En ting er komforten, som er meget person bestemt, men specielt også brugen af bas, som virkelig gør at det ikke er alle som ville vælge dette headset, da det kan blive for meget. Men ser vi bort fra de ting, så er det et headset som kommer med god lyd, en fornuftig software, flot design til en fornuftig pris. 

Godt

 • God lyd til spil og musik, hvis man er til ekstra bas
 • Lækkert design
 • USB-C kabel
 • Trådløst
 • Brugervenlig software
 • Pris
 • Quantum SURROUND

Knap så godt

 • Kan hurtigt føles tungt
 • For meget bas for nogen

Score: 8

wireless gaming JBL Quantum headset 2.4ghz quantumsound over-ear 610.jpg


Vores partnere