Fractal Design Pop XL Air: Test

PopXLAirVis_KV4_2560
Vi tager et kig på den nye serie fra Fractal Design, Pop. I serien finder vi både Pop Silent og Pop Air, hvor de hver har tre forskellige størrelser, Mini, alm og XL. Det er sidste nævnte vi skal kigge på i Air serien, som har navnet Pop XL Air. Et kabinet som byder på godt med airflow samt masser af plads.

Jeg har været inde på Fractal Designs hjemmeside, for at finde specifikationerne på Pop XL Air

Specifikationer og features

 • Type: Mid tower
 • Dimensioner: 522x 230 x 520 mm
 • Materialer: Metal, plastik og hærdet glas 
 • Bundkort support: Op til E-ATX
 • Harddisk pladser: 4x 2.5” + 2x 3.5” 
 • Maksimal PSU-længde: 205 mm 
 • CPU-køler maksimal højde: 185 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 455 mm
 • Farver: Sort og hvid
 • PCI-slots: 8

Blæser support:

 • Front: 3x 120 / 2x 140 mm (3x120 mm inkluderet)
 • Top: 2x 120 / 2x 140 mm 
 • Bag: 1x 120 / 1x 140 mm (1x120 mm inkluderet)

Radiator support:

 • Front: Op til 280 / 360 mm
 • Top: Op til 240 / 280 mm
 • Bag: Op til 120 / 140 mm


Læs også vores anmeldelse af Fractal Design Pop Air RGB lige her.


Rundt om Pop XL Air

Pop XL Air er under kategorien Mid tower kabinet. Hvor navnet XL også viser at det er i den store ende af skalaen indenfor denne kategori. Det er kabinet som byder på meget plads til hardwaren og masser af arbejdsrum til at få kabler trukket pænt rundt. 

Pop_XL_Air_RGB_White_TGC_1-Front-Left.webp

Pop XL kommer i to varianter Air og Silent. Det er den første vi har modtaget og det ses også på fronten, som er gitter for at give et bedre airflow. I bunden er fronten fast, og her gemmer Pop XL Air på en lille skuffe, som kan skiftes ud til et 5.25 drev, eksempel ville være en DVD. 

fractal aspect Pop Design compartment XL Fulltower flexible ATX Air E-ATX.jpg

Fronten til skuffen sidder fast med magnet og kan nemt tages af. Efterfølgende kan mesh fronten nemt tages af, via et klik system. 

Fulltower XL Design fractal aspect Pop compartment E-ATX ATX flexible Air.jpg

På toppen er Pop XL Air udstyret med, to USB-A 3.0, indgang til lyd og én til mikrofon, reset knap og power knap. Udover det er den klargjort til USB-C som skal tilkøbes. 

fractal Pop XL aspect Fulltower E-ATX flexible ATX Air Design compartment.jpg

Fjerner vi sidepanelet, kan vi se hvor meget plads Pop XL Air har at byde på indvendigt. Vi har integreret PSU-Cover, med gitter for at kunne hjælpe af med varmen fra strømforsyningen. Det er muligt at montere op til E-ATX bundkort, sammen med seks 120 mm eller fem 140 blæsere. 

aspect fractal compartment Design E-ATX flexible Air Pop Fulltower ATX XL.jpg

Pop XL Air kommer med fire af deres egne 120mm Aspect 12 RGB blæsere. 

aspect Fulltower Pop XL Design Air E-ATX compartment fractal ATX flexible.jpg

Bag på har vi otte PCIe ekspansions slots, kabinettets tykkelse giver dog ikke mulighed for vertikal montering af grafikkort.  

fractal Fulltower XL compartment Design Air Pop aspect ATX flexible E-ATX.jpg

På bagsiden af Pop XL Air har vi mulighed for at kunne trække kablerne rundt. Det er ikke fordi Pop XL Air, gør brug af et avanceret system, men i stedet er der blevet placeret nogle pins, som kan få monteret strips eller de medfølgende velcrobånd. Det er muligt at installere to 2.5 SSD, samt én 3.5 harddisk bagpå. 

Pop E-ATX ATX fractal compartment flexible aspect XL Design Fulltower Air.jpg

Går vi længere ned, har vi to bure til montering af to 3.5 harddiske eller 2.5 harddiske. De er lavet så den ene sidder mod bunden af kabinettet, hvor den anden er fastmonteret til PSU-coveret.     

Pop compartment E-ATX Design aspect XL Air flexible ATX fractal Fulltower.jpg

På toppen har vi et støvfilter som er monteret ved hjælp af magnet. Det kan nemt fjernes for eventuelt rengøring eller montering af blæsere.  

ATX XL Fulltower fractal compartment Design E-ATX aspect Air Pop flexible.jpg

Montering af hardware

Inden vi går videre til monteringen, tager vi et hurtigt kig på det medfølgende tilbehør. Vi har de nødvendige skruer til montering af bundkort, harddisk og grafikkort. Vi har også nogle puder, som skal bruges til montering af SSD harddiskene, og til sidst en masse sorte strips til at kunne fastgøre kablerne. 

compartment flexible Design Pop Fulltower XL fractal ATX E-ATX aspect Air.jpg

Strømforsyningen sættes ind fra siden. Derefter kan strømforsyningen skrues fast til selve kabinettet bagpå, med fire skruer. Som det kan ses, selv med monteret harddisk holdere, så har vi stadig plads til at have kabler liggende.   

fractal Fulltower XL Design compartment Air ATX E-ATX aspect flexible Pop.jpg

Med monteret ATX bundkort og et standard grafikkort, kan vi se hvordan kabinettet stadig har utrolig meget plads til eventuelt at kunne montere vandkøling og radiator. Der vil også være fint med plads til eventuelt at kunne have to grafikkort monteret. 

XL E-ATX fractal Design ATX Fulltower compartment flexible aspect Air Pop.jpg

Pris

Pop XL Air fra Fractal Design er under testen ikke kommet ud til butikkerne endnu. Men det har alligevel været muligt at finde den til 1124,- DKK. 

Fulltower Pop Design ATX XL compartment aspect fractal Air E-ATX flexible.png

Ønsker du at se flere detaljer omkring Pop XL Air, kan du finde mere på Fractal Designs hjemmeside, ved at klikke på banneret. 

Konklusion

Vi er kommet til enden for denne test af Pop XL Air fra Fractal Design. Kabinettet som byder på et godt airflow, god kvalitet og masser af plads. Fractal Design har taget en lille chance med deres design valg, ved at lave plads til for eksempel et DVD drev, selvom det nok ikke er mange som vil bruge den til det, så tror jeg stadig der er en mindre flok som jubler lige nu. Hvis du dog ikke er en af dem, så får du stadig funktion ud af rummet, for du vil stadig have en lille skuffe som du kan bruge, det kunne måske være en ekstern harddisk eller usb-stik som altid bliver væk. 

Selv med et stort grafikkort monteret, kunne vi se hvordan der stadig var luft til mere, hvilket også tydeligt viser XL formatet i Pop serien, for det gør også du nemt kan have stort grafikkort og vandkøling, og stadig have plads til at luften kan cirkulere ordentlig rundt. I fronten kan du installere 360mm radiator, eller du kan vælge at bruge toppen til en 280mm. 

Selvom Pop XL Air ikke byder på et avanceret kabelførings system, hvor alle kabler kan trækkes igennem, så kommer det stadig med muligheden for at få det til at se pænt ud sammen med lidt strips eller velcrobånd. 

Og så kommer vi til prisen, 1124,- DKK er ikke i den dyre ende for et kabinet i kvalitet. Hvor jeg heller ikke vil forvente folk som vælger Pop XL Air, vil kigge på denne hvis de var på et stramt budget. Der hvor Pop XL Air ikke kommer i mål, er som med de andre varianter i serien, den kommer nemlig uden monteret USB-C. Det virker underligt at skulle købe et kabinet i den prisklasse, for derefter at skulle bruge flere penge for at kunne få USB-C på fronten. 

Jeg slutter testen af med at give Pop XL Air en score på 9 ud af 10. Fractal Design er kommet med en ny serie af kabinetter, og selvom de måske har taget nogle underlige og sjove valgt, i forhold til at USB-C skal være tilkøb, men der kommer opbevaringsskuffe med, hvis du ikke skal have installeret et DVD-Drev. Så er det stadig en serie med høj kvalitet og et flot design, hvor prisen passer godt til produktet.  

Godt

 • God plads
 • Op til 360 mm radiator i front
 • God kvalitet og design
 • Nem at adskille
 • Støvfiltre i god kvalitet
 • Gode muligheder for kabelføring
 • Indbygget skuffe / 5.25 plads. 
 • Pris

Knap så godt

 • USB-C er et tilkøb

Score: 9

Pop ATX flexible fractal E-ATX Design XL aspect Fulltower compartment Air.png

Seneste kabinet

Vores partnere