SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

P1055854
Selv om CPU og grafikkort naturligvis er super vigtige ting for din gaming oplevelse, så kan vi ikke komme uden om, at lyd også betyder utroligt meget for mange af os. Derfor er det også vigtigt at have en god løsning på den front. I dag ser vi på en trådløs løsning fra SteelSeries med deres Arctis 7P+ Wireless.

Specifikationer

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless er markedsført til PlayStation, men det kan i den grad også bruges til PC, hvilket jeg naturligvis også har gjort. Vi starter med at se på specifikationerne, som SteelSeries præsenterer dem. 

  • Designed for PlayStation 5* and also compatible with PlayStation 4, PC, Android, Switch, USB-C iPads and more
  • Multi-Platform USB-C dongle lets you swap easily between systems for low latency 2.4 GHz wireless designed for gaming
  • Neodymium Drivers: 40 mm
  • Headphone Frequency Response: 20–20000 Hz
  • Headphone Sensitivity. 98 dBSPL
  • Headphone Total Harmonic Distortion: < 3%
  • Headphone Volume Control: On Ear Cup
  • Microphone Frequency Response: 100–6500 Hz
  • Microphone Pattern: Bidirectional
  • Microphone Sensitivity: -38 dBV/Pa
  • Microphone Impedance: 2200 Ohm
  • Microphone Location: Retractable
  • Range: 12 m
  • Battery life: 30 hours

Som der står, så har SteelSeries designet Arctis 7P+ Wireless specielt til PlayStation 5, men de kan sagtens bruges til andre enheder, som det kan ses. Selv Android og Nintendo Switch er på listen. 


Design

Det første man ser når man tager Arctis 7P+ Wireless ud af pakken er, at de ser meget genkendelige ud. SteelSeries har en meget ensrettet stil på deres headsets, og det er det velkendte design vi også får her. Nogen vil måske sige at det efterhånden er lidt kedeligt, men på den anden side, så er det et efterhånden ikonisk design, som man kan kende på lang afstand.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless design

Det er to ovale Over Ear ørekopper, som indeholder hver deres 40mm Neodymium Driver. På ydersiden har de en matsort overflade med et diskret SteelSeries logo. Der er er udstyret med bløde soft puder, som let kan udskiftes, hvis de bliver slidte eller man får lyst til et andet materiale. SteelSeries sælger erstatningspuder i både læder, velour og den Airweave stof, som er på vores model. 

Begge ørekopper kan drejes, så de er mere behagelige at have hængende om halsen. Der er ingen indstillingsmuligheder via selve stellet på Arctis 7P+ Wireless. I stedet for kan man spænde dem ind ved hjælp af det elastikbånd, som er på toppen af headsettet. Det er forøvrigt PlayStation blåt for at understrege, at det er udviklet specielt til PlayStation 5. 

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless om halsen

Der er dog ret begrænset spænd i den mulighed, og jeg kunne godt forestille mig, at personer med større hoveder ville opleve at Arctis 7P+ Wireless kunne føles for lille til dem. Til mig passede de dog fint. 

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headband

På den højre ørekop finder vi en power knap og et sidetone volumenhjul, der kan indstille lydbalancen imellem spil og chatlyd. Power knappen fungerer også som funktionstast til at besvare opkald, hvis man har sættet tilsluttet en telefon, eller mediestyring. 

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless højre ørekop

På den venstre ørekop sker der lidt mere. Her har vi en mute knap til mikrofonen, volumenhjul, et stik til det medfølgende 3.5 mm kabel til fx mobiltelefoner, et audio share 3,5 mm stik, USB C stik til opladning og endeligt mikrofonen, som sidder på en fleksibel arm, som kan skjules i selve ørekoppen. 

Der er altså et ret bredt udvalg af muligheder. Jeg synes det er en fed detalje, at der er inkluderet et audio share stik. Det betyder, at man kan dele lyden med en anden via et 3,5 mm jack stik. 

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless venstre ørekop

Omvendt synes jeg dog, at det er lidt synd at se, at stikket til det medfølgende 3,5 mm stik ikke er et standard stik. Det betyder, at man skal ud og skaffe det meget specifikke stik, hvis det går i stykker eller bliver væk. 

Med i pakken til Arctis 7P+ Wireless får man det netop omtalte 3,5mm jackstik, hvis man vil bruge headsettet til en kilde med det 3,5 mm stik. Der er også et USB C oplade kabel og et USB A til USB C forlænger og adapter kabel og så naturligvis den lille USB C trådløse dongle.

Den trådløse 2,4 GHz dongle har en lidt uhensigtsmæssig udformning til brug med fx PlayStation og PC, da den brede form meget let ender med at blokere for andre stik, hvis man gerne vil sætte det direkte i et USB C stik. Det kan dog løses med det medfølgende USB A til C kabel. 

Nintendo Switch SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

På en Nintendo Switch eller en smartphone er det dog en perfekt løsning, for den lille dongle sidder fint i bunden af din enhed uden at stikke for meget ud. 


Software

Hvis man er på PC har man mulighed for at bruges SteelSeries Engine softwaren til at tilpasse indstillingerne. I mit tilfælde var der også en ny firmware opdatering til USB donglen, som hurtigt var klaret igennem softwaren. 

SteelSeries Software firmware update

Engine giver mulighed for generelle indstillinger, som hvor lang tid der skal gå får sættet lukker ned, eller hvilke funktioner der skal ligge på power knappen til fx mediekontrol osv. 

SteelSeries Engine software PResets

Igennem Engine er det muligt at tilpasse lyden via en Equalizer, hvis man har et præference. Der er en række presets at vælge imellem, eller man kan lave sin helt egen. 

SteelSeries Engine Software Game profiles

Det er via softwaren også muligt at tilknytte forskellige indstillinger til specifikke spil. På den måde kan man sørge for, at indstillingerne automatisk skifter når man starter et spil. Så hvis man fx gerne vil have et spark til bassen i sine FPS spil eller have fokus på klare stemmer i andre spil, så kan man sætte det op så det sker automatisk. 


Test

Jeg har haft Arctis 7P+ Wireless i huset et par uger nu og har forsøgt at bruge det på tværs af så mange enheder som muligt, Jeg har haft det forbi PC, PlayStation 4, Android smartphone og Nintendo Switch. 

Der har ikke været noget problem overhovedet med at få headsettet til at virke på nogen af enhederne. Det var blot at sætte USB donglen i og så skiftede lyden i de fleste tilfælde helt automatisk. 

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless gaming headset

Jeg har desværre ikke haft muligheden for at teste med en PlayStation 5, da jeg ikke har adgang til det sjældne bæst. Arctis 7P+ Wireless understøtter ellers Tempest 3D Audiotech lyden på PlayStation 5. 

Jeg har dog brugt det ret omfattende på de andre enheder i huset, med en klar overvægt til PC og PlayStation 4 gaming. På alle enheder har lydoplevelsen været en fornøjelse med et dybt og veldefineret lydbillede som standard. 

Hvis man skruer op for bassen, kan der godt være en tendens til et noget mere mudret lydbillede, men det er alt sammen noget, som man kan komme uden om via lydindstillingerne. 

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Personligt synes jeg, at jeg fik det bedste lydbillede med standard indstillingen. Det er det preset som bare hedder Flat i SteelSeries Engine softwaren. Her er der en god balance mellem høj og mellemtoner og et godt niveau af bas.

Det har været en fornøjelse fx at kaste mig over The Last of US 2 igen med Arctis 7P+ Wireless om ørene. Det har givet en lækker og omklamrende fornemmelse at snige mig rundt i Seattles ruiner på flugt fra morderiske kultmedlemer eller Clickers.  

Ørepuder SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Komforten er god og selv under længere tids gaming sessions, var der ikke noget problemer for mig ud over de lidt varme ører, som ofte følger med Over Ear headsets. 

Gaming Headset Arctis 7P+ Wireless SteelSeries

SteelSeries angiver selv batteritiden til 30 timer, og der er intet i min testperiode der peger på, at den angivelse ikke ender med at holde meget godt. Det samme gælder for SteelSeries' angivne trådløse rækkevide. Det er naturligvis altid afhængigt af om der kommer forhindringer som vægge eller andet imellem. Jeg kunne dog bevæge mig rundt i det meste af min 78m2 store lejlighed, og mistede første signalet i yderpunkterne, eller når der kom tykkere vægge og rør imellem mig og modtageren. 

Mikrofon SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Mikrofonen på Arctis 7P+ Wireless giver en god og klar lyd til modtagerne i den anden ende. Den er dog ikke specielt godt til at sortere baggrundsstøj fra. Lyd fra fx mit tastatur, som ellers ikke er specielt støjende, kunne godt høre i baggrunden, hvis ikke der var anden lyd. 

Under samtale så er der dog stort fokus på stemmen, og det er trods alt meget godt.  


Pris

Arctis 7P+ Wireless kan pt findes online med en pris på 1500 kroner. For et gaming headset i den her klasse, synes jeg det er en meget god pris, hvis vi sammenligner med konkurenterne på markedet. 


Konklusion

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless er et super solidt headset, som kan fylde mange sko på samme tid. Muligheden for at bruge det på tværs at stort set alle enheder, som man kunne have er rigtigt lækker. Den eneste lille detalje var, at det havde været super lækkert at have muligheden for Bluetooth tilslutning også. Det havde dog betydet en dyrere løsning, så jeg kan godt forstå, at SteelSeries har valgt ikke at gå den vej.

Løsningen med USB donglen, som fungerer til enheder som smartphones og Nintendo Switch, er dog også god og det fungerer super godt. 

Skjult mikrofon SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Arctis 7P+ Wireless er et headset, som kan bruges både hjemme ved gaming setuppet, om det så er PC eller PlayStation, men også på farten med sin Switch eller telefon. Man får altså meget for pengene. 

Sættet leverer et solidt lydbillede på alle platforme og har været en fornøjelse at have på besøg. 

Man skal dog være opmærksom på, at der muligvis kan være problemer med pasformen, hvis man har et større hoved end mig, da de fysiske indstillingsmuligheder er lidt begrænsede med den løsning SteelSeries har valgt. Jeg forestiller mig dog, at det er en meget lille gruppe, der vil opleve det som et problem. 

PlatStation SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

SteelSeries bryder måske ikke formen med Arctis 7P+ Wireless, men de leverer et solidt trådløst headset, som giver en god gaming oplevelse på tværs af mange platforme.

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Safe Buy award.


Godt: 

  • Kan bruges til et væld af platforme
  • God batteritid
  • Solid konstruktion


Skidt

  • Genbrugt design


Vores partnere